Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge
93

Chocolade fudge is één van de meest makkelijke recepten om te maken, maar toch kreeg ik het voor elkaar dat ik dit recept opnieuw moest maken. En wel om deze reden: ik had de eerste keer niet genoeg kitkatjes gebruikt, vond ik zelf dan. En als je een Kitkat chocolade fudge maakt dan moet deze nu eenmaal wel echt stijf staan van de Kitkat. En heerlijk is het resultaat toch geworden! 

Als je vrolijk wordt van deze Kitkat chocolade fudge, dan vind je deze soorten fudge misschien ook wel wat:

Kitkat chocolade fudge

Ben je dol op chocolade fudge en op Kitkat? Dan is dit recept echt een winnaar voor jou, want deze Kitkat chocolade fudge is ontzettend lekker!
Porties: 40 blokjes fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram melkchocolade
  • 1 tl vanille extract
  • 2 zakken kleine kitkat's (28 stuks totaal)

Instructies

  • Bekleed als eerst een kleine ovenschaal van ongeveer 20×20 centimeter met bakpapier. Haal ook alvast de papiertjes van de kitkatjes eraf en breek alle setjes doormidden. Beleg de ovenschaal met een laag kitkatjes. De rest hak je in stukjes en zet je even opzij.
  • Doe de gecondenseerde melk, chocolade en vanille extract in een pannetje. Zet deze op een laag vuur en blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Giet de chocolademassa op de kitkatjes in de ovenschaal en verdeel de overige stukjes Kitkat er overheen.
  • Laat de fudge zo’n 3 uur afkoelen en stollen, dat kan ook (afgedekt) in de koelkast. Daarna kun je de fudge in blokjes snijden.
Tips

Je kunt in plaats van melkchocolade ook prima pure chocolade gebruiken, dan wordt de fudge iets minder zoet.

Voor de foto heb ik ongeveer 20 grotere stukken van de fudge gesneden, maar je kunt ook veel kleinere stukjes snijden (wel 40 – 60 stuks).

Bewaren

De kitkat chocolade fudge bewaar je afgesloten in de koelkast, dan blijft het ongeveer een week goed. Snijd de fudge het liefst pas op het laatste moment, anders worden de kitkatjes taai.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Marije schreef:

    Hey Laura, bedoel je 2 zakken met kleine KitKats? Het ziet er zo verleidelijk uit!

    1. Laura Kieft schreef:

      Klopt! Het is inmiddels al aangepast.

      1. Evi en Jula’s bakery schreef:

        Bedankt voor het reageren op de vraag van Marije ik had namelijk precies de zelfde vraag, maar ik zie nu ook dat het er naast staat

  2. Micha schreef:

    Zou je eigenlijk ook witte chocolade kunnen gebruiken op die bruine kittekat? Klinkt wel heel lekker

    1. Laura Kieft schreef:

      Voor een witte chocoladefudge bedoel je? Dat kan.

  3. Nienke schreef:

    Hoi Laura! Vandaag ga ik deze maken. Ik wil ze morgen op m’n werk uitdelen. Smelten ze buiten de koelkast of kan ik ze buiten de koelkast laten staan morgen op kantoor?

    1. Laura Kieft schreef:

      Even buiten de koelkast is geen probleem hoor.

  4. Anja schreef:

    Kun je deze kitkat fudge ook invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fudge kan je zeker bewaren in de vriezer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *