Sneeuwpop Taart

Gepost: 1 december 2013 Laatst bewerkt: 25 juli 2024
Sneeuwpop Taart

Eindelijk is het 1 december, de dag waarop alweer de tweede advent van start gaat. Na vorig jaar (en eigenlijk het hele jaar door) zoveel leuke reacties te hebben gekregen heb ik besloten om het gewoon weer te doen. Ook dit jaar stond ik weer in de zomer sneeuwpoppen te maken om alles op tijd klaar te hebben. Deze leuke sneeuwpop taart maakte ik ook al een tijd geleden.

Elke keer wanneer ik de foto’s zie word ik weer vrolijk. Omdat hij zo leuk is natuurlijk, maar ook omdat ze eenvoudig en snel te maken zijn. Dat is ook heel fijn met deze drukke dagen. Na deze how to kun jij ook aan de slag gaan!

Deze lieve sneeuwpop taart staat superleuk op tafel. Voor wie hem durft op te eten, dat kun je prima met zijn tweetjes of zelfs met zijn drietjes doen. het is namelijk een behoorlijk groot taartje voor één persoon.

BAKTIP: Deze ronde bakvormen zijn erg prettig in gebruik en in meerdere formaten, vormen en hoogtes verkrijgbaar. Ze zijn ook in een set van drie bakvormen verkrijgbaar voor het maken van stapeltaarten.

sneeuwpop taartje 2a
sneeuwpop taartje 3a
sneeuwpop taartje 4a
sneeuwpop taartje 5a
sneeuwpop taartje 6a
sneeuwpop taartje 7a

Sneeuwpop taart

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Sneeuwpop taart

Een duidelijke en handige how to om zelf een sneeuwpop taart te maken.
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • Mini stapeltaartje
  • Botercrème of witte chocopasta voor afsmeren
  • Fondant – wit, zwart, rood, oranje, groen
  • Zwarte en rode parels
  • Holly leaf plunger cutter (small)

Instructies

  • Bak de taartjes in de vorm, ik gebruikte cakebeslag maar je kunt ze ook van biscuit maken. Dit zijn trouwens geen eenpersoons taartjes, je kunt hier prima met 2 of 3 personen van genieten. Ik heb dit taartje niet gevuld, je kunt er natuurlijk ook losse vulling bij serveren maar de cake was gewoon zo ook erg lekker. Snij de onderkant van je taartje indien nodig een beetje bij en smeer hem dan af. Ik heb dit gedaan met witte chocoladepasta maar als je er meer maakt kun je ook prima wat botercrème maken.
  • Rol witte fondant uit tot een brede strook en bekleed hier de twee onderste lagen mee. Als je van een uitdaging houdt kunt je de sneeuwpop ook als een gewone taart bekleden (dus in één keer), ik koos voor de eenvoudigere manier. Rol dan de zwarte fondant uit en bekleed hier de bovenste laag mee. Ik legde een zwart rondje bovenop en gebruikte weer een strook voor rondom. Zo was ik er zeker van dat ik een mooie strakke rand had voor de hoed. Wrijf met je vinger over de rand op de hoed om alle naadjes mooi weg te werken.
  • Van oranje fondant maak je een neus, maak met een mesje wat kleine inkepingen zodat het net een echte wortel lijkt. Druk zwarte parels in het fondant als mond. Van zwarte en witte fondant maak je de ogen. De neus kun je eventueel met een cocktailprikker bevestigen, zo valt hij niet van de sneeuwpop af. Maak twee of drie knopen voor de onderste laag. Ik gebruikte een mold maar je kunt ook prima zelf een knoopje van fondant maken.
  • Rol rode fondant uit en snij hier een strook uit, bevestig deze rondom de hoed van de sneeuwpop. Gebruik de plunger om hulstblaadjes uit te steken. Plak deze op de rode band en bevestig hier ook een paar rode parels op.
Bewaren

Dit taartje kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

  1. Matilde schreef:

    Hoi Laura

    Hij is weer leuk.
    Het is weer elke ochtend een verrassing wat er weer te voor schijnt komt.
    kan eigenlijk niet wachten wat er morgen weer op de site staat.
    mijn neefje en nichtje staan ook weer te springen om dingen voor kerst te maken.
    kijken wat ze uitzoeken van jouw recepten

    groetjes Matilde

  2. Lisanne schreef:

    Hi Laura, wat gaaf dat je ook dit jaar weer een advent met recepten doet! Ik heb er vorig jaar een aantal van gemaakt voor tijdens de kerst, ontzettend leuk! Laatst kwam ik een meisje uit mijn vorige stageklas tegen, waar ik als afscheid getrakteerd had op die leuke rendier-marshmallow pops van je site. “Kijk mama, dat is juf Lisanne! Die juf van de rendierenlolly’s!” Geweldig toch? Ze hebben echt indruk gemaakt daar, haha 🙂

  3. Sabien schreef:

    Wat is ie leuk!! xoxo

  4. Janneke schreef:

    Hoi Laura,

    Gaaf dat je ook dit jaar iedere dag in december een idee met recept plaatst. Het idee van vandaag smaakt al naar meer. Ik kijk al uit naar de post van morgen!

    Groetjes,
    Janneke.

  5. Wendy schreef:

    Wat ontzettend leuk zeg!!
    Ik verheug me al weer op de rest 😀

  6. Joke Kieft schreef:

    Jaaaa het is weer advent bij Laura dus elke dag wat leuks en lekkers. Ik weet al een klein beetje wat er gaat komen maar veel al weer vergeten omdat je er geruime tijd geleden mee begonnen bent :-). Deze sneeuwhoop is in ieder geval super mooi gemaakt. Zonde om op te eten.

    Liefs, mam xxx

  7. Lianne schreef:

    Hallo Laura,

    Wat is de baktijd van de sneeuwpop (als je gebruik maakt van deze vorm met cakebeslag)?

    Groetjes,

    Lianne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik had de vorm zelf een beetje te vol gedaan, bij mij heeft hij 45 minuten nodig gehad. Ik zou hem een half uur in de oven zetten en dan even controleren, kan je er altijd nog een paar minuutjes bij doen.
      Liefs, Laura

  8. Heidi schreef:

    Hallo Laura,
    Eerst en vooral een gelukkig nieuwjaar.
    Ik wil je even bedanken voor het superleuke idee.
    Ik maakte deze morgen een aantal mini-mannetjes en iedereen was dolenthousiast.
    Dus nog eens dank!
    Groetjes
    Heidi

  9. Alicia schreef:

    kan je er ook voor de knopen (marsepein) ook oreo gebruiken

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat ze iets te groot zijn, maar je kunt het wel proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept