De laatste tijd had ik ontzettend veel zin in appelflappen. Ik zette het dus op mijn planning om ze een keer in het weekend te maken. Daarna begon ik met mijn recepten brainstorm voor het najaar en toen bedacht ik deze geniale combinatie: appelflappen met kruidnoten. Jawel! Knapperig bladerdeeg met een frisse zachte appelvulling, vergezeld door heerlijke kruidnoten. De perfecte appelflap voor het najaar als je het mij vraagt. Eet je ze vandaag nog terwijl de intocht van Sinterklaas op tv te zien is, of bewaar je ze voor pakjesavond?
BAKTIP: Om de appelflappen met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.
Heerlijk appelflappen, als je het bladerdeeg kort laat ontdooien, totdat het vouwbaar is,(ruim 10 min) dan wordt de appelflap mooi bol en knapperig. Ik zet altijd een bord suiker klaar en haal ze daar aan beide kanten door. en dan de oven in.Heerlijk