Eindelijk kan ik nu zeggen dat ik ook s’mores heb gegeten. Wie de Amerikaanse zoete keuken een beetje kent heeft vast wel eens van deze lekkernij gehoord: een graham cracker sandwich met daartussen chocola en een warme zachte marshmallow. Dat wilde ik ook wel eens proberen en nadat ik zelf graham crackers had gemaakt kon ik er niet meer omheen. Bij gebrek aan barbecueweer stond ik met een marshmallow boven het fornuis om ze te maken, maar met het juiste weer is dit natuurlijk een perfect toetje om de barbecue mee af te sluiten!
S’mores
Ingrediënten
- graham crackers (volgens recept of koop (tarwebiscuitjes)
- chocola (smaak naar keuze, een dunne reep werkt handig)
- marshmallows
Instructies
-
Prik de marshmallows op een stokje en rooster deze boven de barbecue. Ik vind het lekker als de buitenkant een beetje begint te karamelliseren, maar je kunt ook gerust eerder stoppen. Belangrijk is dat de lekker zacht zijn.
-
Neem dan twee koekjes en leg een stukje chocola op een van de koekjes. Marshmallow (op stokjerop en sluit af met het tweede koekje. Nu kun je het stokje er zonder vieze vingers te krijgen uittrekken. De zachte en warme marshmallow verdeeld zich gelijk goed tussen de koekjes, als je even wacht zal je chocola zelfs nog wat smelten.
En dan: smullen maar!
Oh! Ziet er echt goed uit! Ik ga het snel eens proberen. 🙂
Wij eten dit regelmatig als toetje van de barbecue. Wat ook nog kan als je toevallig net geen chocola in huis hebt ( héél soms gebeurt dat.. 😉 ) is wat chocolade pasta op het koekje smeren…
Hmmmmm, alweer zin in!!
heb je een bepaald merk chocolade reep die het dunst is?
Lindt is dun!
Dank je! Goeie!
Alleen beetje te prijzig voor bruiloftsgasten. Ik bedoel het aantal.
Kan je het ook in de oven bakken
In principe kun je marshmallows ook kort onder de grill van de oven roosteren (of met een crème brûlée brander), maar ik weet niet of je de marshmallow dan nog gemakkelijk van de bakplaat krijgt
Deze ga ik maken in de airfryer