Snelle chocolade fudge

Gepost: 1 december 2015 Laatst bewerkt: 25 juli 2024
Snelle chocolade fudge

Jawel, 1 december! Dat betekent dat de advent op Laura’s Bakery van start gaat! Vanaf vandaag vind je tot en met 24 december élke dag een kerstrecept of how to op Laura’s Bakery. Vooral zoete recepten, maar er zitten ook een paar hartige tussen. We beginnen met een zoet recept, een snelle chocolade fudge!

Mijn inspiratie voor dit fudge recept komt uit Amerika. Ik heb al vaker gezegd dat hier veel inspiratie vandaan haal en wat ik altijd erg leuk vind, zijn de recepten waar je bijna geen ingrediënten voor nodig hebt. Altijd weer leuk om te zien hoe een lekker baksel ontstaat door slechts 2 of 3 ingrediënten samen te voegen. Wat je ook steeds meer ziet, is dat de magnetron wordt gebruikt voor deze recepten.

Deze chocolade fudge is daar een voorbeeld van. Slechts 3 ingrediënten zijn er nodig voor deze fudge, maar eigenlijk heb je er aan 2 al genoeg. Ik was wel nieuwsgierig of dit zou lukken en hoe dat resultaat zou smaken.

BAKTIP: Ik maak mijn fudge het liefst in een vierkante bakvorm. Ik heb zelf dit exemplaar in huis.

snelle chocolade fudge 2a
snelle chocolade fudge 3a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Snelle chocolade fudge

Voor deze snelle chocolade fudge heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Lekker makkelijk en natuurlijk ook heerlijk van smaak!
Porties: 40 tot 45 blokjes fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram pure chocola
  • 1 tl vanille extract
  • Ter decoratie: Kerst M&M’s

Instructies

  • Vet een schaal of bakblik licht in en bekleed deze met bakpapier. Hier giet je straks de fudge in. Ik gebruikte een schaaltje van ongeveer 20×12 centimeter voor een half recept.
  • Doe de chocolade en gecondenseerde melk in een schaal. Neem een schaal die in de magnetron kan en voldoende ruimte biedt aan de chocolade en gecondenseerde melk.
  • Smelt de ingrediënten in de magnetron, doe dit in intervallen van ongeveer 20 seconden en roer steeds even door. Ga zo door tot de chocolade helemaal is gesmolten. Voeg dan de vanille-extract toe en roer door het mengsel. Giet de fudge in de met bakpapier beklede schaal.
  • Strooi gelijk de Kerst M&M’s over de fudge en druk zachtjes aan. Laat de fudge nu helemaal afkoelen en uitharden. Je kunt de schaal eventueel een uurtje in de koelkast zetten om het proces te versnellen.
  • Wanneer de fudge is uitgehard kun je hem met een mes in blokjes snijden. Het resultaat is echt heerlijk romig, precies zoals een fudge moet zijn. Het schaaltje was hier echt binnen no-time op!
Tips

Je kunt dit recept ook gemakkelijk halveren als je de hoeveelheid fudge te groot vindt. Ik koos voor een chocola met een zo hoog mogelijk cacao percentage, na verwerking proef je niks meer van de bittere smaak terug. Je kunt ook melk chocolade (of witte!) gebruiken, maar hou er rekening mee dat de chocoladesmaak afzwakt na verwerking.
Bewaren

Bewaar de fudge in een afgesloten bakje buiten de koelkast. Zo blijft het zeker een week goed.

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

59 reacties

  1. Ellen schreef:

    Zo feestelijk! Dit lijkt me leuk om iemand cadeau te doen!

  2. Petra schreef:

    Deze ga ik eens proberen, wat eenvoudig ook! Vraagje: waarom vet je de vorm in terwijl je ook bakpapier gebruikt, dat is toch dubbelop? Of zie ik dat verkeerd?

    1. Laura schreef:

      Het licht invetten van de vorm is meer bedoeld om het papier een beetje vast te laten plakken. Zo schuift het niet alle kanten op als je de fudge gelijkmatig verdeeld (en ook voor de hoekjes die je niet bekleedt krijgt)

      1. Petra schreef:

        Aha, ik snap hem, bedankt!

  3. Joyce schreef:

    Zo maak ik mijn chocolade fudge ook! Ik haal ook veel inspiratie uit de Amerikaanse recepten 😉

  4. Margot schreef:

    Dit ziet er verslavend lekker uit!

  5. Roëlla schreef:

    Deze fudge maak ik ook al enkele jaren en is altijd zeer gewild als kadootje. Leuk verpakt met een strik erom en je maakt er vele mensen blij mee!

  6. sylvia schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb geen magnetron. Kan ik dit recept dan toch maken? Lijkt me namelijk super lekker!

    Groetjes,
    Sylvia

    1. Laura schreef:

      Je zou kunnen proberen het in een pannetje te smelten.

      1. Saskia schreef:

        In het recept van je kruidnoten fudge staat juist dat je het in een pannetje moet doen! Bijna het zelfde recept.

        Waarom kies je nu voor de magnetron? Mij lijkt in een pannetje makkelijker. Chocolade in de magnetron mislukt bij mij vaak. In een pannetje heb je net wat meer controle.

        1. Laura schreef:

          De fudge maakte ik eerder dan de kruidnoten fudge. Bij gebrek aan een magnetron gebruik ik nu een pannetje, maar beide manieren kan prima. Als je het in de magnetron verwarmt met intervallen gaat dat helemaal prima.

    2. Amber schreef:

      Ik heb het ook met een pannetje op t vuur gedaan. Eerst de gecondenseerde melk verwarmen, dan de chocolade erbij door. Als t gesmolten is, haal je het van het vuur en giet je het in de vorm 🙂 werkt perfect!

      1. sylvia schreef:

        Bedankt!

  7. Roos schreef:

    Heerlijk dat er weer een hele reeks adventsrecepten aankomt! Ik kijk stiekem ook al uit naar een groots dessert om mee uit te pakken op kerstavond, na het kerstdiner! Komt dat er ook aan, Laura? 😉

    1. Laura schreef:

      Ja daar komt wel wat leuks voor 😉 Kan vast vertellen dat hij hier erg in de smaak viel 😀

  8. yesicca schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit! Echt iets voor mijn familie. En ook nog zo eenvoudig te maken. Zal ik zeker een keer maken. Kijk naar de andere recepten uit Laura!

  9. Ilse schreef:

    Oh, dit ziet er echt heel lekker uit! Ik ben benieuwd naar de rest van je recepten!

  10. Natasja schreef:

    Zoo deze net gemaakt!! Staat nu af te koelen .Ben erg benieuwd hoe het smaakt!!

    1. Laura schreef:

      Wat leuk, hopelijk ben je er net zo dol op als ik 😉

      1. Natasja schreef:

        Jaa hij is heerlijk!! Zeker iets wat ik vaker ga maken!

  11. Rachel Kromdijk schreef:

    oh ziet er super smakelijk uit!

  12. Melissa schreef:

    Love it! Ik heb dit net gemaakt en staat nu af te koelen, super makkelijk te maken?

    1. Laura schreef:

      Wat leuk dat je er gelijk mee aan de slag bent gegaan!

  13. Lianne schreef:

    Leuk de kerst receptenreeks die er weer aankomt! Dit is een leuk idee ook voor een cadeautje denk ik!
    Meestal zeg ik niet zoveel op je blog, maar dat ga ik veranderen! Hij is te leuk! 🙂

  14. Zoals altijd ziet er weer heerlijk uit!

  15. Eline schreef:

    Waah dit ziet er echt zo lekker uit! Super leuk om iemand cadeau te doen of om op tafel te zetten met vrienden. Dit ga ik echt onthouden!

  16. Leuke en inspirerende recepten heb je altijd! Heb onlangs zelf ook fudge gemaakt met mini M&M’s

  17. Juudith schreef:

    oee dit zit er goed uit en niet zo moeilijk om te maken! ik hou er van! ik ga het proberen!

  18. Emma schreef:

    Leuk met die kleurtjes! Lijkt me verrukkelijk!

  19. Annemie Saelens schreef:

    Hallo, de gecondenseerde melk die je gebruikt voor de fudge is dat dikke gesuikerde melk,

    Leuke site, lekkere gerechtjes…

    1. Laura schreef:

      Ja dat klopt 🙂

  20. Nicole schreef:

    Wat een leuk idee!

  21. freesoul schreef:

    werkt dit ook met melkchocolade ???

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan ook.

  22. Renate schreef:

    Hoi Laura
    Ziet er echt heel erg lekker uit! Vraagje: is de smaak erg puur of kan je beter melkchocolade gebruiken als je niet van te pure chocolade houdt?

    1. Laura schreef:

      De smaak lijkt helemaal niet meer op pure chocola, ik zou dus gewoon pure choco gebruiken 🙂

  23. Annemie schreef:

    Gisteren gemaakt,superlekker en geen werk. 😉

  24. Caren schreef:

    Oeeh dit ziet er goed uit! Ga ik zeker proberen! Zou je bijvoorbeeld ook mini-marsmallows of nootjes op de fudge kunnen doen?

    1. Laura schreef:

      Natuurlijk! Alles wat je lekker vindt kun je erop doen 🙂

  25. Paulien schreef:

    Dit ziet er super lekker uit!! Laura, welke vanille extract gebruik jij?

    1. Laura schreef:

      altijd een ander merk, maar meestal afkomstig van madagascar. Daar komt de beste vanille vandaan. Je koopt het bij bijvoorbeeld kookwinkels.

      1. Paulien schreef:

        Thanks!

  26. Curly Creative schreef:

    I LOVE FUDGE ik maakte net een versie met pistachenootjes, cranberries en bastognekoeken mmmmm

    Xx

  27. Leonie schreef:

    Heb hem nu in de koelkast staan met een laagje witte chocolade er boven op. Nu nog even wachten om hem te kunnen proeven.

  28. Adeline schreef:

    Zalig! En met een topping erop nog lekkerder.. vorige keer stukjes biscotti (van die harde amandelkoekjes), nu hele maltezers van de Jumbo.
    Samen met bv stukjes zoute karamelfudge in folie met lint en handgeschreven labeltje wat erin zit topkadootje om weg te geven

  29. Sabine schreef:

    Kun je deze fudge ook gebruiken als vulling voor een taart?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee daar is dit recept niet voor geschikt.

  30. Wieke schreef:

    Super makkelijk en super super lekker!
    Ga ik zeker vaker maken, ook leuk als cadeautje!
    Ook voor de minder goede bakkers heel makkelijk!

  31. Milou schreef:

    Hallo,
    Kan je de fudge ook invriezen?

  32. Kitty schreef:

    Ik was even op zoek naar fudgerecepten, deze ziet er heerlijk uit. Het lijkt me zo leuk om dit met mijn kleinzoon (3jr) te maken! Dan wel met de magnetron hoor, een pannetje op het gas is denk ik nog een beetje te gevaarlijk.

  33. Marieke schreef:

    Ahhh vandaag proberen te maken, maar het werd niet zo vloeibaar, en het wordt nu ook niet hard, wat deed ik fout?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan heb je het denk ik niet ver genoeg laten smelten? Je kunt het altijd even in de koelkast zetten om verder op te laten stijven. Heb je iets aan de ingrediënten veranderd?

  34. Miek schreef:

    Ik zou er graag pinda’s of cashewnoten doorheen doen. Kan dat of zijn deze te zwaar en zakken ze helemaal naar beneden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het zelf niet getest, maar verwacht dat het wel kan. Laat vooral weten of het gelukt is, daar hebben anderen dan ook weer wat aan 🙂

  35. Jolanda schreef:

    Kan het ook gemaakt worden met rose chocolade?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik weet niet wat rose chocolade is? Maar je kunt het uiteraard proberen 🙂

  36. Annemiek Vonk schreef:

    Ik heb dit recept gevonden bij je zeebanket vorm, kan het daar ook in? Lijkt me super leuk, en heb ik dan genoeg of over voor 1 keer de vormpjes vol?

    Groetjes Annemiek

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan inderdaad. De hoeveelheid heb ik niet getest, maar vermoed dat het wel voldoende zal zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept