Laura Kookt: Meergranen sandwich met Hüttenkäse

11 juni 2015
11

Meergranen sandwich met Hüttenkäse

Ik ben een echte kaaskop, maar veel ervaring met Hüttenkäse had ik nog niet. Suf eigenlijk, want ik ben erachter gekomen dat het hartstikke lekker is! Danone vroeg mij een lekkere lunch te ontwikkelen met Hüttenkäse, daardoor kwam ik erachter dat dit product veel meer mogelijkheden heeft dan ik dacht. Je kunt het in zoveel verschillende soorten gerechten verwerken, dat je bij wijze van spreken iedere dag en op ieder moment wel iets met Hüttenkäse kunt bereiden.

Niet bekend met Hüttenkäse? Dan zegt de term ‘cottage cheese’ je misschien wel wat meer. Hüttenkäse is een cottage cheese, een jonge ongerijpte kaas die rijk is aan eiwitten. En lekker licht, deze kaas bevat 3,9% vet, dat is minder dan bij vergelijkbare kaassoorten. Van smaak is Hüttenkäse lekker fris, maar ook mild. Daardoor is het goed te combineren in veel verschillende soorten gerechten. Zoals ik deed op een lekker belegd broodje dus, maar je kunt het ook prima verwerken in een salade, pasta of ovenschotel. In de zoete keuken zijn er ook tal van mogelijkheden, van desserts tot taarten.

Meergranen sandwich met Hüttenkäse

Meergranen sandwich met Hüttenkäse

Hüttenkäse is een veelzijdig product dat lekker fris en mild van smaak is. Ik maakte een meergranen sandwich met Hüttenkase, welke lekker snel te maken is.
Porties: 4 sandwiches

Ingrediënten

  • 4 meergranen triangel broodjes
  • 1 verpakking Hüttenkäse (200 gram)
  • 6-8 plakjes parmaham
  • zongedroogde tomaatjes
  • rucola

Instructies

  • Snij de broodjes horizontaal doormidden. Verdeel de Hüttenkäse over de broodjes. Beleg de broodjes verder met de parmaham, zongedroogde tomaatjes en rucola. De zongedroogde tomaatjes knip ik zelf altijd in wat kleinere stukjes.
  • Eventueel kun je de Hüttenkäse nog wat op smaak brengen met peper en zout. Omdat parmaham van zichzelf al wat zoutig is, heb ik dit niet gedaan.

Kun je nog wel wat meer ideeën gebruiken? Hier vind je nog meer inspiratie met Hüttenkäse of deel jouw eigen Hüttenkäse recept met #lekkerlicht.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Margot schreef:

    Lekker! Nu heb ik trek in lunch! (Daar is het ook wel tijd voor.)

  2. Ingrid schreef:

    Het ziet er heerlijk uit op de foto, maar ik kan het recept nergens lezen…

    1. Ingrid schreef:

      Oh… Ik denk dat Firefox er problemen mee heeft. Met Chrome kan ik het bericht wel helemaal zien.
      Ik ga nu naar de supermarkt!

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ligt er waarschijnlijk aan dat je in firefox een adblocker aan hebt staan, die zorgt soms ook voor problemen namelijk.

  3. Marielle schreef:

    Lekker! Huttenkase op een (geroosterd) spelt broodje met daarop plakjes aardbei bestrooid met peper is mijn favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *