Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Confetti cupcakes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
18 september 2014
in Cupcakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

confetti cupcakes 1a

Het is de hoogste tijd voor een feestelijk baksel op het blog, ik ben vandaag namelijk jarig 😀 ! Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Weer een jaartje erbij op de teller, die nu op 24 staat. Reden voor een feestje dacht ik zo 😉 . Dat feestje vier ik met jullie door het recept voor deze feestelijke confetti cupcakes te delen. Naast dat sprinkles alles net even dat ene beetje leuker maken, vind ik ze ook nog eens heel feestelijk staan. Perfect als verjaardagscupcakes dus!

confetti cupcakes 2a

confetti cupcakes 3a

Recept afdrukken

Confetti cupcakes

Deze feestelijke confetti cupcakes maken elke verjaardag compleet! Confetti door het beslag en gestrooid over de toef. Één en al gezelligheid!
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 40 gram confetti sprinkles (+extra ter decoratie)

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
  • Voeg als laatst de sprinkles toe en spatel deze door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi nog wat extra sprinkles over de ongebakken cupcakes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Terwijl je cupcakes in de oven staan maak je de botercrème volgens recept. Laat zowel de cupcakes als de botercrème helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Spuit dan rozetten of toeven op de cupcakes. Strooi ter decoratie nog wat sprinkles over de toeven.
Tips

Voor de rozetten crème maak je een halve portie botercrème, dan heb je meer dan genoeg. Als je liever toeven maakt, kun je beter het hele recept maken.

Bewaren

Bewaar de cupcakes in een trommel maar niet in de koelkast, dan blijven ze zeker een week goed.

confetti cupcakes 4a

Deze vrolijke confetti cupcakes maken elke verjaardag compleet. Zo ook de mijne 😉

(ook al maakte ik deze cupcakes al een poosje terug en sta ik vandaag in de keuken voor lekkere verjaardagstaarten!)

Fijne dag allemaal!

Vorige post

Volgende post

10x cake pop recepten
Amandel chocolate chip koekjes

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
20

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 69

  1. renata says:
    6 jaar geleden

    wat ziet dat er feestelijk uit! zijn deze cupcakes ook lekker luchtig? ik vind cupcakes vaak zo zwaar/compact….

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik altijd mijn basisrecept voor vanille cupcakes en die zijn heerlijk luchtig!

      Beantwoorden
      • Sandra says:
        2 jaar geleden

        Hoi Laura,
        Kun je mij uitleggen waarom je hier andere hoeveelheden gebruikt? Je schrijft dat je het basisrecept aanhoudt voor de vanille cake, maar dat heeft 200gr boter, zelfrijzendbakmeel en suiker.
        Ik wil zelf 4 x3 verschillende cupcakes maken met 1 basisrecept. Kan ik dan het beste de 200 gr aanhouden of de 180gr boter en zelfrijzendbakmeel en 135 gr suiker?
        Alvast bedankt voor je reactie. Ik weet dat je t druk hebt (via insta).
        Met vriendelijke groet,

        Sandra

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Basisrecept voor cupcakes hield ik hier aan, dat is iets anders dan mijn vanillecake 😉

          Beantwoorden
          • Sandra says:
            2 jaar geleden

            👍🏼

    • Megan says:
      4 jaar geleden

      Hoi!

      Ik heb al heel recepten uit je basis bak boek geprobeerd. Nu wil ik alleen deze een keertje proberen. Ik vroeg mij alleen af of ik die confetti gewoon in de supermarkt kan kopen?

      Beantwoorden
    • Jolien says:
      2 jaar geleden

      Kan ik botercreme al een dag van tevoren maken? Is de eerste keer dat ik dit ga doen.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Ja hoor, dat kan prima.

        Beantwoorden
        • Jolien Vervoort says:
          2 jaar geleden

          En dan bewaren in de koelkast?

          Beantwoorden
  2. Diana says:
    6 jaar geleden

    GEFELICITEERD. FIJNE DAG VANDAAG!

    Beantwoorden
  3. Yolanda says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd! Geniet van de dag! Je cupcakes zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  4. Kim says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd met je verjaardag!
    Fijne dag vandaag!

    Beantwoorden
  5. Yvonne Severins-Smeets says:
    6 jaar geleden

    Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag gewenst.
    Wat zien die cupcakes er feestelijk uit, ga ik zeker proberen.

    Beantwoorden
  6. Justine says:
    6 jaar geleden

    Yay, gefeliciteerd! Fijne dag vandaag 🙂

    Beantwoorden
  7. Curly Creative says:
    6 jaar geleden

    Oeh die zijn erg leuk, hele fijne verjaardag toegewenst maar dat komt vast goed met jou bakkunsten!

    x

    Beantwoorden
  8. Lia says:
    6 jaar geleden

    Hieperdepiep hoeraaaa! Een mooie dag gewenst!

    Beantwoorden
  9. Jacky says:
    6 jaar geleden

    Hartelijk gefeliciteerd Laura.
    Een zonnige en supergezellige dag wens ik je toe!

    Beantwoorden
  10. Tineke Kamminga says:
    6 jaar geleden

    Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag !! een fijne dag toegewenst!

    Beantwoorden
  11. Maaike says:
    6 jaar geleden

    Heel feestelijk! 🙂

    Van harte gefeliciteerd, een fijne dag en veel plezier met het bakken van de verjaardagstaarten!

    Beantwoorden
  12. Sabrina says:
    6 jaar geleden

    Van harte Gefeliciteerd 🙂

    Geniet altijd stilletjes mee met je baksels, maar wilde nu toch even een berichtje plaatsen:)

    De cupcakes zijn erg leuk, zijn die confetti dingen van eetpapier ofzo?

    Nog een hele fijne dag gewenst.

    Sabrina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ze zijn van suiker gemaakt en zijn echt in alle vormen, maten en kleuren verkrijgbaar 🙂

      Beantwoorden
  13. Alexandra says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd! Fijne dag vandaag en lekker smullen 🙂

    Beantwoorden
  14. Marjolein says:
    6 jaar geleden

    Van harte gefeliciteerd! Ga zo bij mijn vriendin op de koffie, is ook jarig

    Beantwoorden
  15. Trudy says:
    6 jaar geleden

    Op deze manier kunnen we je op afstand wederom feliciteren.
    Dikke kus en een hele fijne dag!

    Beantwoorden
  16. MySimplySpecial says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd, geniet van je dag! Die cupcakes zien er in elk geval heel feestelijk uit!

    Beantwoorden
  17. Kreatita says:
    6 jaar geleden

    Gelukkige verjaardag! Leuke cupcakes 🙂

    Beantwoorden
  18. De Beautykoffer says:
    6 jaar geleden

    Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag!
    X

    Beantwoorden
  19. Laura says:
    6 jaar geleden

    Happy birthday have a lovely sunny day!

    Beantwoorden
  20. Mildred says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd met je verjaardag, en een fijne en lekkere dag gewenst!

    Beantwoorden
  21. laura says:
    6 jaar geleden

    Hiep hoi! Van harte! Wat een onwijs leuk idee, al die gekleurde dingetjes in de cakejes 🙂

    Beantwoorden
  22. bea says:
    6 jaar geleden

    Gelukkige verjaardag en laat je mooie cupcakes je heerlijk smaken !

    Beantwoorden
  23. inge says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd Laura! waar haal je trouwens die sprinkels ze hebben zulke leuke felle kleuren!

    Beantwoorden
  24. Vandermeulen says:
    6 jaar geleden

    Beste Laura

    Gefeliciteerd met je verjaardag!!!
    Groetjes
    Britt

    Beantwoorden
  25. Ikram says:
    6 jaar geleden

    Zo’n vrolijke cupcakes!!! 🙂 Heel leuk idee!

    Beantwoorden
  26. Uit de pan van San says:
    6 jaar geleden

    Gefeliciteerd!! Hopelijk heb je een leuke dag gehad met lekker veel taart :)!

    Beantwoorden
  27. Perfect Housewife - to be says:
    6 jaar geleden

    Wat een feestelijke cupcakes!
    Een dag te laat maar alsnog gefeliciteerd! Je hebt vast een hele smakelijke dag gehad :-).

    Beantwoorden
  28. Laura's Bakery says:
    6 jaar geleden

    Allemaal ontzettend bedankt voor de felicitaties!! 😀

    Beantwoorden
  29. Louise says:
    6 jaar geleden

    Hi Laura,
    Louan (4jaar) en ik zijn enorme fan van jou en je bakkunsten 🙂
    we proberen ook alles uit en genieten samen vooral van het opeten van al dat lekkers!

    kun je aub vertellen waar jij de sprinkels/confetti haalt?! deze vraag is al een paar x gesteld helaas zie ik geen antwoord hierop of ik heb erover heen gelezen!
    alvast bedankt!
    Lieve groet,
    Louise & Louan

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Louise en Louan,
      De sprinkles koop ik bij taartdecoratiezaken zoals deleukstetaartenshop.nl
      Ook kookwinkels hebben deze tegenwoordig vaak in het assortiment.
      Groetjes, Laura

      Beantwoorden
  30. Anita says:
    6 jaar geleden

    Super leuke cupcakes.
    Ik was op zoek naar een recept voor een confetti verjaardagstaart toen ik op jou blog stuiten.
    zou ik bovenstaande recept kunnen gebruiken voor een taart?
    Het zou dan gaan om een bakblik met een doorsnede van 28 cm.
    En hoe lang zou ik de taart dan in de oven moeten doen en op welke temperatuur?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt prima een cake bakken in een springvorm. Met deze hoeveelheden krijg je een lage. Ik zou de temperatuur hetzelfde houden en beginnen met 40 minuten bakken. Kan je er altijd nog wat bij doen mocht hij nog niet gaar zijn.

      Beantwoorden
  31. amber says:
    6 jaar geleden

    lekker hoor!
    kun je ook chocolade cupcakes maken?
    of zie je de sprinkles dan niet meer?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Kun je zeker proberen, ik denk wel dat ze dan minder goed zichtbaar zijn.

      Beantwoorden
  32. Marloes says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura

    Zou je me kunnen vertellen waar ik aan de confetti kan komen?!

    MVG
    M. Vallen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Die kun je kopen bij kookwinkels of taartdecoratie winkels/webshops

      Beantwoorden
  33. Wendy says:
    5 jaar geleden

    Kun je ipv de confetti ook gewone disco dip gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kun je proberen, maar ik denk dat je daar na het bakken nauwelijks iets van terug ziet.

      Beantwoorden
      • samantha says:
        5 jaar geleden

        met de disco dip krijg je kleine gekleurde vlekjes in je cake heb het al een paar keer gedaan je moet er uiteraard wel heel wat in doen dan maar het is een evenleuk resultaat 🙂

        Beantwoorden
  34. Petra says:
    5 jaar geleden

    Voor mijn zoontjes verjaardag maak ik ze graag als mini-cupcakes (veel makkelijker voor al die kleine kindjes). Hoe lang moeten ze in m’n (hetelucht) oven? Zou dit recept voor 12 cupcakes dezelfde hoeveelheid zijn als voor 24 mini-cupcakes?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je krijgt er denk ik nog wel meer dan 24 uit, zou de tijd verkorten naar 10-12 minuten.

      Beantwoorden
      • Tessa says:
        10 maanden geleden

        Beste Laura, kan ik de ingrediënten van het beslag ook allemaal halveren zodat ik ongeveer 12 mini cupcakes kan maken? Ik heb een bakvorm voor 12 mini’s en de recepten zijn meestal voor 12 grote cupcakes.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Tuurlijk kan dat 🙂

          Beantwoorden
  35. Laura says:
    4 jaar geleden

    Wat een super luchtige cakejes! Echt heel erg lekker. Heb de gopping achterwege gelaten. Mijn dochter vond ze zo al heel mooi met al die vrolijke kleurtjes er door heen. Super recept. Die miet ik vast vaker maken!

    Beantwoorden
  36. Pingback: Zelluf doen!! - GivaholicGivaholic
  37. Jennifer says:
    4 jaar geleden

    Hey, ik heb een vraagje waar je deze Confetti sprinkels kan kopen? Ik kan ze namelijk nergens vinden

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Die zijn bij taartdecoratie winkels te koop

      Beantwoorden
  38. Doortje says:
    4 jaar geleden

    Hi leuke Cupcakes ben ook al enige tijd op zoek naar die gekl sprinkels!
    Wat me opvalt is dat de vraag meerdere malen word gesteld maar je geen specifiek antwoord geeft op de vraag van waar heb jij die sprinkels gekocht??? Want heb in de gekeken bij taartenshop en ook gesurfd op internet maar bij de meeste webshops in Ned hebben ze dat echt niet hoor….
    Dus als je ook recept plaats is het ook wel fijn als je erbij zou zetten waar precies je die sprinkels heb gekocht.
    Mijn vraag is dan ook waar heb je die sprinkels gekocht want ik wil ze ook bestellen daarom…..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Reden dat ik het soort winkel noem is omdat de (Nederlandse) winkel waar ik het kocht ze niet meer had en er geen merk meer op mijn potje stond. Met wat hulp van Google of even naar de winkel is het niet moeilijk om ze zelf te vinden toch? 🙂 En anders zijn er nog meer dan genoeg vergelijkbare sprinkles verkrijgbaar die ook prima werken in dit recept.

      Beantwoorden
    • Bianca says:
      4 jaar geleden

      Ik heb ook flink lopen zoeken naar de confetti sprinkels in deze leuke kleurtjes
      Zie link:
      https://www.tlcs.nl/a-20644929/strooisels/mini-confetti-sprinkles-50-gr/
      Daar kun je ze bestellen, ze hebben ook andere varianten

      Beantwoorden
  39. Judith Smidt says:
    3 jaar geleden

    Is dit voor 12 cupcakes?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Zo staat het wel in het recept 😉

      Beantwoorden
  40. Quincy says:
    3 jaar geleden

    Kan ik een topping vandaag op een cukecape spuiten en gaat die dan morgen nog ok zijn? Of gaat dat slap, uitgelopen zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat verschilt per topping, met botercrème kan het prima.

      Beantwoorden
  41. Newt says:
    2 jaar geleden

    Kan je deze confetti ook in een gewoon cakebeslag gebruiken? 28cm bakvorm?

    En mag je ze ook op het deeg leggen en mee laten rijzen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan zeker, houd dan wel een langere baktijd (zoals andere cakes) aan.

      Beantwoorden
      • Hua Ji Erkens says:
        9 maanden geleden

        Hoi, Ik heb de cupcakes gemaakt. Ze zagen er leuk uit en waren lekker 😋. Ik had alleen dat er vet aan de onderkant van de cupcakes zaten, weet je misschien waardoor dat komt? Ik had alleen van alle ingrediënten 10 G minder gedaan, omdat ik anders erg veel beslag had. Ik heb wel gewoon 4 eieren erin gedaan.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Dat is altijd lastig om te beoordelen zodra er aan het recept gesleuteld is haha. Had je de boter wel goed romig geklopt met de suiker?

          Beantwoorden
          • Hua Ji Erkens says:
            9 maanden geleden

            O, haha. Misschien had ik het dan maar beter niet kunnen veranderen. Ik had de boter inderdaad niet helemaal goed romig geklopt met de suiker. Ik zal er de volgende keer op letten. Dankjewel!

  42. anoniem says:
    6 maanden geleden

    gefeliciteerd! 😀

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Amandel chocolate chip koekjes

Amandel chocolate chip koekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-20

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-24

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-10

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan