Cheddar-bacon scones

Gepost: 20 april 2018 Laatst bewerkt: 19 september 2023

CHEDDAR-BACON SCONES

Ik ben gek op scones en maak ze het liefst ieder weekend. Als ik ze dan maak, vries ik ze per twee in. Dan hoef ik ze alleen nog maar te ontdooien en op te warmen voor een heerlijk en snel ontbijtje (of lunch!). Hartige scones zijn hier ook favoriet, ik maakte deze al eens. Vandaag is het ook weer tijd voor hartige scones, maar dan wel met andere smaakmakers. In dit recept gaat cheddar en bacon. Een heerlijke combinatie die ik vaker gebruik, deze cheddar-bacon scones bewijzen maar weer eens waarom het zo’n goede combinatie is.

CHEDDAR-BACON SCONES
maken

CHEDDAR-BACON SCONES
recept

CHEDDAR-BACON SCONES
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Cheddar-bacon scones

Wie zegt dat scones vaak zoet zijn? Hartige scones zijn ook heerlijk! Zoals deze Cheddar-bacon scones. Zeker uitproberen dus!
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • peper
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram cheddar (geraspt of in stukjes gesneden)
  • 75 gram bacon (uitgebakken)
  • 150 ml melk (ik gebruikte halfvol, vol kan ook)

Instructies

  • In een kom voeg je zelfrijzend bakmeel, zout en peper samen. Roer even door elkaar met een spatel. Voeg de blokjes boter toe en wrijf deze met je vingers door het deeg heen, het wordt nu een heel kleine beetje kruimelig.
  • Voeg de cheddar en bacon toe, roer dit met een spatel gelijkmatig door het mengsel. Als laatst giet je de melk erbij. Roer met de spatel tot het bijna een bal deeg is, kneed dan met de handen kort tot het daadwerkelijk een stevige bal deeg is.
  • De plak deeg druk je plat tot een ronde schijf van ongeveer 3-4 cm dik. Snijd met een scherp mes de schijf in 8 punten. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met wat melk.
  • Bak de hartige scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat even afkoelen voordat je ze opeet.
  • Ik serveer ze zelf graag met roomkaas, maar er zijn veel goede smeersels en andere toppings die er lekker bij zijn.
Bewaren
Scones zijn het lekkerst als je ze meteen opeet, maar als dat niet lukt dan kunt je ze 1-2 dagen buiten de koelkast bewaren, in een luchtdichte zak. Of je kunt ze tot drie maanden invriezen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Brita schreef:

    Maakt het uit voor het afbakken van de scones of je ze rond maakt of driehoekig?
    Omdat je gewone scones rond zijn in je recept en in dit recept met cheddar en spek de scones driehoekig maakt.

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee hoor dat maakt niet uit. Ik vind het makkelijker (en sneller) werken om een ronde schijf in punten te snijden 😉 en de vorm vind ik ook leuk haha.

  2. Annelies schreef:

    Hoi Laura,
    Bak je de bacon zelf uit? Of zijn er kant en klare pakjes? Verder ben ik erg benieuwd. Ik ga dit maken voor een gezellige avond met m’n drie zussen. Komt vast goed!

    Groetjes,
    Annelies

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik bak ze zelf uit, al zal het vast ook in bakjes verkrijgbaar zijn.

  3. Veerle schreef:

    Vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk!

  4. Vera schreef:

    Ik heb ze vandaag gemaakt voor een projectweek waarbij ik een high tea had, en mijn eigen eten moest verzorgen. Het smaakte geweldig, bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept