Warme witte chocolademelk

Gepost: 11 december 2017 Laatst bewerkt: 24 november 2023
83

WARME WITTE CHOCOLADEMELK maken

Ondanks dat witte chocolade geen echte chocolade is, kun je er toch een lekkere drankje van maken. Neem nou deze warme witte chocolademelk waarbij een vleugje kaneel zorgt voor wat diepgang. Ikzelf ben een enorme fan van witte chocolade en houd van de romige smaak. Ik denk dat er met mij nog vele andere fans zijn. Aangezien deze chocolademelk ook heel erg makkelijk is om te maken, denk ik dat vele van jullie dit gaan proberen. Haal de mini marshmallows maar vast uit de kast. 

BAKTIP: In de winkel zijn mini marshmallows soms lastig te vinden, maar online al een stuk gemakkelijker. Ik heb uit een pak alleen de witte marshmallows genomen. 

Doordat witte chocolade voornamelijk uit cacaoboter bestaat, krijg je een gele laag op je witte chocolademelk als je niet roert. Hoe dat eruit ziet zie je op de foto’s. Dit komt omdat ik te traag was met het nemen van de foto’s en eigenlijk te vroeg de marshmallows erin had gedaan waardoor ik niet meer kon roeren. Een keer roeren en het is weer weg.

recept WARME WITTE CHOCOLADEMELK

WARME WITTE CHOCOLADEMELK maken

Recept afdrukken

4.67 van 3 stemmen

Warme witte chocolademelk

Als je witte chocolade lekker vindt, dan zul je smullen van deze lekkere warme witte chocolademelk met een vleugje kaneel. Het is simpel en snel klaar.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 250 ml melk
 • 80 gram witte chocolade (goede kwaliteit)
 • 1 stokje kaneel
 • mini marshmallows
 • kaneel

Instructies

 • Indien je geen gebruik maakt van witte chocolade callets, hak je eerst je chocolade in kleine stukjes.
 • Doe de melk, witte chocolade en het stokje kaneel in een pan en verhit op laag vuur. Blijf roeren terwijl de witte chocolade smelt en zorg dat het mengsel niet gaat koken.
 • Zodra je belletjes aan de rand van de pan gaat zien is je witte chocolademelk heet en haal je de pan van het vuur. Verwijder het stokje kaneel.
 • Verdeel de warme witte chocolademelk over twee mokken of glazen en decoreer met mini marshmallows en een vleugje kaneel.

Probeer dit lekkere drankje zeker eens uit, want man oh man wat is dit lekker in de koude wintermaanden. Het is ook een kindvriendelijk drankje en als je twijfelt over de kaneel dan zou je dit ook kunnen vervangen door een beetje vanille extract of een half vanillestokje.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Joyce schreef:

  Toevallig gisteren al een kopje gemaakt. Is echt heerlijk!! Ook de kinderen zaten te smullen.

 2. Yvonne schreef:

  Oh, wat lekker !
  Wij zijn hier ook fan van witte chocolade.

 3. Evertje schreef:

  Witte chocolademelk maak ik al verschillende jaren. Zelf warm ik de melk altijd eerst even op met een steranijs erin. Zo krijg je een hele lichte anijssmaak eraan en dat is ook heel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *