Warme witte chocolademelk

11 december 2017 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
79

Ondanks dat witte chocolade geen echte chocolade is, kun je er toch een lekkere drankje van maken. Neem nou deze warme witte chocolademelk waarbij een vleugje kaneel zorgt voor wat diepgang. Ikzelf ben een enorme fan van witte chocolade en houd van de romige smaak. Ik denk dat er met mij nog vele andere fans zijn. Aangezien deze chocolademelk ook heel erg makkelijk is om te maken, denk ik dat vele van jullie dit gaan proberen. Haal de mini marshmallows maar vast uit de kast. 

Doordat witte chocolade voornamelijk uit cacaoboter bestaat, krijg je een gele laag op je witte chocolademelk als je niet roert. Hoe dat eruit ziet zie je op de foto’s. Dit komt omdat ik te traag was met het nemen van de foto’s en eigenlijk te vroeg de marshmallows erin had gedaan waardoor ik niet meer kon roeren. Een keer roeren en het is weer weg.

Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Warme witte chocolademelk

Als je witte chocolade lekker vindt, dan zul je smullen van deze lekkere warme witte chocolademelk met een vleugje kaneel. Het is simpel en snel klaar.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 250 ml melk
 • 80 gram witte chocolade (goede kwaliteit)
 • 1 stokje kaneel
 • mini marshmallows
 • kaneel

Instructies

 • Indien je geen gebruik maakt van witte chocolade callets, hak je eerst je chocolade in kleine stukjes.
 • Doe de melk, witte chocolade en het stokje kaneel in een pan en verhit op laag vuur. Blijf roeren terwijl de witte chocolade smelt en zorg dat het mengsel niet gaat koken.
 • Zodra je belletjes aan de rand van de pan gaat zien is je witte chocolademelk heet en haal je de pan van het vuur. Verwijder het stokje kaneel.
 • Verdeel de warme witte chocolademelk over twee mokken of glazen en decoreer met mini marshmallows en een vleugje kaneel.

Probeer dit lekkere drankje zeker eens uit, want man oh man wat is dit lekker in de koude wintermaanden. Het is ook een kindvriendelijk drankje en als je twijfelt over de kaneel dan zou je dit ook kunnen vervangen door een beetje vanilleextract of een half vanillestokje.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.

Laura's Bakery

Laura believes that baking is really not that hard and shows that with easy recipes for home bakers. She prefers baking cakes and cookies and likes to taste the cake batter and cookie dough while making them.

3 reacties

 1. Joyce schreef:

  Toevallig gisteren al een kopje gemaakt. Is echt heerlijk!! Ook de kinderen zaten te smullen.

 2. Yvonne schreef:

  Oh, wat lekker !
  Wij zijn hier ook fan van witte chocolade.

 3. Evertje schreef:

  Witte chocolademelk maak ik al verschillende jaren. Zelf warm ik de melk altijd eerst even op met een steranijs erin. Zo krijg je een hele lichte anijssmaak eraan en dat is ook heel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *