Bakken voor Halloween

Gepost: 25 oktober 2021 Laatst bewerkt: 22 september 2023
Bakken voor Halloween
5

Dit weekend is het weer Halloween. Een feestdag die al jaren in Amerika groots wordt gevierd, uiteraard met genoeg lekkers. De laatste jaren wordt er rondom Halloween in Nederland ook steeds meer georganiseerd. En ikzelf vind het ook altijd leuk om voor Halloween te bakken. Je kunt er zoveel kanten mee op en het hoeft niet per se griezelig te zijn. Door de jaren heen zijn er op Laura’s Bakery dan ook onwijs veel leuke, en lekkere, recepten voor Halloween verschenen. En zelfs in Het Feestdagen Bakboek vind je een heel hoofdstuk met alleen maar Halloween recepten. Tijd voor een verzameling inspiratie om te bakken voor Halloween!

HET FEESTDAGEN BAKBOEK 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

BESTEL NU!

Afbeelding

Koekjes decoreren voor Halloween vind ik een van de leukste dingen om te doen. Je kunt er alle kanten mee op, van griezelig tot grappig. Met deze gevulde pompoen koekjes maak je net dat beetje extra om van Halloween een echt feestje te maken. Wil je toch liever iets makkelijkers maken? Dan zijn deze spinnenweb koekjes perfect.

Naast koekjes zijn cupcakes en muffins ook hartstikke leuk om te bakken voor Halloween. Zo maakte ik jaren geleden deze vleermuizen cupcakes. Mocht je de decoratie achterwege willen laten, kies dan voor pompoen muffins. Pompoen is echt een ingrediënt wat bij deze tijd van het jaar past.

Speciaal voor de Oreo liefhebbers heb ik deze twee recepten uitgekozen. Een Oreo is namelijk de perfecte basis voor deze mummie Oreo pops. Of ga voor dit Halloween dessert met Oreo’s en snoepwormen.

Spinnen mogen natuurlijk niet ontbreken als je gaat bakken voor Halloween. Deze spinnenweb mini caramel shortbread tartelettes zijn te lekker! Fan van witte chocolade? Dan is deze ganache taart een aanrader voor jou. Beide baksels heb ik versierd met spinnenwebben, maar je kunt er uitaard van maken wat je zelf wilt!

Ben je op zoek naar meer inspiratie om te bakken voor Halloween? Je vind de recepten voor deze fantastische Hazelnoot spinnenkoekjes en Skelet koekjes in Het Feestdagen Bakboek. Daarnaast staat er ook een recept in voor een geweldige monster taart, spook schuimpjes en veel meer. En het leuke van deze recepten is; je hoeft ze niet per se voor Halloween te maken. Met een kleine aanpassing kun je de koekjes en al het andere lekkers elke dag van het jaar maken.

Ik ben benieuwd wat jij dit jaar gaat bakken voor Halloween. Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *