• Home
  • Over
  • In de media
  • Zakelijk
    • Portfolio
  • Contact
    • FAQ
    • Disclaimer
    • Privacy policy

Laura's Bakery

Het zoetste blog van Nederland!

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Feestdagen / Kerst / Warme witte chocolademelk

Warme witte chocolademelk

11 decdoor Lian van Rens3

Door Lian – Ondanks dat witte chocolade geen echte chocolade is, kun je er toch een lekkere drankje van maken. Neem nou deze warme witte chocolademelk waarbij een vleugje kaneel zorgt voor wat diepgang. Ikzelf ben een enorme fan van witte chocolade en houd van de romige smaak. Ik denk dat er met mij nog vele andere fans zijn. Aangezien deze chocolademelk ook heel erg makkelijk is om te maken, denk ik dat vele van jullie dit gaan proberen. Haal de mini marshmallows maar vast uit de kast. 

Doordat witte chocolade voornamelijk uit cacaoboter bestaat, krijg je een gele laag op je witte chocolademelk als je niet roert. Hoe dat eruit ziet zie je op de foto’s. Dit komt omdat ik te traag was met het nemen van de foto’s en eigenlijk te vroeg de marshmallows erin had gedaan waardoor ik niet meer kon roeren. Een keer roeren en het is weer weg.

Ingrediënten voor warme witte chocolademelk

Voor 2 personen
  • 250 ml melk
  • 80 gram witte chocolade (goede kwaliteit)
  • 1 stokje kaneel
  • mini marshmallows
  • kaneel
Bereiding

Indien je geen gebruik maakt van witte chocolade callets, hak je eerst je chocolade in kleine stukjes.

Doe de melk, witte chocolade en het stokje kaneel in een pan en verhit op laag vuur. Blijf roeren terwijl de witte chocolade smelt en zorg dat het mengsel niet gaat koken.

Zodra je belletjes aan de rand van de pan gaat zien is je witte chocolademelk heet en haal je de pan van het vuur. Verwijder het stokje kaneel.

Verdeel de warme witte chocolademelk over twee mokken of glazen en decoreer met mini marshmallows en een vleugje kaneel.

Probeer dit lekkere drankje zeker eens uit, want man oh man wat is dit lekker in de koude wintermaanden. Het is ook een kindvriendelijk drankje en als je twijfelt over de kaneel dan zou je dit ook kunnen vervangen door een beetje vanilleextract of een half vanillestokje.

 

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

Cupcakes met 3D kerstboom
Blauwe bessen ijsthee
Mango aardbei smoothie (+ review SilentMixx blende...
gingerbread pancakes

Onderwerp: IJs & Drankjes, Kerst3 Reacties

Over Lian van Rens

Liefhebster van cheesecakes en brownies | Bakken is rustgevend | Mama van Zoë | Amerika | Content creator | Cakejevaneigendeeg.nl

« Kerstmis cinnamon rolls met cream cheese
Foodnieuws Kersteditie #19 »

Reacties

  1. Joyce zegt

    11 december 2017 op 07:44

    Toevallig gisteren al een kopje gemaakt. Is echt heerlijk!! Ook de kinderen zaten te smullen.

    Beantwoorden
  2. Yvonne zegt

    12 december 2017 op 13:44

    Oh, wat lekker !
    Wij zijn hier ook fan van witte chocolade.

    Beantwoorden
  3. Evertje zegt

    15 december 2017 op 11:00

    Witte chocolademelk maak ik al verschillende jaren. Zelf warm ik de melk altijd eerst even op met een steranijs erin. Zo krijg je een hele lichte anijssmaak eraan en dat is ook heel lekker.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Koningsdag hapjes van hartig tot zoet Koningsdag hapjes van hartig tot zoet
  • Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart Laura's Bakery 8 jaar - cijfertaart
  • Koningsdag sloffentaartjes Koningsdag sloffentaartjes
  • Koningsdag hapjes van hartig tot zoet Koningsdag hapjes van hartig tot zoet
  • Abrikozen bladerdeeg gebakjes Abrikozen bladerdeeg gebakjes
  • Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart
  • Cheddar-bacon scones Cheddar-bacon scones
  • Today Week Month All
  • Koningsdag sloffentaartjes Koningsdag sloffentaartjes
  • Biscuit recept Biscuit recept
  • Alles over het bewaren en invriezen van gebak Alles over het bewaren en invriezen van gebak
  • Bananenbrood met noten en chocola Bananenbrood met noten en chocola
  • Muffins basisrecept Muffins basisrecept
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste desserts!

Frambozen cheesecake glaasjes
Banoffee Tiramisu
Laagjes dessert met Kerst granola
Cranberry clafoutis
Lavacakejes met witte chocola
  • Home
  • Over
  • Contact

Abonneren

Copyright © 2018 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer