Mango kwarktaart

Gepost: 11 april 2025 Laatst bewerkt: 29 mei 2025
Mango kwarktaart

Mijn basisrecept voor vanille kwarktaart en één van mijn favoriete soorten fruit vormen samen deze overheerlijke zomerse taart: een mango kwarktaart.

De lekkerste mango kwarktaart maken

Het maken van een kwarktaart is niet moeilijk en je hebt er relatief weinig voor nodig om een ontzettend lekkere taart op tafel te zetten. Je kunt in principe voor alle soorten fruit kiezen, maar een kwarktaart met mango is om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten voor een kwarktaart met mango

  • Koekjes. Voor de koekbodem koos ik voor Digestive koekjes, omdat deze koekjes goed passen bij mango (en veel andere soorten fruit).
  • Roomboter. De roomboter meng je door de gemalen koekjes, hierdoor worden de fijngemalen koekjes weer één geheel als het opstijft.
  • Gelatine. Gelatine zorgt ervoor dat de vulling van de kwarktaart stevig wordt.
  • Mango. Dit is de smaakmaker van deze taart, dus ga op zoek naar smaakvolle (rijpe) exemplaren.
  • Kwark. Het recept werkt met zowel magere als volle kwark, maar er is natuurlijk wel een smaakverschil.
  • Vanillepasta. Dit kan 1:1 vervangen worden door vanille-extract, of andere vanille alternatieven.
  • Slagroom. Een kwarktaart wordt extra romig en luchtig door het gebruik van slagroom.
  • Suiker. Meestal gebruik ik fijne kristalsuiker. Als je het kwarkmengsel zoet genoeg vindt, dan kun je de suiker ook weglaten.
  • Melk. Magere, halfvolle of volle melk, het kan allemaal. Net zoals bij de kwark geldt dat er wel smaakverschil is.

Het complete basisbakboek

Deze overheerlijke mango kwarktaart is afkomstig uit Het complete basisbakboek. In dit boek vind je in totaal 154 recepten, waarvan 40 basisrecepten en 32 vullingen en toppings. In dit boek wil ik je leren dat je met basisrecepten eindeloos kunt variëren en daarom deel ik twee variaties bij elk basisrecept.

Deze kwarktaart met mango is een variatie op het basisrecept voor kwarktaart. Ontzettend makkelijk en heerlijk tegelijk. Op deze pagina lees je nog veel meer over Het complete basisbakboek en geef ik je een inkijkje in het boek.

Kwarktaart met mango maken

Puntje mango kwarktaart

Mango kwarktaart bewaren

Vroeger behoorde kwarktaart niet tot mijn favoriete taarten, maar nu kost het me juist moeite om er vanaf te blijven. Dat lijkt ook te gelden voor vrienden en familie, want er blijft zelden een stukje kwarktaart over. Toch kun je deze mango kwarktaart prima bewaren in de koelkast en zelfs in de vriezer.

Hoe lang blijft mango kwarktaart goed?

In de koelkast kun je kwarktaart maximaal 3-4 dagen bewaren, goed luchtdicht verpakt. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht of geuren uit de koelkast bij kunnen komen.

Kun je mango kwarktaart invriezen?

Een kwarktaart met mango kun je prima invriezen. Als je ervoor zorgt dat je de taart(punten) luchtdicht verpakt, dan blijft het op deze manier maximaal 3 maanden goed. Laat de ingevroren kwarktaart een dag van tevoren ontdooien in de koelkast.

Meer recepten met mango

Ben je dol op de frisse, zoete smaak van mango? Dan zit je hier goed! Mango is niet alleen heerlijk in taarten of gebak, maar ook in drankjes en desserts. Hieronder vind je een aantal favoriete mango recepten:

mango kwarktaart

Tips: kwarktaart met mango

Kan ik ook een andere bodem maken?

Je kunt allerlei soorten koekjes gebruiken om er in combinatie met roomboter een heerlijke koekbodem voor je kwarktaart van te maken. Per koekje verschilt het hoeveel roomboter je nodig hebt. Zo zijn bastognekoeken van zichzelf al vrij vet, waardoor je ze het beste kunt combineren met iets minder boter.

Kan de taart met mango uit de vriezer gemaakt worden?

Dat kan zeker. Laat de mango wel eerst volledig ontdooien en laat het vocht uitlekken.

Kan ik de taart zonder gelatine maken?

De gelatine zorgt ervoor dat de kwarkvulling opstijft, dus het kan niet simpelweg worden weggelaten. Een goed alternatief is agar-agar. Lees in dit artikel meer over het vervangen van gelatine in recepten.

Kan ik de taart ook in een andere maat springvorm maken?

In onderstaande receptkaart vind je de knop ‘recept omrekenen’. Daarmee kom je in de omrekentool terecht, waarmee je gemakkelijk elk recept omrekent naar een maat bakvorm naar keuze. Je hoeft enkel de huidige maat bakvorm van het recept in te vullen en de maat waar je het naar wil omrekenen.

Mango kwarktaart bewaren

Goed afgedekt kun je een kwarktaart met mango 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Zonder decoratie en luchtdicht verpakt is het maximaal 3 maanden in de vriezer te bewaren.

Het Complete Basisbakboek

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent.

Bestel hier!

 

Kwarktaart mango recept

Opslaan
Recept afdrukken

4 van 3 stemmen

Mango kwarktaart

Mijn basisrecept voor vanille kwarktaart en één van mijn favoriete soorten fruit vormen samen deze overheerlijke zomerse taart: een mango kwarktaart.
Voorbereiding40 minuten
Koeltijd3 uur
Porties: 8 – 10 personen
voor een springvorm van 20 cm

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram biscuitjes digestive koekjes bijvoorbeeld
  • 80 gram ongezouten roomboter

Vulling

  • 10 blaadjes gelatine
  • 400 gram mango ongeveer 1½ mango
  • 500 gram kwark
  • 2 tl vanillepasta
  • 250 ml slagroom
  • 4 el suiker naar smaak
  • 100 ml melk

Benodigdheden

Instructies

  • Maal de koekjes tot fijne kruimels. Smelt de boter in een pannetje en voeg de kruimels hieraan toe. Roer door en stort het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm. Verspreid gelijkmatig en druk stevig aan. Zet de bodem even in de koelkast.
  • Leg de gelatineblaadjes in een schaal met koud water, laat ze minimaal 10 minuten weken. Schil de mango, snijd in stukjes en pureer tot een glad mengsel.
  • Doe de kwark, vanillepasta en gepureerde mango in een kom, roer tot een egaal mengsel. In een andere kom klop je de slagroom en suiker stijf.
  • Verwarm de melk in een steelpan tot deze lauwwarm is. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer door tot ze zijn gesmolten.
  • Giet het melkmengsel bij de kwark en roer door. Voeg de slagroom toe en spatel door het kwarkmengsel tot alles is opgenomen. Stort het mengsel op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.
  • Laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast staan om op te stijven.
Tips

Voor serveren kun je de taart als je wilt decoreren met stukjes mango of toeven slagroom.
Bewaren

Goed afgedekt 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. Sharina schreef:

    Hoi, kan ik ook diepvries mango gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat kan prima!

  2. Esther schreef:

    Kun je deze taart ook maken met mango uit de diepvries?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat kan prima Esther!

  3. Iloon schreef:

    Bedankt voor het recept! Werkt gelatine poeder ook? En zo ja, hoeveel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gelatinepoeder zou in principe ook moeten werken. De hoeveelheid is dan hetzelfde maar het oplossen is uiteraard anders. Volg daarvoor de aanwijzingen op de verpakking van het poeder.

  4. Marjolein schreef:

    Laura, kan dit recept ook met mascarpone i.p.v. kwark?
    Alvast dank

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het wel proberen, maar wij hebben dat niet getest. Mascarpone is wel een stuk zwaarder dan kwark dus de taart zal dan ook waarschijnlijk steviger en vullender worden.

  5. Pamela Stark schreef:

    3 sterren
    Gisteren de mango kwarktaart gemaakt. De structuur was prima maar ik vond de smaak vrij flets. Misschien meer suiker in moeten doen (ik had er bewust 3 eetlepels in gedaan in plaats van 4.)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hou er ook rekening mee dat de smaak van mango flink kan variëren. De ene mango is veel zoeter dan de ander.

  6. Helga schreef:

    Kun je i.p.v. vanille pasta ook vanille extract (aroma) gebruiken? En hoeveel extract heb je dan nodig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het 1 op 1 vervangen Helga!

  7. Niels schreef:

    4 sterren
    Hi Laura,

    Ik heb naar mijn weten echt alles gedaan zoals jij beschrijft, maar hij zakte wel echt uit, meteen al. Ik had enkel 11 blaadjes gelatine gedaan in plaats van 10, maar het lijkt mij dat dat een tegenovergesteld effect moet hebben (er zaten er nog 11 in het pakje, dus dan was het mooi op).
    Ook 4 uur in de koelkast laten staan.

    Tja aangezien je het zo beschreven hebt, zal je het ook niet weten, maar misschien heb je een tip? Kwark was volle kwark. Mango uit de vriezer, ontdooid.

    Zou het kunnen dat de gelatine niet goed gemengd heeft door de kwarkbeslag? Het leek achteraf ook niet een enorm egaal mengsel.

    Hoor het graag. Hij was wel lekker!! 😀

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Niels, Nee dat ene extra blaadje gelatine zal het probleem niet zijn. Het klinkt een beetje alsof de gelatine niet goed is opgelost in de melk. Dan stijft het vervolgens ook niet goed op. Ik vermoed dat dat het probleem is!

  8. Annelies schreef:

    5 sterren
    Was erg lekker! Ik zou deze ook graag willen maken met framboos of aardbei smaak. Ik neem aan dat dit ook gewoon kan met diepvries frambozen/aardbeien? Laat je deze eerst ontdooien zodat je ze kan pureren? En zijn de hoeveelheden dan hetzelfde? (400g fruit)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Annelies. Ja hoor dat kan zeker. Inderdaad eerst goed laten ontdooien en even wat laten uitlekken.

  9. Jolanda schreef:

    Hallo Laura,

    Kan ik de manga ook vervangen door een sinaasappel? Groetjes Jolanda

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou het niet vervangen door sinaasappel. Want hoe ga je de sinaasappel dan gebruiken? Als sap alleen of ga je de sinaasappel pureren? Hoe dan ook dat is wat minder geschikt om de mango mee te vervangen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept