Macarons bewaren

Gepost: 30 april 2017 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Toen ik laatst een macaron workshop volgde kwam ik thuis met twee volle gebaksdozen, ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat ik een stuk of 80 macarons in huis had. Heerlijk, maar waar laat je ze? Over het algemeen geef ik mijn baksels allemaal weg, maar deze macarons vond ik daar stiekem te lekker voor. Dus vroor ik ze in. Dat gaat prima namelijk, sowieso zijn macarons heel goed te bewaren zodat je er extra lang van kunt genieten. 

Koelkast

Macarons bewaar je altijd in de koelkast. Na maken (of ontdooien) blijven ze hier tot een week goed. Haal ze wel een half uurtje voor serveren uit de koelkast, want ze zijn nu eenmaal lekkerder op kamertemperatuur.

Ook een leuk feitje: na het maken kun je het best je macarons een dag in de koelkast bewaren voordat je ze opeet. De smaken trekken dan goed door en je krijgt de bekende smeuïge koekjes met een nog knapperige buitenkant. Hoe moeilijk het dus ook is, probeer je in te houden voor het lekkerste resultaat. En nog belangrijker: houd er rekening mee dat je ze minimaal een dag van tevoren maakt.

Macarons invriezen

Net als ik een gigantische hoeveelheid macarons in huis die je niet in een week opkrijgt? Dan kun je ze heel eenvoudig invriezen. Doe de macarons in luchtdicht afgesloten bakjes voordat je ze in de vriezer zet. Hier blijven ze tot wel 3 maanden goed.

Zelf pak ik een paar macarons uit het doosje wanneer ik ze nodig heb. Of nou ja, nodig, vooral wanneer ik er zin in heb 😉 . Ze hebben dan ongeveer 30-60 minuten nodig voor ze op kamertemperatuur zijn. Uiteraard kun je ze dan ook nog in de koelkast bewaren.

Heb jij wel eens macarons ingevroren, of was de koelkast geen eens nodig om ze te bewaren? 😉

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

27 reacties

  1. Monique schreef:

    Hey Laura, bewaar je ze dan in vriezer voor je de vulling er tussen doet? Of met vulling en al in de vriezer?

    1. sandra schreef:

      ik heb geprobeerd te bewaren met vulling met het ontdooien werden ze helemaal wak dus ik denk beter alleen de schelpen

  2. E schreef:

    Hoi Laura,
    Graag zou ik willen weten hoe je deze macarons hebt gemaakt.
    Wil ze zo graag maken namelijk maar heb niet echt een goed recept.

    Groetjes,
    Eva

  3. Simone schreef:

    Bij de groothandel koop je kant-en-klare macarons. Die zitten in een doosje, in de vriezer.
    Er gaat niets boven zelfgemaakte, maar een macaron = een macaron = lekker. 🙂

  4. Renate schreef:

    Ik wil mijn macarons met hartige vulling bewerken. Zoals mascarpone met basilicum olie en met zalm-mousse kan ik deze ook dan invriezen?

  5. Munira schreef:

    Hallo, waar kun je de dichte zakjes kopen.

    1. sandra schreef:

      bij albert hijen vind je zakjes met een strip die blijven lucht dicht

  6. henny schreef:

    kan je macaronbeslag bewaren of invriezen,
    en ben ook opzoek naar een recept voor mindere zoete macarons wie kan mij daar aan helpen

    1. sandra schreef:

      Hoi Henny,

      Nee het beslag kan je niet bewaren.
      Minder zoete macarons kan ik niet mee helpen.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan inderdaad niet, gebakken macarons kunnen wel goed ingevroren worden. Het recept voor macarons is een verfijnd patisserie recept waarbij de hoeveelheid suiker erg nauw komt. Een minder zoete macaron met hetzelfde structuurresultaat is daarom niet mogelijk.

  7. Henny schreef:

    bedankt voor het antwoord, nog 1 vraagje dan : ) als je het droge gedeelte bij het natte gedeelte doet, dan vouw ik het beslag in elkaar en als alles door elkaar zit, geef ik nog een slag of 3 en dan loopt het beslag soms rustig en soms redelijk snel van de gummyspatel, dan komt het drogen dat duurt bij ons meer dan een uur of er komt helemaal geen vliesje aan de bovenkant,dus scheuren open, wie o wie heeft hier een verklaring voor en kan mij goede uitleg geven.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vreemd zeg! Soms kan een macaronbeslag helemaal de mist ingaan doordat het te vochtig is ivm het weer.

  8. R schreef:

    Goedemorgen,

    Mag ik vragen waar je deze workshop gevolgd hebt ?

    Mvg

  9. Milou schreef:

    Hallo Laura,

    In hoeverre verminderd de smaak in de vriezer van de macaron?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In principe helemaal niet, echte macaron bakkers vriezen de voorraden voor dagen die nog moeten komen ook altijd in!

  10. Jasmijn schreef:

    Hallo Laura,

    Bij het ontdooien van de macarons, ontdooi je ze dan in het luchtdichte afgesloten bakje? Of uit het luchtdichte bakje? en dan op kamertemperatuur ontdooien of in de koelkast ontdooien?
    Alvast bedankt voor het advies!
    Groetjes Jasmijn

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik laat ze in het bakje. In of buiten de koelkast kan beide.

  11. Jasmijn schreef:

    Dank je wel Laura! Dus helemaal afgesloten met een dichte deksel.

  12. El schreef:

    Hallo Laura,

    Hoe lang kan ik de vulling van macarons in de koelkast of vriezer bewaren als ik te veel heb gemaakt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat hangt helemaal van de ingrediënten van de vulling af.

  13. marjan schreef:

    Hallo, laura, ik il graag macarons maken, ik wil ze invriezen , kan ik met vulling in vriezen of niet?
    bedankt

    1. Laura's Bakery schreef:

      Onderaan het artikel vind je hier meer informatie over!

  14. marjan schreef:

    sorry nog een vraagje, hoelang mag macarons buiten koelkast?brdank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *