Jawel, 1 december! Dat betekent dat de advent op Laura’s Bakery van start gaat! Vanaf vandaag vind je tot en met 24 december élke dag een kerstrecept of how to op Laura’s Bakery. Vooral zoete recepten, maar er zitten ook een paar hartige tussen. We beginnen met een zoet recept, een snelle chocolade fudge!
Mijn inspiratie voor dit fudge recept komt uit Amerika. Ik heb al vaker gezegd dat hier veel inspiratie vandaan haal en wat ik altijd erg leuk vind, zijn de recepten waar je bijna geen ingrediënten voor nodig hebt. Altijd weer leuk om te zien hoe een lekker baksel ontstaat door slechts 2 of 3 ingrediënten samen te voegen. Wat je ook steeds meer ziet, is dat de magnetron wordt gebruikt voor deze recepten.
Deze chocolade fudge is daar een voorbeeld van. Slechts 3 ingrediënten zijn er nodig voor deze fudge, maar eigenlijk heb je er aan 2 al genoeg. Ik was wel nieuwsgierig of dit zou lukken en hoe dat resultaat zou smaken.
BAKTIP: Ik maak mijn fudge het liefst in een vierkante bakvorm. Ik heb zelf dit exemplaar in huis.
Zo feestelijk! Dit lijkt me leuk om iemand cadeau te doen!
Deze ga ik eens proberen, wat eenvoudig ook! Vraagje: waarom vet je de vorm in terwijl je ook bakpapier gebruikt, dat is toch dubbelop? Of zie ik dat verkeerd?
Het licht invetten van de vorm is meer bedoeld om het papier een beetje vast te laten plakken. Zo schuift het niet alle kanten op als je de fudge gelijkmatig verdeeld (en ook voor de hoekjes die je niet bekleedt krijgt)
Aha, ik snap hem, bedankt!
Zo maak ik mijn chocolade fudge ook! Ik haal ook veel inspiratie uit de Amerikaanse recepten 😉
Dit ziet er verslavend lekker uit!
Deze fudge maak ik ook al enkele jaren en is altijd zeer gewild als kadootje. Leuk verpakt met een strik erom en je maakt er vele mensen blij mee!
Hoi Laura,
Ik heb geen magnetron. Kan ik dit recept dan toch maken? Lijkt me namelijk super lekker!
Groetjes,
Sylvia
Je zou kunnen proberen het in een pannetje te smelten.
In het recept van je kruidnoten fudge staat juist dat je het in een pannetje moet doen! Bijna het zelfde recept.
Waarom kies je nu voor de magnetron? Mij lijkt in een pannetje makkelijker. Chocolade in de magnetron mislukt bij mij vaak. In een pannetje heb je net wat meer controle.
De fudge maakte ik eerder dan de kruidnoten fudge. Bij gebrek aan een magnetron gebruik ik nu een pannetje, maar beide manieren kan prima. Als je het in de magnetron verwarmt met intervallen gaat dat helemaal prima.
Ik heb het ook met een pannetje op t vuur gedaan. Eerst de gecondenseerde melk verwarmen, dan de chocolade erbij door. Als t gesmolten is, haal je het van het vuur en giet je het in de vorm 🙂 werkt perfect!
Bedankt!
Heerlijk dat er weer een hele reeks adventsrecepten aankomt! Ik kijk stiekem ook al uit naar een groots dessert om mee uit te pakken op kerstavond, na het kerstdiner! Komt dat er ook aan, Laura? 😉
Ja daar komt wel wat leuks voor 😉 Kan vast vertellen dat hij hier erg in de smaak viel 😀
Dat ziet er heerlijk uit! Echt iets voor mijn familie. En ook nog zo eenvoudig te maken. Zal ik zeker een keer maken. Kijk naar de andere recepten uit Laura!
Oh, dit ziet er echt heel lekker uit! Ik ben benieuwd naar de rest van je recepten!
Zoo deze net gemaakt!! Staat nu af te koelen .Ben erg benieuwd hoe het smaakt!!
Wat leuk, hopelijk ben je er net zo dol op als ik 😉
Jaa hij is heerlijk!! Zeker iets wat ik vaker ga maken!
oh ziet er super smakelijk uit!
Love it! Ik heb dit net gemaakt en staat nu af te koelen, super makkelijk te maken?
Wat leuk dat je er gelijk mee aan de slag bent gegaan!
Leuk de kerst receptenreeks die er weer aankomt! Dit is een leuk idee ook voor een cadeautje denk ik!
Meestal zeg ik niet zoveel op je blog, maar dat ga ik veranderen! Hij is te leuk! 🙂
Zoals altijd ziet er weer heerlijk uit!
Waah dit ziet er echt zo lekker uit! Super leuk om iemand cadeau te doen of om op tafel te zetten met vrienden. Dit ga ik echt onthouden!
Leuke en inspirerende recepten heb je altijd! Heb onlangs zelf ook fudge gemaakt met mini M&M’s
oee dit zit er goed uit en niet zo moeilijk om te maken! ik hou er van! ik ga het proberen!
Leuk met die kleurtjes! Lijkt me verrukkelijk!
Hallo, de gecondenseerde melk die je gebruikt voor de fudge is dat dikke gesuikerde melk,
Leuke site, lekkere gerechtjes…
Ja dat klopt 🙂
Wat een leuk idee!
werkt dit ook met melkchocolade ???
Ja hoor, dat kan ook.
Hoi Laura
Ziet er echt heel erg lekker uit! Vraagje: is de smaak erg puur of kan je beter melkchocolade gebruiken als je niet van te pure chocolade houdt?
De smaak lijkt helemaal niet meer op pure chocola, ik zou dus gewoon pure choco gebruiken 🙂
Gisteren gemaakt,superlekker en geen werk. 😉
Oeeh dit ziet er goed uit! Ga ik zeker proberen! Zou je bijvoorbeeld ook mini-marsmallows of nootjes op de fudge kunnen doen?
Natuurlijk! Alles wat je lekker vindt kun je erop doen 🙂
Dit ziet er super lekker uit!! Laura, welke vanille extract gebruik jij?
altijd een ander merk, maar meestal afkomstig van madagascar. Daar komt de beste vanille vandaan. Je koopt het bij bijvoorbeeld kookwinkels.
Thanks!
I LOVE FUDGE ik maakte net een versie met pistachenootjes, cranberries en bastognekoeken mmmmm
Xx
Heb hem nu in de koelkast staan met een laagje witte chocolade er boven op. Nu nog even wachten om hem te kunnen proeven.
Zalig! En met een topping erop nog lekkerder.. vorige keer stukjes biscotti (van die harde amandelkoekjes), nu hele maltezers van de Jumbo.
Samen met bv stukjes zoute karamelfudge in folie met lint en handgeschreven labeltje wat erin zit topkadootje om weg te geven
Kun je deze fudge ook gebruiken als vulling voor een taart?
Nee daar is dit recept niet voor geschikt.
Super makkelijk en super super lekker!
Ga ik zeker vaker maken, ook leuk als cadeautje!
Ook voor de minder goede bakkers heel makkelijk!
Hallo,
Kan je de fudge ook invriezen?
Ja hoor.
Ik was even op zoek naar fudgerecepten, deze ziet er heerlijk uit. Het lijkt me zo leuk om dit met mijn kleinzoon (3jr) te maken! Dan wel met de magnetron hoor, een pannetje op het gas is denk ik nog een beetje te gevaarlijk.
Ahhh vandaag proberen te maken, maar het werd niet zo vloeibaar, en het wordt nu ook niet hard, wat deed ik fout?
Dan heb je het denk ik niet ver genoeg laten smelten? Je kunt het altijd even in de koelkast zetten om verder op te laten stijven. Heb je iets aan de ingrediënten veranderd?
Ik zou er graag pinda’s of cashewnoten doorheen doen. Kan dat of zijn deze te zwaar en zakken ze helemaal naar beneden?
Ik heb het zelf niet getest, maar verwacht dat het wel kan. Laat vooral weten of het gelukt is, daar hebben anderen dan ook weer wat aan 🙂
Kan het ook gemaakt worden met rose chocolade?
Ik weet niet wat rose chocolade is? Maar je kunt het uiteraard proberen 🙂
Ik heb dit recept gevonden bij je zeebanket vorm, kan het daar ook in? Lijkt me super leuk, en heb ik dan genoeg of over voor 1 keer de vormpjes vol?
Groetjes Annemiek
Dat kan inderdaad. De hoeveelheid heb ik niet getest, maar vermoed dat het wel voldoende zal zijn.