Met dit basisrecept maak jij de lekkerste tartelettes. Met de vulling kun je heerlijk variëren en experimenteren.
Porties: 10tartelette bodempjes
Ingrediënten
200grambloem
30gramamandelmeel
80grampoedersuiker
snuf zout
120gramongezouten roomboter
30gramlosgeklopt ei(ongeveer twee derde van een ei)
Instructies
Doe bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Verpak het in folie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 4-5 mm dikte. Neem een uitsteker die een paar maten groter is dan je bakringen (mijn bakringen zijn 8 cm in doorsnede). Steek een lapje deeg uit en bekleed je bakring hiermee. Snij de overtollige randjes deeg weg en plaats de ring met deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in de bodem.
Bak de tartelettes in 12-15 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Geen amandelmeel in huis en geen zin om voor die 30 gram naar de winkel te gaan? Je kunt het ook gewoon vervangen door bloem.
Bewaren
Ongevuld zijn de tartelette bodems zeker een week houdbaar in een goed afgesloten trommel.