Behind the scenes: oktober 2018

Gepost: 30 oktober 2018 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Oktober zit er weer op en de feestdagen komen steeds dichterbij. Dat voelt voor jullie misschien nog niet zo, maar ik heb het eerste kerstrecept alweer gemaakt. Sterker nog, de hele planning voor de rest van het jaar is al af. De voorbereiding voor het najaar heb ik dus al gedaan in oktober. Maar er stonden natuurlijk ook andere leuke dingen op de planning. Naast de nodige bakdagen had ik ook veel afspraken, zowel bij mij thuis als buiten de deur. Ik had opnames voor Bruynzeel Keukens, Lian kwam gezellig langs, ik had een meeting met mijn uitgever (leuk nieuwtje staat verderop in dit artikel!) én ik had een high tea met Donna Hay. Een topmaand dus, ik vertel je er alles over.

Mijn ochtenden beginnen vrijwel altijd op deze manier. Met een kop thee, schaaltje yoghurt of kwark en een laptop voor mijn neus. Hoewel ik tegenwoordig een kantoor aan huis heb, beginnen mijn ochtenden eigenlijk altijd aan de keukentafel. Ik werk vast mijn mail weg, beantwoord vragen en doe kleine klusjes waarbij ik nog niet echt na hoef te denken. Soms zit ik zo de hele ochtend aan tafel, andere keren vertrek ik al snel naar boven om op kantoor geconcentreerder te kunnen werken. Of ik duik de keuken in natuurlijk.

Ik maakte zelf konijnensnoepjes voor Lot! En ik plaatste het recept op het blog voor dierendag. Dit wilde ik vorig jaar al doen, maar toen kwam het er niet van. Dit jaar wel en Lot is er echt gek op. Een keer een ander recept en eentje met een knipoog. Vooral bedoeld als geintje, maar ik vond het echt superleuk om te zien hoe enthousiast erop werd gereageerd en hoeveel van jullie ze ook gingen maken voor jullie eigen konijntjes.

Ik plaatste deze foto op Instagram stories met de tekst dat na 1 sjalotje de tranen al over mijn wangen liepen en dat ik mijn ogen amper kon open houden van de pijn. Ik heb nog nooit zóveel reacties gekregen op een story, iedereen kwam met tips! De meeste had ik al eens geprobeerd en werken bij mij allemaal niet jammer genoeg. Ik denk dat alleen een duikbril overblijft als oplossing haha. Ik moet zeggen dat ik dan ook wel extreem gevoelig ben hoor met het snijden van uien, bij een prei begin ik al te huilen 😛 .

Met mijn knuffelkonijn 😉 . Nu het weer kouder wordt buiten is ze nog knuffeliger en aanhankelijker dan anders. Heel gezellig vind ik dat.

Ik heb in huis de grootste slaapkamer gebruikt om er mijn kantoor van te maken, het fungeert ook gelijk als fotostudio en dat werkt zo fijn! Ik heb alles voor de styling nu in de buurt en kan overal makkelijk bij. Dit werkt zoveel prettiger dan in mijn vorige woning waar ik de zithoek steeds ombouwde tot fotohoekje.

Je hebt het misschien wel gezien, deze maand kon je mijn recepten elke weekend in het AD en heel veel lokale kranten zien. Zó leuk ook al jullie reacties daarop!

Voor het eerst ging ik aan de bak met een pompoen en dat was een succes. De pompoentaart staat inmiddels al online en morgen volgt nog een lekker recept. Ik zit vol inspiratie, dus ik ga er vast nog meer mee maken.

Dit was de bodem voor die pompoentaart trouwens. Mijn eerste echte (en volle) bakdag sinds tijden en het was weer heerlijk om zo vol enthousiasme in de keuken te staan. Na alle drukte rondom de verhuizing en werk dat gewoon doorging moest ik weer even mijn draai vinden wat werk betreft.

Na een zakelijke afspraak in Haarlem ging ik door naar de stad waar ik met mijn zusje had afgesproken. Omdat ik wat eerder was liep ik nog even een woonwinkel binnen om te kijken voor een leuke stoel in huis. Ik denk dat het deze grijze (maar met een andere grijze stof) gaat worden. Snel maar weer even terug naar de winkel om hem te bestellen, want er zit ook nog bijna 3 maanden levertijd op. Na mijn rondje woonwinkel ging ik uit eten met mijn zusje en gingen we daarna door naar de film. We keken A simple favor.

Weer een filmdag bij mij thuis! Vorige maand met Nikon, dit keer met Bruynzeel! Na ’s ochtends bij mij thuis gefilmd te hebben, vertrokken we naar Utrecht om daar in de winkel te filmen. De eerste video staat al online.

In een creatieve bui kocht ik allemaal pompoenen om de tuin en keukentafel mee op te vrolijken. Staat zó gezellig.

Mijn buurvrouw en ik zijn nog bezig met de themaweek die volgende week van start gaat (bijnaaaa klaar) en daarvoor zijn veel testen gedaan. Een van die testen trof ik ’s avonds laat voor de deur aan toen ik thuis kwam haha. Hoe leuk thuiskomen is dit. Ze wist overigens dat ik binnen een paar minuten thuis zou zijn, we zetten niet zomaar lekkers bij elkaar voor de deur 😉 .

Zo’n keukeneiland vind ik echt ideaal. Ik sta bijna altijd hier te koken en te bakken. De spoelbak mag nog wel een beetje opschuiven van mij voor meer werkruimte, maar vooral die diepte is zo fijn. Mijn laptop staat er regelmatig bij als ik een basisrecept van mijn eigen site gebruik.

Het grote plannen voor november en december kon beginnen. De tafel lag vol met papieren en een paar uur later was de planning klaar. De recepten voor de rest van het jaar zijn allemaal verzonnen en hoeven alleen nog maar gemaakt te worden. Dat is nog wel een flinke klus hoor, maar het is fijn dat alles al is uitgedacht. Het wordt zo leuk allemaal!

In het weekend testte ik de waffle bowl maker uit die ik kreeg van Coolgift. Daarmee kun je wafels maken in de vorm van een kommetje. Die kun je vervolgens vullen met wat je maar wilt, ijs en fruit voor een dessert bijvoorbeeld. Of met kwark en fruit als ontbijtje. Ik heb genoeg ideetjes! Hij werkt heel eenvoudig en ik hoefde de vorm geen eens in te vetten met een spray, ze lieten heel makkelijk los. Iedereen die hier over de vloer kwam en dit toffe wafelijzer zag staan was gelijk enthousiast. Dus mocht je voor de feestdagen nog iemand willen verrassen met een origineel cadeau, kijk dan zeker eens in de webshop van Coolgift.*

Zondag bakdag, dus ik ging de keuken in om een lekker taartje te maken. Het recept komt snel online!

De taart maakte ik onder andere zodat ik wat lekkers had voor als Lian kwam, want die stond de volgende dag voor de deur namelijk. Lekker bijkletsen, samen eten en brainstormen voor de site. Het was alweer veel te lang geleden dat we elkaar hadden gezien (eind juni!). We hebben daarom gelijk een gezellige dag gepland voor in november!

Mijn uitgever kwam bij mij thuis langs voor een afspraak. Een project wat al een paar jaar in mijn hoofd zit ben ik nu concreter aan het uitwerken. Dat had ik eerder dit jaar al gedaan, maar ik had ineens betere ideeën dus het concept werd aangepast. Zo werkt dit vaak bij mij trouwens, hoe meer tijd ik heb om na te denken, hoe vaker iets veranderd.

En waarom mijn uitgever nu langs kwam? Om over mijn derde boek te praten! Jawel, volgend jaar komt mijn derde boek uit! Ik kan nu nog niets zeggen over de inhoud, maar ik denk dat ik daar eind dit jaar wel al iets meer over ga vertellen. En uiteraard ga ik je volgend jaar over het hele proces op de hoogte houden als ik eenmaal ben begonnen met bakken 😉 .

Afgelopen vrijdag had ik een high tea in Amsterdam ter ere van de lancering van Donna Hay’s nieuwe bakboek. En daar was ze zelf ook bij aanwezig. Superleuk om haar in het echt ontmoet te hebben, ze is zo lief en gezellig. Het was een hele leuke middag, ook samen met alle andere bloggers die aanwezig waren.

En dat was oktober dan alweer. Of bijna dan. Vandaag ben ik in Utrecht bij Bruynzeel Keukens voor mijn nieuwe keuken en woensdag staat een bakdag op de planning. Daarover volgende maand meer. Verder heb ik op dit moment vrijwel geen (zakelijke) afspraken staan voor november en ik probeer dat grotendeels zo te laten. Ik heb mijn tijd hard nodig namelijk om aan de slag te gaan met de recepten voor het najaar. En er staan voor volgend jaar meerdere grote projecten op de planning waar ik nu ook al werk voor moet verzetten. Dus ik zal niet stilzitten komende maand 😉 . Benieuwd wat ik allemaal doe? Dan kun je me volgen op Instagram voor updates tussendoor, en anders kun je er gewoon over een maand weer over lezen in de nieuwe behind the scenes 🙂 .

*Het stukje over de waffle bowl maker is een samenwerking met Coolgift. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Mieke schreef:

  Super leuk een 3e boek!!! Kan ik vast reserveren? 😉 Succes met al je plannen!
  Groetjes Mieke

  1. Laura Kieft schreef:

   Haha, zodra dat kan laat ik het weten 😀

 2. Will schreef:

  Wat leuk een 3de boek!! die wordt gelijk gereserveerd wanneer het mogelijk is natuurlijk ?

 3. Marion schreef:

  Hey Laura,

  Ik word nu al blij van de gedachte dat er een 3e boek komt…. die andere 2 vallen al bijna uit elkaar (grapje) zo vaak worden ze gebruikt!!!!

  Dat stukje over die waffle bowl vond ik ook erg leuk. Kan je er alleen zoet in bakken of ook hartig????

  1. Laura Kieft schreef:

   Haha wat leuk om te horen! Hartig zou ook prima kunnen in de waffle bowl maker, je brengt me op ideeën 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *