Glutenvrije broodpudding

5

Glutenvrije broodpudding

Wie wordt er nu niet blij van een broodpudding? Het is eigenlijk gewoon een soort mega wentelteefje. Ik ben er dol op, vooral ook omdat het zo makkelijk te maken is. Wanneer je een glutenintolerantie hebt wordt het wat lastiger om een broodpudding te maken. Dat zou je misschien denken, maar niets is minder waar. Ik maakte namelijk een glutenvrije broodpudding met appel en kaneel. Dit deed ik met het glutenvrije brood van Schär. Mijn ervaringen met glutenvrij brood waren voorheen niet zo heel erg goed, maar dit brood heeft mij blij verrast. Het lijkt hartstikke veel op een brood dat wel gluten bevat en smaakt hartstikke lekker. Zeker als je er een broodpudding van maakt 😉 .

Glutenvrije broodpudding

Ik heb zelf geen glutenintolerantie en was er tot zo’n twee jaar terug niet echt mee bezig, ik dacht er simpelweg niet over na en wist ook niet exact wat het inhield. Tot ik vragen begon te krijgen voor glutenvrije recepten tenminste. Naarmate ik mij hier meer in ging verdiepen kwam ik erachter wat het is en hoe lastig het soms is om glutenvrij te koken of te bakken. Ik heb heel wat ingrediëntenlijsten in de supermarkt af staan speuren, zelfs in producten waar je het totaal niet verwacht zit soms gluten.

Gelukkig ontdekte ik ongeveer een jaar geleden de producten van Schär. Ik wilde toen een glutenvrije cake maken en dat vond ik eerlijk gezegd best ingewikkeld. Met het Kuche & Keckse meel van Schär maakte ik toen een verrukkelijke cake. Daardoor kwam ik er ook achter dat het assortiment veel uitgebreider is dan alleen deze melen, op gebied van glutenvrije voeding is Schär de marktleider. Van koekjes en broden tot melen en pasta’s. Het is er allemaal.

Glutenvrije broodpudding

Glutenvrije broodpudding

Glutenvrije broodpudding

Glutenvrije broodpudding

Glutenallergie of niet. Iedereen zal smullen van deze glutenvrije broodpudding met appel en kaneel. Serveer de pudding terwijl hij nog een beetje warm is.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 Schär classic wit brood
  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 appel

Instructies

  • Leg alle sneetjes brood in een ovenschaal, leg ze een beetje schuin in de schaal.
  • Doe de melk, eieren, suiker en kaneel in een kom en klop door elkaar. Snij de appel in partjes.
  • De appelpartjes steek je tussen de sneetjes brood. Giet het melkmengsel langzaam over het brood heen, zorg dat je het over elk sneetje giet zodat het brood het mengsel goed kan opnemen.
  • Bak de glutenvrije broodpudding in 40 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de pudding een beetje afkoelen, maar serveer de broodpudding terwijl deze nog een beetje warm is. Dat is het lekkerst!
Bewaren

Eenmaal afgekoeld kun je broodpudding 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

Glutenvrije broodpudding

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Margot schreef:

    Dat ziet er goed uit!

  2. Willem schreef:

    De broodpudding lijkt mij ideaal voor een vriendin die geen gluten mag eten.

  3. Monique schreef:

    Ik maak broodpudding vaak met oud rozijnenbrood en appel. Weet je of dat er ook is glutenvrij?

    1. Laura schreef:

      Durf ik niet te zeggen, je kunt eens kijken in het schap van Schar in de supermarkt.

    2. Lou schreef:

      Ja YAM, heeft rozijnenbrood waarvan je heerlijke broodpudding kan maken 😀

  4. Yvonne schreef:

    Wat ontzettend fijn dat je glutenvrije recepten deelt ? Dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *