
Na de succesvolle suikerbroodpudding met frambozen van december, jeukten mijn vingers om een nieuwe variatie te maken. Het werd een suikerbroodpudding met appel en blauwe bessen. En ik gebruikte extra veel fruit voor een heerlijk fris resultaat. Vorig jaar sprak ik met iemand die een broodpudding niet lekker vond klinken. Die vond suikerbrood wentelteefjes uit de oven veel beter. In principe is het resultaat natuurlijk redelijk gelijk, alleen is het wel lekker makkelijk om alles in een keer in de oven te kunnen schuiven, inclusief vulling. Nu heb ik echter wel zin om nog eens suikerbrood wentelteefjes in de pan te bakken. Oh, ik zit weer vol met ideetjes. Die baklijst van mij blijft maar groeien.

Suikerbroodpudding met appel en blauwe bessen
Ingrediënten
- 450 gram suikerbrood
- 2 appels Elstar
- 150 gram blauwe bessen
- 200 ml melk
- 1 ei
- 2 tl kaneel
- poedersuiker ter decoratie
Instructies
- Snijd het suikerbrood in grove blokjes en doe in een grote schaal of kom. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Voeg de appelblokjes en blauwe bessen toe aan de stukjes brood en hussel door elkaar.
- Klop het ei met de melk en kaneel los en schenk over het geheel. Hussel de stukjes brood door zodat ze het eimengsel goed opnemen.
- Schep het mengsel over in een ovenschaal, eventueel overtollig melkmengsel kun je er weer over gieten. Zelf liet ik het achterwege.
- Bak de broodpudding in ongeveer 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte).
- Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker over.
Eenmaal afgekoeld kun je broodpudding 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
Ik vind bakken en koken super leuk en lekker en met deze recepten is wel echt iets voor mij echt waar.
Fijn Tom, veel bak- en kookplezier!