Vlinder koekjes

Gepost: 30 januari 2015 Laatst bewerkt: 3 oktober 2023
2

vlinder koekjes

Al heel lang geleden kwam ik op Pinterest een idee tegen voor het decoreren van vlinder koekjes. Ik was er direct helemaal weg van! Nu heb ik dan ook eindelijk mijn eigen versie gemaakt. Wat waren dit leuke koekjes om te maken zeg! En eigenlijk ging het ook best snel. De basis is eenvoudig en voor alle koekjes hetzelfde. Het patroon kun je voor elke vlinder anders maken, maar ik koos er zelf voor om dit ook gelijk te houden. Je kunt natuurlijk ook allerlei verschillende patroontjes in verschillende kleuren bedenken. Ik ben erg blij met mijn vlinders en er zitten alweer allemaal ideetjes in mijn hoofd voor nog veel meer varianten!

vlinder koekjes

vlinder koekjes

VLINDER KOEKJES maken

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Vlinder koekjes

Maak zelf prachtige vlinder koekjes in alle kleuren van de regenboog. Je hebt slechts twee kleuren icing nodig voor deze eenvoudige vlinder koekjes.
Porties: 25 koekjes

Ingrediënten

Deze kleuren icing heb je nodig

 • roze = Americolor deep pink
 • wit

Instructies

 • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
 • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
 • De basis is heel eenvoudig. Je kunt gewoon het gehele koekje roze maken. Laat de basis goed uitharden voordat je de decoraties aanbrengt met witte icing.
 • Begin met het maken van het hoofdje en het lijfje. Laat dit een beetje uitharden voordat je verder gaat met de vleugels.
 • Als je het moeilijk vindt om direct een patroon te maken op het koekjes kun je ook eerst even op papier oefenen. Trek de uitsteker met potlood om op een vel papier en maak met de icing een patroon op de vleugels. Als je tevreden bent oefen je het patroon ook op de andere vleugel. Dit is even wennen omdat je nu in spiegelbeeld werkt.
 • Helemaal tevreden over het patroon? Dan kun je het toepassen op de koekjes zelf.
 • Laat de icing goed uitharden. Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Tips

Ik maakte de koekjes roze met wit. maar je kunt natuurlijk iedere kleur gebruiken die je maar wilt. Je zou zelfs nog wat glitters over de nog natte icing van het patroon kunnen strooien. Ik weet zeker dat dit ook heel mooi zal staan.
Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 weken houdbaar.

vlinder koekjes

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

 1. Trudy schreef:

  Prachtig!
  Mooie vaste hand voor decoreren.

 2. Margot schreef:

  Wat mooi! En wat doe je dat netjes, ik denk dat het bij mij een rommeltje wordt 😉

  1. Laura's Bakery schreef:

   Het is vooral een kwestie van geduld. Dan kom je al een heel eind 😉

 3. bea schreef:

  Echt prachtig gedaan, Laura:-)
  Ze zijn veel te mooi om op te eten!

 4. Hanja schreef:

  Een lust voor het oog die koekjes Laura!!!!!!! Heb al veel recepten van jou gebruikt, en ze vinden hier alles lekker, een veel terug kerend recept is de perzikplaatkoek\cake.

 5. Ellen schreef:

  Wauw, wat mooi gedaan! Ik probeer zo’n dingen ook wel eens, maar uiteindelijk presenteer ik ze maar als “rustiek”. Haha! Zo fijn is niet voor me weggelegd. 😉

 6. Beautyjuf schreef:

  Wat zien ze er schattig en lekker uit!

 7. Mia schreef:

  Heel leuk Laura. Ik ze het meteen uitgeprobeerd,een leuke tractatie voor de collega’s van mijn dochter (jarig op 30 jan.) Ze zagen er nog niet zo mooi uit als de jouwe maar toch vond iedereen het super !

  1. Laura's Bakery schreef:

   wat leuk dat je ze gelijk gemaakt hebt! 🙂

 8. Twinkelotje schreef:

  Wauw wat zien ze er geweldig uit!! Ik moet ook eens gaan oefenen om koekjes op deze manier te decoreren. Ik kies vaak voor een plakje fondant op een koekje, maar eigen is dit veel leuker!! 🙂

  1. Laura's Bakery schreef:

   Zeker doen! Het is zoo leuk 🙂 stiekem vind ik het ook veel lekkerder dan fondant op een koekje 😉

 9. Marloes schreef:

  Hoi Laura,

  Ik heb voor een schooltraktatie ook de opdracht gekregen om vlinderkoekjes te maken. ik was van plan dit met fondant te doen maar ik wil al een tijdje graag iets met icing doen en daar zijn vlinders natuurlijk perfect voor..
  Omdat ik nog nooit met icing heb gewerkt vroeg ik mij af: hoelang moet de eerste laag uitharden voordat je er met de tweede laag (bij jou het witte) eroverheen gaat en hoelang hebben ze intotaal nodig om uit te harden?
  worden de koekjes niet snel slof met icing erop ?

  Groetjes,

  Marloes

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Marloes, wellicht is dit artikel handig om te lezen: http://www.laurasbakery.nl/uitgelicht-alles-over-koekjes-decoreren/
   Staat vol met tips over koekjes decoreren.

 10. Nokkie schreef:

  Hoi, wat zien de koekjes er netjes uit. Weet je nog welke vlinderuitsteker je hebt gebruikt?

  1. Laura schreef:

   Goede vraag, ik denk dat deze van Wilton is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *