Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bosvruchten cheesecake brownie

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 juni 2016
in Brownies & Repen, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

bosvruchten cheesecake brownies 1a

Je hebt misschien wel gemerkt dat het de laatste dagen ietsjes stiller is op mijn blog en social media. Voor een goed doel hoor, want ik ben keihard bezig met de laatste loodjes van mijn boek! Ik heb toch iets meer tijd nodig dan ik gedacht had en laat ik daar nou net geen rekening mee hebben gehouden in mijn blogplanning. Daar heb ik gelukkig snel weer tijd voor, want vandaag is de laatste dag dat ik bezig ben voor mijn boek en ik alles kan opsturen naar de uitgever. Zó spannend! Tijd om dat te vieren dus met een lekker recept, ik denk dat jullie deze bosvruchten cheesecake brownie wel kunnen waarderen. Een smeuïge brownie, romige cheesecake en fris fruit. Perfecte combinatie!

Ergens in alle drukte ben ik trouwens compleet vergeten om stap voor stap foto’s te maken, oeps. Gelukkig staan die voor de brownie zelf wel bij het basisrecept. De toevoeging van de laag cheesecake is niet moeilijk en zal jullie aan de hand van de tekst ook prima lukken.

bosvruchten cheesecake brownies 2a

Recept afdrukken

Bosvruchten cheesecake brownie

Deze bosvruchten cheesecake brownie is echt om te smullen. De chocolade brownie gaat perfect samen met de fruitige en romige cheesecake laag en zorgt ervoor dat dit baksel een guilty pleasure is!
Porties: 16 stukjes (20x20 cm bakvorm)

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder

Cheesecake laag

  • 200 gram roomkaas
  • 1 ei (M)
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram rood diepvriesfruit

Instructies

  • Doe de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door totdat alles gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen.
  • In een kom klop je de eieren met het vanille extract schuimig. Voeg hier het afgekoelde chocolade mengsel aan toe en mix tot een gladde massa. Voeg ook bloem, cacao poeder en bakpoeder toe en mix tot een mooi beslag. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk het met een spatel glad.
  • Maak het cheesecake mengsel door de roomkaas een beetje los te roeren. Voeg het ei, de suiker en vanille extract toe en roer tot een glad mengsel. Giet het over de brownie heen en verdeel gelijkmatig in de vorm. Strooi het bevroren fruit over de brownie.
  • Bak de cheesecake brownie in 40 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt want deze brownie is smeuïger dan smeuïg met de cheesecake laag.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes – mei 2016
The making of: Het Basisbakboek #2

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
4

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
21

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 58

  1. Margot says:
    5 jaar geleden

    Groot gelijk dat je even focust op je boek, spannend allemaal! En wat ziet dit er heerlijk uit zeg!

    Beantwoorden
  2. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Oh lekker zeg! Ik ben heel erg benieuwd naar jouw boek.

    Beantwoorden
  3. Laura | liefdevoorbakken says:
    5 jaar geleden

    Wat een leuk recept!

    Beantwoorden
  4. Alie says:
    5 jaar geleden

    Welke maat bakvorm voor de bosvruchten brownies ?

    Beantwoorden
    • Rianne says:
      5 jaar geleden

      Daar ben ik ook wel benieuwd naar! 🙂 ik ga ze zaterdag maken voor mijn house warming!

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      oeps, vergeten erbij te zetten. 20×20 cm 🙂

      Beantwoorden
  5. Cher says:
    5 jaar geleden

    Welke / wat voor stroop bedoel je?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik gebruik gewoon pannenkoekenstroop

      Beantwoorden
      • Sanne says:
        4 jaar geleden

        Is dat dan kandijsiroop? Stroop is bij ons altijd met appels en peren, ik wist dus ook niet meteen wat je bedoelt met stroop ☺

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Ik denk dat kandijstroop hetzelfde is inderdaad (niet met appels of peren in ieder geval 😉 )

          Beantwoorden
  6. Maaike says:
    5 jaar geleden

    Dit ziet er echt heel lekker uit. Succes met het laatste werk aan je boek!

    Beantwoorden
  7. Bianca says:
    5 jaar geleden

    Oehh wat ziet dit er lekker uit zeg x

    Beantwoorden
  8. Katja says:
    5 jaar geleden

    Ziet er echt heerlijk uit! Een vraagje wat voor roomkaas heb jij hiervoor gebruikt? Monchou of iets anders?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Met roomkaas bedoel ik Philadelphia. MonChou is anders.

      Beantwoorden
  9. Janneke says:
    4 jaar geleden

    Deze brownie een tijdje geleden gemaakt; heerlijk was het! Een echte aanrader.

    Beantwoorden
    • Desiree says:
      2 jaar geleden

      Ik heb precies gedaan wat het recept zei en haalde een verbrande zooi die overgestroomd was uit de oven. Met verbrande roomkaas en al. Wat deed ik verkeerd, geen idee. Ook bij mij was de kaas naar beneden gezakt.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Zonder verdere info is dat niet te zeggen. als het verbrand is stond je oven in ieder geval te heet, hetelucht moet lager en mocht je een combimagnetron hebben: daarin gaat bakken niet zo makkelijk.

        Beantwoorden
  10. Mariam says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, pfff wat maak je mooie (en zeker ook lekkere) zoetigheden. Ik heb een vraagje: je hebt stroop gebruikt, en ik vroeg mij af waarom en of ik het kan weglaten of vervangen voor iets anders.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het in dit recept nog nooit weggelaten of vervangen omdat het onderdeel is van de heerlijke smeuïge structuur, maar je kunt er altijd mee experimenteren.

      Beantwoorden
  11. Suzanne says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk! Zou je het fruit ook kunnen vervangen door jam? Of zouden ze dan te zoet worden? Ik ga ze maken voor mijn 20e verjaardag. Hmmmm.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je zou het kunnen proberen, misschien dat hij wel ietsjes langer in de oven moet.

      Beantwoorden
  12. laura says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    vanmorgen deze brownie gemaakt.
    Maar helemaal mislukt, de kaas was naar de bodem gegaan en de zijkanten waren onwiijs hoog, in het midden heel dun en nat. Normaal lukken als je recepten wel, vooral door de goeide beschrijving en foto’s maar deze keer ist toch beetje ramp geworden. Wat zou er fout zijn gegaan?

    groetjes laura

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je alle juiste (hoeveelheden) ingrediënten gebruikt en de juiste bereiding aangehouden? De brownielaag is namelijk zo stevig, dat de cheesecakelaag hier eigenlijk niet doorheen kan zakken. En de brownielaag ook gelijkmatig over de bakvorm verspreid?

      Beantwoorden
  13. Patty says:
    4 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit!
    Moet dit per se met diepvriesfruit of kan het ook met vers fruit ?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kan ook prima met vers fruit hoor

      Beantwoorden
  14. Ellen says:
    4 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven. Had nog eenproefreep met noten liggen en die gesmolten. En ipv bosvruchten .frambozen gedaan,
    Ben benieuwd hoe t gaat worden!

    Beantwoorden
  15. Elisabeth says:
    4 jaar geleden

    Wauw! Dinsdag dit recept gemaakt, gisteren op de verjaardag van onze dochter gegeten……..en gegeten en gegeten, of eigenlijk gesnoept. Heerlijk! Kreeg ook goede reacties van de visite, die hebben we namelijk ook maar een stukje gegeven. Morgen mag ik weer aan de slag met dit recept. Erg lekker dus en prima te maken!

    Beantwoorden
  16. Frans says:
    4 jaar geleden

    Deze brownie cheescake vandaag gemaakt met mijn dochter. Hij ziet er prachtig uit en ruikt om op te vreten. Nog even afkoelen en dan proeven.

    Beantwoorden
  17. aisha says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb een opdracht gekregen om een cheesecake te bakken. Maar het is de bedoeling dat hij in de vriezer kan en daarna ontdooid kan worden. En dat hij ook lang in de koelkast kan staan.
    Of heb je nog andere leuk recepten of tips?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dit recept is in te vriezen hoor, maar van lang in de koelkast staan wordt de brownie niet lekkerder.

      Beantwoorden
  18. Marianne Köhlen says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura. Vandaag dit recept uitgeprobeerd, ik had zin in wat lekkers voor bij de koffie ?. Recept gehalveerd en gebakken in een kleine cakevorm. Heerlijk!!!! De brownie is inderdaad smeuïg en door de cheesecake topping met de frambozen is hij toch fris van smaak. Dit ga ik zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  19. Brenda says:
    4 jaar geleden

    Ik wil graag weten of je dit beslag ook in een taartvorm kan doen? Bijvoorbeeld een vorm van 24 cm doorsnee?
    Ik heb namelijk wel een vierkante bakvorm maar die is 20×30 en zo kom je niet mooi uit met de verdeling van het beslag denk ik.
    Groetjes Brenda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan. Maar je kunt eventueel ook gewoon het recept omrekenen naar jouw bakvorm, voor een 24cm taartvorm wordt het anders ook wel erg dun.

      Beantwoorden
      • Brenda says:
        4 jaar geleden

        Heb je een manier om het om te rekenen.. want van vierkant naar rond vind ik dan wel wat lastig…

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Je kunt deze manier gebruiken: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/
          Alleen dan neem je de oppervlakte van een ronde en een vierkante. Het principe van groter/kleiner blijft hetzelfde.

          Beantwoorden
  20. Jolanda says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, deze stond al een tijdje op mijn verlanglijstje om te maken. Maar hij is een klein beetje mislukt…De brownie is aan de zijkanten door de cheescake heen gerezen. Weet jij hoe het kanen wat ik anders moet doen? Is de temperatuur van de oven trouwens voor hete lucht of elektrisch?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      De temperatuur op het blog is altijd voor een standaard oven. Waarschijnlijk minder heet bakken, nu is de brownie te snel gerezen.

      Beantwoorden
  21. Iris says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik vind dit een super lekker recept. Ik kwam er tijdens het bakken alleen niet helemaal uit of de suiker ook helemaal gesmolten moet zijn in het chocolade mengsel, wat is het beste om te doen?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Alles moet tot een massa gesmolten zijn, dus dat het gewoon als een saus door te roeren is en er geen klontjes meer in zitten. Als er nog kleine suikerkorrels inzitten kan dit geen kwaad, net zoals bij ander soort gebak lost de suiker op in het verdere bakproces.

      Beantwoorden
  22. Esther says:
    3 jaar geleden

    Ik heb hem net gebakken maar zie dat de cheesecake in het midden nog best dun is. (Drillpudding) Wat heb ik fout gedaan!? Of veranderd dit nog naar mate de brownie gaat afkoelen!? Ik heb namelijk alle hoeveelheden precies afgewogen!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als het nog een beetje ‘drillerig’ is maakt het niet uit, dat wordt vanzelf stevig bij het afkoelen. Is het heel erg vloeibaar, dan kan het zijn dat jouw oven nog wat extra tijd nodig heeft.

      Beantwoorden
  23. Cindy says:
    3 jaar geleden

    Is het ook lekker zonder fruit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat is ook heerlijk!

      Beantwoorden
  24. Nadja says:
    3 jaar geleden

    Hoe bewaar je hem het beste? Ivm het warme weer en het fruit wat erop zit.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Goed verpakt, buiten de koelkast. Probeer in huis wel een zo koel mogelijke plek te vinden als het binnen erg warm wordt.

      Beantwoorden
  25. Sev says:
    2 jaar geleden

    Helaas mislukt, De browniecake is langs de zijkanten helemaal over de cheesecake laag omhoog gekomen 🙁 Ik heb me exact gehouden aan de hoeveelheden, wat heb ik toch fout gedaan??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is lastig te zeggen zonder verdere informatie, je hebt ook geen ingrediënten vervangen door alternatieven? Verder werkt een roomkaas van een A merk het best.

      Beantwoorden
      • Desiree says:
        2 jaar geleden

        Ik heb gemerkt dat als ik het bakpoeder weglaat ik geen probleem heb met overvloedig rijzen. Groetjes Desiree

        Beantwoorden
  26. Ineke says:
    2 jaar geleden

    Dit weekend gemaakt en de reacties waren positief. Heerlijk gesmuld! Dank je wel!

    Beantwoorden
  27. Bart says:
    2 jaar geleden

    Ik zit vol spanning voor m’n oventje te wachten. Het ziet er veelbelovend uit. Morgen wil ik m gaan uitdelen op het werk. Het is mijn laatste dag. Bedankt voor de goede omschrijving!

    Beantwoorden
  28. Annelies says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb hem al een paar keer gemaakt en hij is steeds goed gegaan, maar nu is de brownie vooral in het midden nog erg vloeibaar. Ik doe hem nu wat langer in de oven, maar wat raad je aan om te doen?

    Groetjes,
    Annelies

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat langer in de oven is de oplossing inderdaad. Elke oven verschilt en de tijden en temperaturen die ik noem zijn een richtlijn die dus kan afwijken.

      Beantwoorden
  29. Liesbeth says:
    2 jaar geleden

    Ik had deze al een keer gemaakt en wilde hem nu in een springvorm van 24 cm maken. Dan heb je meer een taart-idee. Ook wilde ik de cheesecake laag iets dikker. Ik heb dezelfde hoeveelheid brownie aangehouden, en de cheesecake maal 1,5 gedaan. Zelfde baktempersatuur en -tijd aangehouden. Hij was perfect! Lekker smeuïge brownie. 1 ding ging niet helemaal goed: de cheesecake laag stroomde de eerste 5 minuten een beetje naar de bodem van mijn oven 😑. Daarna stolde het. Dus dan is een dichte bakvorm handiger, of helemaal bekleden met bakpapier.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dat klinkt heerlijk en is een supergoed idee! Wel balen van de onderkant van je oven..

      Beantwoorden
  30. Anita Hensen says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura
    Kan je mij uitleggen waarom mijn cheesecake laagje steeds in de brownie zakt?

    Groetjes Anita

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dat is gek! Was je browniebeslag erg dun? Of was het warm?

      Beantwoorden
  31. astrid says:
    6 maanden geleden

    hoi laura,

    als ik mijn brownie bak wordt de top laag altijd bruin en blijft niet zo mooi wit als op jou foto. ik heb deze meerdere keren geprobeerd op verschillende temperaturen ( 150, 160 , 170 , 180 en 190 )met en zonder circulatie. in alle gevallen was de top laag bruin…..en de zijkanten kwamen bij mij ook erg omhoog ….wat doe ik verkeerd ??? ik heb het recept exact aangehouden en geen van de ingredienten vervangen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Heb je een hetelucht oven? Zo ja, dan moet de temperatuur 10-20% lager. Probeer ook eens om de bakvorm af te dekken met aluminiumfolie.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Volgende Post
The making of: Het Basisbakboek #2

The making of: Het Basisbakboek #2

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-24

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan