Stoplicht ijsjes met framboos, mango en kiwi

Gepost: 16 juli 2013 Laatst bewerkt: 25 juli 2024
Stoplicht ijsjes met framboos, mango en kiwi

Ik ben nog steeds superblij met mijn Zoku ijsmaker. Met het weer van de afgelopen tijd heb ik hem dan ook veel gebruikt. Soms met favoriete drankjes maar ik heb ook geëxperimenteerd met fruit. Voor deze ijsjes met frambozen, mango en kiwi liet ik mij inspireren door de stoplicht ijsjes die ik als klein kind wel eens at.

Ik was niet heel erg dol op die ijsjes, waarom weet ik eigenlijk niet. Ik besloot dus een versie van het stoplicht ijsje te maken dat ik wel lekker vind. Dat is deze versie geworden, met frambozen, mango en kiwi.

BAKTIP: Ik gebruik de Zoku ijsmaker al jarenlang en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Hiermee maak je binnen no-time meerdere ijsjes achter elkaar. Daarnaast kan je ook leuke effecten met laagjes, vullingen en stukjes fruit maken.

stoplicht ijsjes 2a
stoplicht-ijsjes-4a
stoplicht-ijsjes-5a
stoplicht-ijsjes-3a

 

Stoplicht ijsjes met framboos, mango en kiwi

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Stoplicht ijsjes met framboos, mango en kiwi

Wie kent ze niet uit zijn of haar jeugd: stoplicht ijsjes. Het is helemaal niet moeilijk om ze zelf te maken, lees hier hoe je dat doet.
Porties: 4 ijsjes

Ingrediënten

  • 150 gram frambozen
  • halve mango
  • 2 kiwis

Instructies

  • Maak het fruit schoon, snijd in stukjes en doe elke fruitsoort in aparte schaaltjes. Pureer het fruit met een staafmixer.
  • Zeef bij de frambozen en kiwi de pitjes uit de fruitpuree. Giet elke fruitpuree in een eigen kannetje met schenktuitje.

Werkwijze Zoku

  • Giet frambozenpuree tot 1/3 in de vormpjes. Wacht tot het bovenste laagje bevroren is
  • Giet dan tot 2/3 de mango in de vormpjes, wacht ook nu tot de bovenste laag bevroren is
  • Vul de vormpjes tot de rand aan met kiwi. Wacht tot deze laag bevroren is voordat je de ijsjes uit hun vorm verwijderd
  • Ook al moet je even wachten tussendoor, je kunt prima twee rondes achter elkaar maken.

Werkwijze ijsvormpjes

  • Zet de stokjes in de vormpjes en verdeel de frambozen tot 1/3 over de vormpjes. Zet in de vriezer tot de bovenste laag bevroren is. Dat duurt ongeveer 1 uur
  • Verdeel de mango over de vormpjes en plaats ze weer voor ongeveer een uur in de vriezer
  • Als laatst verdeel je de kiwi over de vormpjes. Plaats in de vriezer voor minimaal een uur.
  • Het maken van de ijsjes duurt zo natuurlijk een stuk langer, toch wil ik laten zien dat het ook zonder Zoku prima te maken is.
Tips

Vind je de fruitpuree iets te dik om te schenken? Leng het dan aan met een beetje water.
Bewaren

Wil je een paar ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Joke schreef:

    Heerlijk !! en dan nog dit prachtige weer erbij, dat is genieten hoor met zo’n zomers en gezond ijsje!!

    Liefs, mam ❤

  2. Kimberly schreef:

    Dit ga ik echt een keertje maken! Lijkt me zalig 😀

  3. Super lekker en leuk!
    Toevallig vandaag ook zelf gemaakt, maar die waren echt niet lekker.
    Met aardbeien, maar die waren zuur 🙁

  4. Ikram schreef:

    Oh deze zien er lekker uit! én gezond! Leuk om met kindjes te maken 😀

  5. Oooh wat een leuk recept! Deze ga ik zeker een keertje maken, heb er nu al zin in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept