In maart van dit jaar was ik een weekje in Jordanië. Je raadt het al, deze week staan de recepten in het teken van dit Midden-Oosterse land. Vandaag staat de kofta op het menu, aankomend weekend volgt een lekkere dip. Op de eerste volledige dag in Jordanië heb ik de lekkerste lunch ooit gegeten. Ik koos voor kofta en op tafel stonden allerlei heerlijke dips, salades en zelfgemaakt flatbread. Ik heb zitten smullen! Je kon kiezen of de kofta van lams-, kip- of rundergehakt was gemaakt. Dus varieer daar zelf ook vooral in als je wilt. Als je besluit met de Jordaanse kofta te lunchen kun je er dus flatbread en dips (denk aan hummus bijvoorbeeld) bij serveren. Ik heb heb het zelf ook als avondeten gegeten met rijst en wat salade.



Heerlijk! Wij hebben er 2 keer van gegeten en de volgende dag was het zelfs nog lekkerder, (zoals bij wel meer dingen). Ik had alleen een normale ui, maar dat was ook prima ipv een rode.