Chocolademelk lepels

Gepost: 18 december 2013 Laatst bewerkt: 22 februari 2024
Chocolademelk lepels

Zelf chocolademelk maken is helemaal niet moeilijk en je kunt het ook nog eens heel leuk maken met deze chocolademelk lepels. Met gezellige sprinkles pas je zo de blokjes chocola op elk thema aan. Je kunt ervoor kiezen om een houten lepel in de blokjes te steken maar ook een rietje is hartstikke leuk, kun je het gelijk makkelijk opdrinken. Voor de advent maakte ik ze natuurlijk in kerstsfeer. Staat hartstikke leuk op tafel al die blokjes chocola om zelf je chocolademelk te maken!

BAKTIP: Ik maakte de blokjes chocolade in een brownie bakvorm.

chocolademelk lepels 2a
chocolademelk lepels 3a
chocolademelk lepels 4a

CHOCOLADEMELK LEPELS maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Chocolademelk lepels

Zelf chocolademelk maken wordt met deze chocolademelk lepels wel heel erg leuk!
Porties: 6 lepels

Ingrediënten

  • Vorm om chocoladeblokjes te maken, ik gebruikte een brownievorm van Xenos
  • Melkchocolade (of puur/wit, wat jij lekker vindt)
  • Kerst sprinkles
  • 6 Houten lepels of gezellige rietjes

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain marie en verdeel over de vormpjes. Strooi sprinkles naar keuze over de chocola en steek als laatst een rietje of houten lepel in de chocola. Ik had de chocola al een beetje steviger laten worden zodat de lepels niet omvielen. Zet de vorm in de koelkast zodat de chocolaatjes helemaal hard kunnen worden.
  • Om de chocolademelk te maken steek je gewoon een chocolademelk lepel in een mok warme melk, even roeren en klaar is je chocolademelk! Voeg eventueel naar smaak een schepje suiker toe, hier in huis vonden ze het zo net even wat lekkerder. Serveer met marshmallows.
  • Voor zo’n grote mok als op de foto had ik overigens 2 blokjes chocola nodig.
Bewaren

In een trommel buiten de koelkast ongeveer een week te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Catherine schreef:

    Hoi Laura,

    Dat is iets voor mij: een makkelijk receptje en toch iets heel aparts. Dank je wel!

  2. Op het moment hebben ze bij de Xenos ook hele feestelijke papieren rietjes, zelfde stijl als die van jou!
    Je hebt trouwens weer erg leuke dingen verzonnen.
    gr, Gerry

  3. Anne schreef:

    Wat een superleuk idee zeg! Ook leuk om cadeau te geven, in een mooi zakje met een strikje 🙂

  4. Brenda schreef:

    Wat een goed idee om hier vormpjes voor de gebruiken. Ik ga hem onthouden, leuk om als cadeautje te geven.

  5. Joke schreef:

    Super leuk gemaakt en ook zo vindingrijk om er leuke kerst sprikels op te strooien.
    Maakt het toch weer even net iets anders en feestelijk voor de kerst.

    Liefs, Mam ♥

  6. Anniek schreef:

    Leuk idee! je kan ze ook maken in cupcakepapiertjes die je in een vorm zet. Ze worden dan iets lager en breder. Dan krijg je een mooi kartelrandje!
    Groetjes Anniek

  7. Renie schreef:

    Heel leuk idee! Kan je hier naast de chocolade ook iets van karamel of drank in verwerken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Stukjes karamel zou je in de chocolade kunnen doen. Drank zou ik later toevoegen met de melk. Dat gaat niet samen gelijk met de chocola.

  8. Merel schreef:

    Super lekker! Hoe bewaar je ze?

    1. Laura Kieft schreef:

      In een trommeltje buiten de koelkast

  9. Fenneke schreef:

    Hoi,
    Geweldig idee!
    Zou het ook in een minimuffin blik kunnen, of krijg je de chocola er dan met geen mogelijkheid weer netjes eruit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat wordt dan lastig inderdaad, je zou het wel in papiertjes in het blik kunnen proberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept