Mango kwarktaart bewaren
Vroeger behoorde kwarktaart niet tot mijn favoriete taarten, maar nu kost het me juist moeite om er vanaf te blijven. Dat lijkt ook te gelden voor vrienden en familie, want er blijft zelden een stukje kwarktaart over. Toch kun je deze mango kwarktaart prima bewaren in de koelkast en zelfs in de vriezer.
Hoe lang blijft mango kwarktaart goed?
In de koelkast kun je kwarktaart maximaal 3-4 dagen bewaren, goed luchtdicht verpakt. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht of geuren uit de koelkast bij kunnen komen.
Kun je mango kwarktaart invriezen?
Een kwarktaart met mango kun je prima invriezen. Als je ervoor zorgt dat je de taart(punten) luchtdicht verpakt, dan blijft het op deze manier maximaal 3 maanden goed. Laat de ingevroren kwarktaart een dag van tevoren ontdooien in de koelkast.
Meer recepten met mango
Ben je dol op de frisse, zoete smaak van mango? Dan zit je hier goed! Mango is niet alleen heerlijk in taarten of gebak, maar ook in drankjes en desserts. Hieronder vind je een aantal favoriete mango recepten:
Hoi, kan ik ook diepvries mango gebruiken?
Ja dat kan prima!
Kun je deze taart ook maken met mango uit de diepvries?
Ja dat kan prima Esther!
Bedankt voor het recept! Werkt gelatine poeder ook? En zo ja, hoeveel?
Gelatinepoeder zou in principe ook moeten werken. De hoeveelheid is dan hetzelfde maar het oplossen is uiteraard anders. Volg daarvoor de aanwijzingen op de verpakking van het poeder.
Laura, kan dit recept ook met mascarpone i.p.v. kwark?
Alvast dank
Je kunt het wel proberen, maar wij hebben dat niet getest. Mascarpone is wel een stuk zwaarder dan kwark dus de taart zal dan ook waarschijnlijk steviger en vullender worden.
Gisteren de mango kwarktaart gemaakt. De structuur was prima maar ik vond de smaak vrij flets. Misschien meer suiker in moeten doen (ik had er bewust 3 eetlepels in gedaan in plaats van 4.)
Hou er ook rekening mee dat de smaak van mango flink kan variëren. De ene mango is veel zoeter dan de ander.
Kun je i.p.v. vanille pasta ook vanille extract (aroma) gebruiken? En hoeveel extract heb je dan nodig?
Je kunt het 1 op 1 vervangen Helga!
Hi Laura,
Ik heb naar mijn weten echt alles gedaan zoals jij beschrijft, maar hij zakte wel echt uit, meteen al. Ik had enkel 11 blaadjes gelatine gedaan in plaats van 10, maar het lijkt mij dat dat een tegenovergesteld effect moet hebben (er zaten er nog 11 in het pakje, dus dan was het mooi op).
Ook 4 uur in de koelkast laten staan.
Tja aangezien je het zo beschreven hebt, zal je het ook niet weten, maar misschien heb je een tip? Kwark was volle kwark. Mango uit de vriezer, ontdooid.
Zou het kunnen dat de gelatine niet goed gemengd heeft door de kwarkbeslag? Het leek achteraf ook niet een enorm egaal mengsel.
Hoor het graag. Hij was wel lekker!! 😀
Hoi Niels, Nee dat ene extra blaadje gelatine zal het probleem niet zijn. Het klinkt een beetje alsof de gelatine niet goed is opgelost in de melk. Dan stijft het vervolgens ook niet goed op. Ik vermoed dat dat het probleem is!
Was erg lekker! Ik zou deze ook graag willen maken met framboos of aardbei smaak. Ik neem aan dat dit ook gewoon kan met diepvries frambozen/aardbeien? Laat je deze eerst ontdooien zodat je ze kan pureren? En zijn de hoeveelheden dan hetzelfde? (400g fruit)
Hoi Annelies. Ja hoor dat kan zeker. Inderdaad eerst goed laten ontdooien en even wat laten uitlekken.
Hallo Laura,
Kan ik de manga ook vervangen door een sinaasappel? Groetjes Jolanda
Ik zou het niet vervangen door sinaasappel. Want hoe ga je de sinaasappel dan gebruiken? Als sap alleen of ga je de sinaasappel pureren? Hoe dan ook dat is wat minder geschikt om de mango mee te vervangen.