Turkse Pide

Turkse Pide
19

Toen ik vorige week een foto deelde op Instagram van de bereiding van dit recept voor Turkse pide liet ik alleen een paar ingrediënten zien, maar toch wisten veel van jullie precies wat ik ging maken. Helemaal leuk om te lezen dat zoveel van jullie HelloFresh hebben thuis en zelf hebben genoten van de Turkse pide. Ik kon dus niet wachten tot mijn pide uit de oven kwam en ja hoor, ik heb zitten smullen! Het recept heb ik gelijk apart gelegd om te bewaren, want dit ga ik zeker nog vaker maken.

Lekker makkelijk met HelloFresh

Het recept voor de Turkse pide heb ik dus niet zelf bedacht, maar is er eentje van HelloFresh. Zelf had ik waarschijnlijk niet snel verzonnen om dit te eten, en dat is precies wat ik zo leuk vind aan deze maaltijdbox. Iedere week kun je uit tot wel 30 recepten in verschillende thema’s kiezen waarvoor alles wordt thuisbezorgd. Het maakt het –zeker in de drukke weken- net weer even makkelijker.

Met een abonnement betekent dat niet dat je elke week een box moet laten komen. In drukke periodes vind ik dat zelf wel fijn, maar als het wat minder druk is kies ik zelf meestal voor een box om de week. Je kunt namelijk heel gemakkelijk je abonnement voor een week (of meer) op pauze zetten.

Probeer HelloFresh met korting

Enthousiast en wil je HelloFresh ook eens proberen? Bestel jouw box dan via deze link en gebruik de code LAURA2X20voor €20,- korting op jouw eerste twee boxen + gratis verzending (alleen geldig voor nieuwe klanten).

Turkse Pide

Geniet thuis van de Turkse keuken met het heerlijke recept voor deze pide, gevuld met gehakt en groene Turkse pepers.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 160 gram groene Turkse peper
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 runder(merguez)worstjes
  • 200 gram passata
  • 2-3 tl Midden-Oosterse kruidenmix
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 tl suiker
  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 tomaat
  • 5 gram verse peterselie

Instructies

  • Verwijder de zaadlijsten van de Turkse pepers en snijd ze in dunne ringen. Halveer de rode ui, snipper de ene helft en snijd de andere helft in dunne ringen. Pers de knoflook (of snijd fijn). Snijd het vel van het worstje en knijp het vlees uit het vel.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gesnipperde ui zo’n 2 minuten. Voeg het worstvlees en de turkse groene peper toe en roerbak ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de passata en Midden-Oosterse kruidenmix toe en breng aan de kook. Laat 4-6 minuten op een laag vuur zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de uienringen, rodewijnazijn en suiker samen, roer goed door. Schep af en toe om tot serveren.
  • Rol het pizzadeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het deeg in twee gelijke delen. Vouw aan de lange zijden het deeg 1 cm naar binnen. Rol de hoekjes naar binnen tot een schuitje vormt. Verdeel de vulling over het deeg met hierover de geraspte kaas.
  • Bak de pides in 15-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en hak de peterselie grof. Serveer de pides met de gepekelde ui, tomaat en peterselie.

Dit is een samenwerking met HelloFresh.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Janette schreef:

    Echt heerlijk 🥰

  2. Linda schreef:

    Ik ben benieuwd welke midden oosterse kruidenmix je hiervoor adviseert, ziet er heerlijk uit!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Degene die je in de winkel kunt kopen zijn er eigenlijk allemaal lekker bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *