Koekjes met karamel, witte chocola en hazelnoten

4 november 2014
83

koekjes met witte chocola, karamel en hazelnoten 1a

Sinds ik een mega pot met karamelblokjes kocht bij Makro heb ik geloof ik al tientallen manieren bedacht om ze te verwerken in een recept. Het idee van koekjes met karamel, witte chocola en hazelnoten bleef maar door mijn hoofd spoken. Genoeg reden om dit idee uit te voeren dus! Ik moet zeggen dat dit een erg goed idee was, wat zijn deze koekjes ongelooflijk lekker! Er zitten gelukkig nog genoeg stukjes karamel in de pot zodat ik er nog meer recepten mee kan maken. Of misschien maak ik deze koekjes gewoon nog een keer. Mocht je nou geen kleine karamelblokjes kunnen vinden, dan kun je altijd nog de grotere stukken kleiner snijden.

koekjes met witte chocola, karamel en hazelnoten 2a

koekjes met witte chocola, karamel en hazelnoten 3a

koekjes met witte chocola, karamel en hazelnoten 4a

Koekjes met karamel, witte chocola en hazelnoten

Een heerlijk recept voor koekjes met karamel, witte chocola en hazelnoten. Niet moeilijk om te maken en met een ontzettend lekker resultaat!
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 50 gram blokjes karamel
  • 50 gram witte chocolade chips
  • 50 gram grofgehakte hazelnoten
  • Ter decoratie kun je eventueel nog wat meer stukjes karamel, chocola en hazelnoten gebruiken.

Instructies

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eidooier toe en mix tot deze is opgenomen.
  • Voeg het bloem, baking soda en snufje zout toe en kneed tot een stevig deeg.
  • Als laatst voeg je de karamel, chocola en hazelnoten toe. Kneed het deeg tot alle stukjes er gelijkmatig doorheen zijn verdeeld.
  • Laat het deeg nu in folie verpakt minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Wanneer het deeg is gekoeld draai je er balletjes van, ongeveer ter grootte van een ping pong bal. Kleiner kan natuurlijk ook, dan heb je nóg meer koekjes om van te genieten.
  • Leg de balletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een klein beetje platter. Nu kun je ook nog de extra stukjes karamel, chocola en hazelnoot over de koekjes verdelen.
  • Bak de koekjes op 190 °C (boven- en onderwarmte) in 18 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.

koekjes met witte chocola, karamel en hazelnoten 5a

Nou, haal alle ingrediënten in huis zou ik zeggen. Tijd om koekjes te bakken!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

30 reacties

  1. Nancy schreef:

    Ik probeer af te vallen maar dat gaat op deze manier niet lukken……. Ziet er weer veel te lekker uit, ik ben gek op Caramel!

  2. Corine schreef:

    Zien er heerlijk uit.
    Ze worden zeker gebakken deze week om weg te geven als verjaardagscadeautje. 😉

  3. Tineke schreef:

    ik hoop dat het met pure chocolade net zo lekker smaakt! (ik hou niet van wit)
    ga ’t zeker proberen!

  4. Sandra schreef:

    Deze klinken wel heel erg lekker, maar omdat mijn jongste allergisch is voor hazelnoten, ga ik ze met pecan- of walnoten maken denk ik….
    Dank je wel voor het recept!

  5. Marlissa schreef:

    Yum, wat heerlijK! Chocola, caramel en koekje, de beste combi

  6. Gianna schreef:

    Ooh die zien er zo lekker uit!
    Heb wel een vraagje, is dat zachte karamel of harde die je ervoor gebruikt?
    Ik ga ze snel maken! Omnomnomnom

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zachte karamel blokjes 🙂

      1. Laura schreef:

        is dat hetzelfde als “karamel fudge” in de supermarkt kan ik gewoon alleen “karamel” niet vinden.

        1. Laura Kieft schreef:

          Dat is hetzelfde ja.

  7. Margot schreef:

    Oh die karamelblokjes wil ik ook hebben!

  8. Emily van Kampen schreef:

    Oeh!Alles met karamel vind ik sowieso lekker,maar samen met witte chocolade is het echt hemels! Ik ga het recept lekker oplaad.

  9. Emma schreef:

    Deze spreken mij ontzettend aan!

  10. Manon schreef:

    Oh wat klinkt dit lekker zeg!

  11. eddelke schreef:

    Deze koekjes zagen er zo heerlijk uit dat ik ze meteen zelf heb proberen maken. Hoewel ze goed van smaak waren, zijn het wel platte vijgen geworden. Enige raad hoe ik dit probleem kan oplossen? (zodanig het mooie koekjes worden zoals op jouw foto)

    Thanks

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je het deeg goed gekoeld? En de balletjes deeg niet te plat drukken, eventueel helemaal niet als ze toch nog erg plat worden.

  12. Marilon schreef:

    Hoi Laura,
    Van welk merk zijn de caramelblokjes die je gebruikt (en waar heb je die gekocht)?
    Je hebt deze namelijk ook heel vaak nodig bij Amerikaanse recepten, maar weet nooit zo goed welke ik dan kan gebruiken (daar is het blijkbaar makkelijker te krijgen). Hopelijk heb jij een goede tip!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb een grote pot bij de Makro gekocht! Anders zul je blokjes Lonka fijn moeten hakken/snijden.

  13. Laura schreef:

    Hoi Laura,

    ik heb sinds kort je Facebook pagina en website ondekt! Wat een heerlijke dingen staan erop. De chocolade koekjes, pindakaas koekjes en karamel taart zijn al goed gekeurd;)

    Nu wil ik deze koekjes gaan maken. Waar kan ik het beste de baking soda halen?
    Groetjes Laura

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat je al verschillende recepten hebt gemaakt! Baking soda kun je bij De Tuinen, de toko of bij een (grote) AH op de bakafdeling.

  14. Els schreef:

    Wat een heerlijk recept. Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn delicious! Bedankt Laura.

  15. saskia schreef:

    hoi laura ik heb ze vandaag gemaakt maar de caramel was er helemaal afgelopen. Ze zien er echt niet zo mooi uit als die van jou. Hoe komt dit ? Voor de rest de smaak was heerlijk. Misschien volgende keer niet meer garneren met caramel ?

    1. Laura schreef:

      Misschien heb je een ander soort blokjes gebruikt. Op zich is het niet gek dat karamel smelt in een hete oven natuurlijk 😉 Bij mij waren ze aan de onderkant ook veranderd van vorm.

  16. Karen schreef:

    Hoi Laura, ik zie dat je het basisrecept voor koekjes hebt gebruikt, maar waarom heb je hier baking soda bij gebruikt en staat dat niet bij het basisrecept? Ben ik even nieuwsgierig naar.
    Groetjes,
    Karen

    1. Laura schreef:

      Omdat ik graag varieer en experimenteer met basisrecepten 🙂 Met baking soda erbij krijg je net een iets andere structuur

  17. Marja schreef:

    Oh men, wat zijn deze lekker zeg! Alleen mag ik geen zaden of noten. Dus ik heb de hazelnoten vervangen door chocolade m&m’s….toch een crunch er in….

    Lastige vind ik dat blokjes caramel zo slecht te koop is. Kun je die caramel niet zelf maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou het zeker zelf kunnen maken. Makkelijker is grotere blokjes (die wel goed verkrijgbaar zijn) kleiner snijden.

  18. Nienke schreef:

    Hoi Laura, kun je deze koekjes invriezen? Zo ja hoe en hoe lang? Bedankt voor jouw reactie. Groeten

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan zeker, maximaal 3 maanden in een goed gesloten verpakking.

  19. Ruth schreef:

    Telkens wanneer ik caramel gebruik in koekjes, behouden ze niet hun vorm, maar loopt het uit. Soms wordt het dan bijna als een kletskopje, soms als de vulling van een Twix. Enig idee hoe je ervoor kan zorgen dat die caramelblokjes hun vorm behouden zoals op de foto?

    1. Laura Kieft schreef:

      Bij deze koekjes zijn ze ook gesmolten hoor, alleen omdat ze klein zijn lijkt het misschien minder. Je kunt niet voorkomen dat karamel smelt in de oven, dan zou je het pas na afloop moeten toevoegen als topping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *