Kitkat chocolade fudge

Gepost: 17 april 2021 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
Kitkat chocolade fudge
166

Chocolade fudge is één van de meest makkelijke recepten om te maken, maar toch kreeg ik het voor elkaar dat ik dit recept opnieuw moest maken. En wel om deze reden: ik had de eerste keer niet genoeg kitkatjes gebruikt, vond ik zelf dan. En als je een Kitkat chocolade fudge maakt dan moet deze nu eenmaal wel echt stijf staan van de Kitkat. En heerlijk is het resultaat toch geworden! 

Als je vrolijk wordt van deze Kitkat chocolade fudge, dan vind je deze soorten fudge misschien ook wel wat:

Kitkat fudge
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Kitkat chocolade fudge

Ben je dol op chocolade fudge en op Kitkat? Dan is dit recept echt een winnaar voor jou, want deze Kitkat chocolade fudge is ontzettend lekker!
Porties: 40 blokjes fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram melkchocolade
  • 1 tl vanille extract
  • 2 zakken kleine kitkat's (28 stuks totaal)

Instructies

  • Bekleed als eerst een kleine ovenschaal van ongeveer 20×20 centimeter met bakpapier. Haal ook alvast de papiertjes van de kitkatjes eraf en breek alle setjes doormidden. Beleg de ovenschaal met een laag kitkatjes. De rest hak je in stukjes en zet je even opzij.
  • Doe de gecondenseerde melk, chocolade en vanille extract in een pannetje. Zet deze op een laag vuur en blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Giet de chocolademassa op de kitkatjes in de ovenschaal en verdeel de overige stukjes Kitkat er overheen.
  • Laat de fudge zo’n 3 uur afkoelen en stollen, dat kan ook (afgedekt) in de koelkast. Daarna kun je de fudge in blokjes snijden.
Tips

Je kunt in plaats van melkchocolade ook prima pure chocolade gebruiken, dan wordt de fudge iets minder zoet.

Voor de foto heb ik ongeveer 20 grotere stukken van de fudge gesneden, maar je kunt ook veel kleinere stukjes snijden (wel 40 – 60 stuks).

Bewaren

De kitkat chocolade fudge bewaar je afgesloten in de koelkast, dan blijft het ongeveer een week goed. Snijd de fudge het liefst pas op het laatste moment, anders worden de kitkatjes taai.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

14 reacties

  1. Marije schreef:

    Hey Laura, bedoel je 2 zakken met kleine KitKats? Het ziet er zo verleidelijk uit!

    1. Laura Kieft schreef:

      Klopt! Het is inmiddels al aangepast.

      1. Evi en Jula’s bakery schreef:

        Bedankt voor het reageren op de vraag van Marije ik had namelijk precies de zelfde vraag, maar ik zie nu ook dat het er naast staat

  2. Micha schreef:

    Zou je eigenlijk ook witte chocolade kunnen gebruiken op die bruine kittekat? Klinkt wel heel lekker

    1. Laura Kieft schreef:

      Voor een witte chocoladefudge bedoel je? Dat kan.

  3. Nienke schreef:

    Hoi Laura! Vandaag ga ik deze maken. Ik wil ze morgen op m’n werk uitdelen. Smelten ze buiten de koelkast of kan ik ze buiten de koelkast laten staan morgen op kantoor?

    1. Laura Kieft schreef:

      Even buiten de koelkast is geen probleem hoor.

  4. Anja schreef:

    Kun je deze kitkat fudge ook invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fudge kan je zeker bewaren in de vriezer!

  5. Claire schreef:

    Heerlijk recept. De volgende keer kies ik wel voor pure chocolade. Voor mij veel te zoet maar wel lekker!

  6. Denise schreef:

    Blijft helaas na 4 uur lang koelkast zacht

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer! Dan is er mogelijk iets mis gegaan tijdens de bereiding.

  7. Johanna Van Dijke schreef:

    Als je een kleinere ovenschaal gebruikt moet je dan ook een mindere hoeveelheid van alles doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klopt, je kunt de omrekentool gebruiken eventueel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *