Je kunt inmiddels genoeg recepten hier vinden als het gaat om no-bake cheesecakes, maar van die echte gebakken Amerikaanse cheesecakes had ik eigenlijk maar één recept op het blog. Ik vond dat daar verandering in moest komen en daarom gingen we een beetje brainstormen en zo kwamen we op het idee om een cheesecake met appeltaart smaak te maken. Ik stelde al snel de vraag: “Kunnen we niet een cheesecake maken die eruit ziet als een appeltaart?” Ik twijfelde en moest er even over nadenken. Zoals jullie echter zien ben ik eruit gekomen en heb ik een ware appeltaart cheesecake gemaakt. Lekker dat ‘ie is.



Wat een originele variant op de klassieke appeltaart. Lekker!
Ohhh wat ziet deze taart er verrukkelijk uit Lian.
Lijkt mij een zalige combinatie.
Fijn weekend en liefs, Joke ❤️
Oh wat heerlijk! Ik heb gelijk zin om hem te gaan maken (en op te eten)!
Ziet er goed uit de combi tussen mijn 2 favorieten!
Ik heb hulp erbij nodig maar anders was ik er al aan begonnen.leuk wakker worden in het weekeind nd met plaatje van zoiets heerlijks hmmmm.
fijn weekeind Lian.groetjes
Dankjewel Antoinette. Jij ook een fijn weekend!
Hoi Lian, ik heb echt een enorme hekel aan appels schillen, dat houdt mij dus vaak tegen om appeltaarten te maken, ondanks dat ik ze erg lekker vind, het water loopt mij van deze echter in mn mond haha. Nu zag ik laatst kant en klare appeltaartvulling van ik dacht HAK in het schap staan, is dat ook een optie? Of zou het dan te vochtig worden denk je? Groetjes, Lieke
Hoi Lieke,
Ik ben er niet bekend mee, dus kan er nog geen oordeel over geven. Als het bestaat zou ik het gewoon heel goed laten uitlekken. Een andere oplossing is even een vrijwilliger vragen om appels te schillen in ruil voor een klein stukje taart.
Maar eerlijk is eerlijk ik vind het appels schillen ook het meest vervelende klusje.
Die kan je niet laten uitlekken hoor, dan houd je niets over. Je kunt ze er wel voor gebruiken maar het zijn heel vochtige vullingen, meer geschikt voor vlaaien. Gewone appels zijn veel lekkerder voor in een taart! Zeker voor deze zou ik het niet doen omdat er al veel meer vocht bij komt kijken. Ziet er wel heel lekker uit moet ik zeggen. Ga hem zeker een keer maken!
Bedankt voor de reactie! Ik ga mij dan toch maar weer aan het schilklusje wagen. Ik vermoed dat deze taart het wel waard is 😉
Wat gebruik je als roomkaas?
Ik gebruik de bakjes van Monchou of Philadelphia, beide zijn zeer geschikt hiervoor.
Ziet er goed uit de combi tussen mijn 2 favorieten!
Ik heb hulp erbij nodig maar anders was ik er al aan begonnen.leuk wakker worden in het weekeind met plaatje van zoiets heerlijks, hmmmm.ik zou willen weten wat de goedkoopste roomkaas doet in de recepten ga het uitproberen maar ik weet van eerdere baksels dat ze zachter zijn en blijven maar nog niet elke roomkaas getest.mascarpone vind ik ook voor veel recepten kunnen maar die is vaak net zo duur of duurder dan monchou .ik maak wel vaak combinatie een goedkoopie en een echt merk. haha soms doe ik het met wat ik in huis heb en neem soms een ander recept als dat ik aanvankelijk wilde en daardoor heb ik soms ook andere ingrediënten in huis en doordat ik sweits moet ik het daar mee doen en is het voor een toetje hoeft het minder stevig te zijn dan voor een taart bijvoorbeeld .
fijn weekeind allemaal!.groetjes
Aah zo’n goed idee! Ik denk dat ik mijn ouders hier ook wel eens erg blij mee kan maken 🙂 Ik sla hem iniedergeval even op voor later!
Pfffff kramp in mijn handen van het kneden…. ?
Ik krijg er nog niet echt een mooi geheel van. Moet ik iets meer boter toevoegen?
Groetjes van Laura
Blijft het kleverig, dan juist wat bloem. Is het veel te droog dan wat boter of een heel klein scheutje melk of nog wat ei.
Ik heb inderdaad nog wat boter toegevoegd, maar hij was echt superlekker!!! ?
Ik rasp vaak de harde boter op een grove kaasrasp, de sliertjes kun je dan snel door het meel kneden!
Gewoon raspen boven de kom met meel, af en toe even de rasp dippen in het meel zodat de boter niet gaat kleven aan de rasp.
Hi,een vraagje kan ik dit ook maken maar dan glutenvrij
Vast wel ,kijk in de rubriekjes voor alternatieven en kies dan iets wat je wel mag.
ik heb het gemaakt van glutenvrij zelfrijzend bakmeel van merk A H . voor wie ik het gemaakt had vond het heerlijk, heb er ook een brood van gebakken en ook van de broodbakmix AH , maar was helemaal niks
Zeker weten!
Klinkt als een heerlijke combi, de taart staat hier nu in de oven, maar het deeg scheurde bij mij erg snel (terwijl ik al extra boter had toegevoegd omdat het deeg nog kruimelig was) hebben jullie nog tips tegen het scheuren van het deeg ?
Appeltaartdeeg is sowieso erg gevoelig voor scheuren. De oplossing is om er voorzichtig mee om te gaan of om je er niet al te druk om te maken 😉 Het hoort er een beetje bij. Je krijgt er namelijk een lekker deeg voor terug!
Het is de beste appeltaart die ik ooit heb gebakken !
Wat ontzettend fijn om te horen! Dankjewel.
Ik heb al vaak appeltaart deeg zelf gemaakt maar ik heb hem nog nooit zo lekker gekregen als de appeltaartmix van Koopmans. ik hoop die tegenwoordig altijd en gebruik geen andere meer. Deze vind ik veruit het lekkerste en lukt altijd goed!
Heerlijk, ik heb ‘m vandaag gemaakt! Ik heb de witte basterdsuiker voor de helft vervangen door bruine basterdsuiker, vind ik altijd zo lekker in appeltaart.
Ondanks een paar uur opstijven in de koelkast bleef de roomvulling vrij zacht, maar hij smaakt er zeker niet minder lekker door! Bedankt voor het recept.
Dat zou ook aan de gebruikte roomkaas kunnen liggen, goedkope merken zijn vaak waterig en blijven zacht.
Nou, dat zou fraai zijn, want ik heb Monchou gebruikt. Weet niet wat er nog duurder is?
Dan zal het inderdaad niet aan de roomkaas zelf liggen. Misschien waren jouw appels vochtiger en/of had de taart nog net wat extra tijd in de oven nodig.
Ziet er heerlijk uit! Heb me nog nooit aan een cheesecake gewaagd, zowel niet qua het eten als het bakken ervan, omdat ik altijd blijf twijfelen of ik het wel lekker ga vinden. Maar in deze combi heb ik wel veel zin. Die ga ik zeker binnenkort proberen!
Groeten, Marijke
Goede middag.
Kan ik deze appeltaart ook invriezen?
Zeker, dat kan heel goed.
ik heb beide gemaakt, ze zijn heerlijk, ik heb halve ei voor het kneden vervangen door een hele ei en in de mixer met kneedhaken gedaan, het deeg was prima. ik hoefde zelf niet meer te kneden, groet Diny
Ik heb hem gemaakt en hij was heel lekker, hij had wel wat langer in de oven gemogen, want de stukjes appel waren nog erg stevig ( van mij mogen die lekker zacht zijn) en de cheesecake was nogal erg zacht. Maar dat deed niks af van de lekkere smaak!!!
Bedankt voor jullie lekkere recept!!!
Ik heb hem gemaakt en hij was echt super lekker!! En hij viel ook goed in de smaak bij mijn gasten 😀 Deze taart ga ik vaker maken! 😀
Hoi dames,
Deze taart ziet er god-de-lijk uit en ik ga zo gelijk de boodschapjes halen. Hoe lang blijft deze taart lekker? Het gaat logistiek gezien niet lukken om hem 1 dag van tevoren te bakken, wat ik meestal wel doe. Hoe lang kan ik hem in de koelkast bewaren? Invriezen is denk ik weer net niet de moeite.
Groetjes en alvast bedankt!
Goede vraag. Meestal geef ik aan dat een cheesecake 2-3 dagen bewaard kan worden in de koelkast. Ik zou dat ook voor deze taart aanhouden. Wellicht ’s avonds bakken, dan staat die alleen de dag voordat de taart wordt gegeten, aangezien een cheesecake altijd een nacht in de koelkast nodig heeft.
Hoi Laura
Net de taart gebakken, hij zag er prachtig uit en de smaken waren heerlijk!
Alleen de bodem was helemaal zacht en uitgezakt en ook niet helemaal gaar..
Ik wil deze taart graag nog een keer maken, heb je misschien tips hoe ik hem beter kan krijgen? Zodat ook de bodem wat harder wordt?
Langer bakken als het deeg niet gaar is en ook zorgen dat de oven onderwarmte geeft (mocht dat niet het geval zijn geweest). Iedere oven is anders, dus even uitproberen wat voor jou het beste werkt.
Lijkt me een heerlijke taart, maar wat een berg suiker gaat erin!! Mij veel teveel. Dat ga ik aanpassen als ik m maak. Iemand al geprobeerd?
Hoi,
Hij staat in de oven en ruik erg lekker!
Nu vroeg ik mij af of het deeg nog wel lekker stevig blijft als ik hem straks afgekoeld in de koelkast doe. Vaak wordt het deeg dan wat slof (zacht).
Nog tips hierin?
Het deeg bleef stevig. Niet krokant maar dat is appeltaartdeeg sowieso niet. Ik hou ook van lekker zacht deeg, dus ik ben waarschijnlijk geen objectieve beoordelaar. De taart moet de koelkast in, dus als het ‘slof’ wordt dan is daar weinig aan te doen.
de taart staat in de oven..de cheesevulling was wel wat dun klopt dat wel? ..ik zie het resultaat straks wel 🙂
De vulling is inderdaad redelijk vloeibaar, maar zou wel dik genoeg moeten zijn dat de appels er niet gelijk in weg zakken.
Ik heb hem vanmiddag gemaakt, hij is wel wat brokkelig en de vulling is wat zacht maar de smaak is goddelijk dus brokkelig of niet, deze wordt beslist vaker gemaakt!
net weer een gemaakt, staat in de oven. ik gebruik altijd milsa verse kaas laat het vocht er even uitlopen, van de aldi, laat even extra 5 min. in de oven, ze zijn er hier gek op.
Sowieso verstandig het vocht er altijd (ongeacht het merk) uit te laten lopen. Goede tip!
Milsa ‘verse kaas’ is ook mijn favoriet. Het mooie is dat het in de voorraadkast bewaard kan worden (dus ongekoeld, mits ongeopend uiteraard). Ik gebruik het ook altijd voor mijn mon choutaarten.
Eergisteren heb ik deze taart gebakken en gisteren voorgeschoteld aan mijn visite (en mijzelf uiteraard). Hij was erg geslaagd. Bij gebrek aan goudreinetten in deze tijd van het jaar, heb ik jonagold gebruikt en er wat sap van een citroen overheen gesprenkeld. Wel even ‘afgieten’ voordat je het in je appeltaart doet. Volgende keer denk ik dat ik citroenrasp aan de cheesecakevulling toevoeg.
Ik heb de taart trouwens helemaal niet gekoeld, maar de cheesecakevulling was goed gestold.
Ik heb de taart er 5 minuten langer in laten zitten dan in het recept voorgeschreven staat. Ik ga ‘m gauw weer maken. Zalig!
Gisteren gemaakt en gisteravond meteen het eerste (nog warme) stuk gehad. Héérlijk! Én je kan er langer van genieten, want ik snij de stukken wel kleiner. Hij is best machtig door de cheescakevulling. Ook ik hoefde de taart niet in de koelkast te zetten en hoewel onze punten nog warm waren, was ook hier de vulling stevig genoeg. Ik heb trouwens wel een heerlijke, krokante korst!
We smullen van dit lekkere recept! Heerlijke combinatie!
er zijn ook appelschilmachines,heb je ze ook gelijk in schijfjes,ik schil een kilo appels in 5 min. ongeveer, 15,-euro
De taart was heerlijk! Wij hebben alleen wel veel minder suiker erin gedaan. Het is anders behoorlijk zoet.
ziet er erg goed uit.Ben de appeltaart vandaag aan het maken ben erg benieuwd naar het resultaat
heb mascarpone gebruikt.
Ik heb hem ook gemaakt 5 minuten langer op 175 graden onder en bouwen (verwarmd) gebakken met mascarpone en dan gaat het niet goed helaas de onderkant word niet hard het cheesecake deel gaat naar boven en de appeltaart word erg vloeibaar helaas.Volgende keer maar monchou gebruiken en minder ei.
Dat ligt waarschijnlijk aan de mascarpone, dat is iets heel anders dan roomkaas of MonChou
dan probeer ik hem volgende keer wel opnieuw met monchou 🙂
bedankt voor je reactie !
Wat een heerlijke taart was dit! Roomkaas goed stevig geworden. (Ik had de Roomkaas van de Aldi, die werkt altijd goed in cheesecakes!)
Voor herhaling vatbaar! Dank voor het recept!
Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, alles netjes gevolgd zoals hierboven staat. Maar het is een hoopje zielig taart wat uit elkaar valt als je het aan snijd. 🙁
Dat is zo zonder verdere info lastig te zeggen. Is hij vochtig? Heb je misschien een vervanger gebruikt, iets per ongeluk niet goed afgewogen? Het kan zelfs aan het soort oven liggen. Als je wat meer info hebt kan ik je hopelijk verder helpen 🙂
Zojuist de taart gemaakt en hij is echt heerlijk! Als ik de taart alleen met appels wil vullen moet ik dan nog wat aan de baktijd veranderen?
Dan volg je dit recept: https://www.laurasbakery.nl/omas-appeltaart/ 🙂
Wat een geweldig recept! Ik heb hem nu diverse keren gemaakt en het blijft een geweldige taart!
Hallo Laura,
Bij het gedeelte over de vulling staat er dat er suiker moet worden toegevoegd aan het appel mengsel en suiker aan de roomkaas. Echter wordt er niet beschreven of de 120gram fijne suiker aan de appel of roomkaas moet worden toegevoegd en de gewone suiker (50gram) wordt ook niet specifiek beschreven. Bij beide staat ‘suiker’.
Ik heb de 120gr fijne suiker op de gok aan de appelen toegevoegd. Is dit juist?
Liefs
Bedoeling was andersom, je voegt ingrediënten toe in de volgorde van het rijtje in het recept.
De cheesecake vulling, kan je die ook van te voren maken en dan in een kom, goed afgedekt, bewaren in de koelkast? Ik wil graag eerst een kleine variant proberen dit weekend voordat ik een grotere appeltaart maak voor als mijn ouders thuis komen van vakantie (maandag).
Ik denk dat dat wel moet lukken ja.
Heerlijke combinatie. Ik heb de taart gebruikt als zwangerschapsaankondiging. D?Het cheesecakebeslag de ene helft roze gemaakt en de andere helft blauw. En toen mijn vader de appeltaart opensneed. Tadaaaaa. Je wordt opa ??
Heb hem nu 3 à 4 keer gemaakt, groot succes bij mn familie. Heel lekker!
Lijkt me echt heel lekker, ik ga het straks maken. Maar normaal bak ik appeltaart op 180 graden conventionele oven en in jouw recept staat 170. Is dit omdat er roomkaas is en zit en daarom de oventemperatuur lager moet? Met vr.gr. Annie
Dit is een heel ander recept dan alleen appeltaart, daar hoort dus ook een ietwat andere bereiding bij.
Als eerste wil ik even kwijt dat deze taart echt verrukkelijk is! De combinatie van appeltaart en cheesecake is alsof er een engeltje over je tong heen piest.
Ik heb deze taart nu twee keer gemaakt, maar bij beide keren bleef de cheesecake vulling zacht na een nacht in de koelkast te hebben gestaan. Dit doet natuurlijk niets af aan de smaak (het is net een soort vanillesaus), maar het maakt nogal een zooitje bij het aansnijden van de taart. Voordat ik nog een poging waag, zou ik er graag achter komen waarom de vulling niet opstijft. De enige verschillen met het originele recept zijn dat ik geen fijne kristalsuiker voor de vulling heb gebruikt, maar gewone kristalsuiker, en dat er gebruik is gemaakt van een gasoven. Als roomkaas heb ik MonChou gebruikt. Tips?
Wij gebruiken Philadelhpia, heb je verder de temperatuur goed omgerekend? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de taart in jouw oven wat meer tijd nodig heeft (zo klinkt het in ieder geval)
Heel lekker! Zeker het proberen waard!
Zo, de 3e taart heb ik gemaakt via deze site. En ook deze taart is overheerlijk!!! Gelukkig hebben we nog 3/4 van dr taart over dus we kunnen er dit weekend lang van genieten. ??
Ik ga alvast neuzen welk recept ik de volgende week uit wil proberen!
Wat superleuk! Veel bakplezier!
Hai Laura, lijkt me heerlijk, ga hem zeker maken, maar zou je het ook met peer kunnen doen i.p.v. appel? Groetjes Lia.
Op zich wel, maar peren zijn wel vochtiger en zachter wat invloed zal hebben op het resultaat.
Oke, dank je voor je reactie, ik ga het toch eens proberen, gr. Lia.
Goedemiddag
Ik wil deze taart graag maken maar het is maar voor 4 personen.
Zou ik alle ingrediënten ook kunnen halveren en het ei voor het deeg dan kunnen vervangen door 2el melk? Weet dan alleen niet hoe ik het ei + eidooier moet vervangen? Heb je hier misschien een idee voor?
Groetjes Janet
Ja hoor dat kan. Je kunt het ei en eidooier ook afwegen eventueel en dan de helft in grammen gebruiken.
Dit is echt mijn FAVORIETE appeltaart!! En ik maak m regelmatig aan de andere kant van de wereld namelijk in Indonesië. Ik maak er altijd 2 en bak ze beide af en zet er dan 1 in de vriezer. Zou ik de taart ook onafgebakken in de vriezer kunnen zetten en later kunnen afbakken?
Wat leuk om te horen! Ik heb het niet getest, maar ik vermoed dat het beter is om het eerst af te bakken.
Klopt het dat ik niet eruit kan halen welke suiker waarbij moet? De 120 gram fijne suiker bij de roomkaas? En 50 gram gewone suiker door de appels?
Oh al gevonden in de andere reacties! Haha