Advent 1: Rendier marshmallow pops

14

Het is 1 december! Dat betekent dat de advent op Laura’s Bakery van start is gegaan! Vorig jaar liet ik pas na Kerst zien wat ik hiervoor had gemaakt, beetje te laat natuurlijk. Gelijk al zei ik dat ik het dit jaar goed zou maken, al zou dat betekenen dat ik in de zomer sneeuwpoppen stond te maken. Een geintje natuurlijk, maar niets bleek uiteindelijk minder waar te zijn. Deze ontzettend schattige rendier marshmallow pops maakte ik al in juni, op een dag dat het 26 graden was. De Kerst spirit zat er dit jaar dus al vroeg in bij mij. Ik ben dan ook blij dat ik met de advent kan beginnen en jullie kan laten meegenieten van alle leuke dingen die ik heb gemaakt!

Rendier marshmallow pops

Deze schattige rendier marshmallow pops zien er onwijs leuk uit en smaken ook hartstikke lekker!
Porties: 5 marshmallow pops

Ingrediënten

  • 5 Lollystokjes
  • 5 Grote marshmallows (ik kocht een zak bij Action)
  • Pure chocolade
  • Witte fondant en een zwarte eetbare stift
  • Grote hartjes sprinkles (of uitsteken uit fondant)
  • Bruine glitters (Jewel Cinnamon, Rainbow Dust sparkle range)

Instructies

  • Bovenstaande template heb je nodig om de glitter geweien te maken. Ik ben nog niet zo handig dat ik heb uitgevonden hoe ik een printbare template met jullie kan delen. Het werkt ook om deze in Word te plakken en te printen gelukkig. Schuif de geprinte geweien in een plastic hoesje en leg dit op een snijplank, zo zullen ze niet breken als je ze wilt verplaatsen.
  • Smelt wat chocolade in een spuitzak, knip het puntje eraf en trek met de chocolade het patroon over. Maak de onderkant van de geweien iets langer dan op het plaatje staat aangegeven. Nadat je een paar geweien hebt gemaakt voorzie je die vast van glitters. Ze blijven niet meer goed zitten als je chocolade eenmaal gedroogd is. Doop een kwastje in je glitters en tik deze er weer van af boven de chocolade geweien. Ga zo door tot je genoeg geweien hebt gemaakt. Maak altijd wat extra mocht er onverhoopt toch eentje breken.
  • Terwijl je geweien liggen te drogen kun je vast de ogen voor onze rendieren voorbereiden. Rol de witte fondant uit en maak met een klein rond uitstekertje een impressie in de fondant. Steek ze nog niet uit, het is gemakkelijker om de pupillen te tekenen als de ogen nog niet uitgestoken zijn. Zijn alle pupillen getekend? Steek dan de oogjes uit.
  • Tijd om de marshmallows vast op stokjes te zetten. Hou de marshmallow een beetje schuin (zo komt het hoofdje uiteindelijk ook te staan), prik hier een gaatje in en steek daarna het stokje er in. Gebruik iets met een scherp puntje om het gaatje te prikken, als je gelijk het stokje erin steekt vervorm je je marshmallow omdat hij van binnen zo plakkerig is.
  • Als de geweitjes droog zijn en je verder alles klaar hebt liggen kunnen de de marshmallows in de chocolade gaan dippen. Door met het stokje te draaien en op de rand van je bakje te tikken verwijder je de overtollige chocolade. Nu de chocolade nog redelijk zacht is plakken we gelijk alle deco’s vast, wel zo makkelijk. Begin met het hartje als neus en daarna de ogen.
  • Het gewei is iets lastiger te bevestigen omdat het vrij breekbaar is.Wat voor mij makkelijk werkte was dit: leg de geweien op het bakpapier en leg hier voorzichtig de marshmallow met chocola bovenop. Heel even laten rusten en weer van het bakpapier afhalen. Je gewei zit nu vast en je kunt het rendier laten drogen in een houdertje.
Bewaren

In de koelkast tot een week houdbaar.

Met deze leuke rendieren is op Laura’s Bakery de feestmaand van start gegaan. Kom morgen terug om achter het digitale vakje twee te kijken in de adventkalender!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

39 reacties

  1. Geweldig leuk gemaakt, bedankt voor je uitleg ga ze zeker een keer
    maken.
    Benieuwd naar de rest …
    Groetjes Esther

  2. Caroline Brouwer schreef:

    Jeetje Laura,wat ziet dat er weer ontzettend leuk uit! En ook weer prachtige foto’s!

  3. Super super super leuk! Ik verheug me nu al op morgen 😉

  4. Joke schreef:

    Nou dat is wel een heel leuk begin van de advent op jou blog Laura. Ik ben benieuwd naar de volgende post morgen 😉

    Liefs, Mam ♥

  5. de Bakmadam! schreef:

    Die zijn geweldig! Heel erg leuk! Bedankt ook voor de duidelijke beschrijving! Ik maakte onlangs ook al rendier – cakepops, maar met marshmallows zijn ze ook leuk!

  6. qm schreef:

    heel erg leuk deze rendieren. goed bedacht en ze zien er schattig uit.

  7. Anouk schreef:

    OMG! Die zijn echt onwijs schattig! en het ziet er niet zo moeilijk uit dus misschien ga ik deze ook wel proberen!

  8. Brenda (Kookt!) schreef:

    Leuk Laura! Ben benieuwd naar de rest 😉

  9. Linda schreef:

    Wat leuk om iedere dag een nieuw ideete zien! Schattige rendieren!

  10. Wilma schreef:

    Geweldig leuk!

  11. Anonymous schreef:

    Wat ongelooflijk leuk en schattig deze rendieren en om ze dan midden in de zomer al te maken…….. Knap hoor!
    MrsP

  12. anja schreef:

    heel erg leuk gedaan,bedankt voor de uit leg
    gr anja

  13. Laura's Bakery schreef:

    Bedankt voor al jullie leuke reacties! Laten jullie het weten als jullie er ook mee aan de slag gaan? (en sturen jullie dan ook een foto van het resultaat? wie weet plaats ik deze dan wel op de site!)

  14. curlycreative schreef:

    Wat ontzettend leuk gedaan!!

  15. Ingeborg schreef:

    Leuk; ga ik zeker een keer maken

  16. Lian schreef:

    JUNI!!?? Wow mijn complimenten 😉 haha. Zodra ik wat meer tijd heb ga ik ook aan het kerstbakken slaan. Heb heel wat recepten klaar staan. Deze zijn echt super lief!

  17. Anonymous schreef:

    Zijn echt super! Lees ik het nu goed dat jij de chocolade smelt IN de spuitzak? Scheelt wel een hoop gepruts om de gesmolten chocolade in de spuitzak te krijgen 😉

    gr
    Femke

    1. Laura's Bakery schreef:

      haha ja dat klopt, voor dit project heb ik de chocola in de spuitzak gesmolten. Dat scheelt zeker een hoop geklieder 🙂

  18. Anonymous schreef:

    Wanneer je nu het stokje erin steekt, hoef je het dan niet vast te plakken met chocolade (zoals je wel bij de cake-pop doet)?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor, dat is niet nodig. De marshmallows plakken van zichzelf harstikke goed vast aan het stokje!

  19. Regenboog schreef:

    Ik heb ze net gemaakt en wat zijn ze leuk!!!

    Ik ga een volgende keer alleen de geweien wat langer maken zodat ze beter blijven zitten. Daarmee bedoel ik het stuk wat achter op het hoofd komt. Verder prima uitleg en superfoto’s !!!
    Ik ga zo aan de sneeuwpopjes beginnen van oreo… wat een bakfeest!!!
    Dankjewel voor alles wat je met ons deelt !!!

    1. regenboog schreef:

      oh zit nu ff de foto’s terug te kijken en zie nu ook dat jij ze ook wat verlengd hebt… domme ikke !!!

  20. Anonymous schreef:

    Wat een geweldige how-to! Ik heb ze gister gemaakt en ze vallen enorm in de smaak :)zo ongeveer je hele advent kalender staat nog op mijn lijstje om te maken, geweldig wat je elke keer weer verzint! Dank je wel dat je dat met ons deelt!

  21. Anonymous schreef:

    ik vind ze erg leuk! dus dacht ik, ik ga het ook proberen. Nou mij is het niet gelukt. De chocolade wou niet goed smelten en als die gesmolten was dan stolde die weer snel en mijn geweien die braken steeds. Ook als ik meer chocolade gebruikte. Dus geen rendieren voor mij voor kerst dit jaar. gr Merel

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer dat het niet gelukt is. Zou het kunnen dat je je chocola misschien te heet/lang hebt verwarmd. Als chocola daardoor verbrandt kun je er inderdaad niets meer mee. Dat gebeurt al snel in de magnetron.

  22. crealientje schreef:

    Ik heb ze gemaakt met mijn stageklas en ze zijn echt super geworden. Ik heb je een foto gemaild

  23. Samantha schreef:

    Deze ga ik ook proberen te maken! Vorige kerst je schuimpjes gemaakt nu tijd voor iets anders! Leuk 🙂

  24. Margriet schreef:

    Ik heb ze ook gemaakt. Ze zijn iets anders geworden dan die van jou, maar toch wel lief en ze werden enthousiast ontvangen, daar gaat het om. Bedankt voor het leuke idee!

  25. elfje schreef:

    Mijn zoon is met kerst jarig en mag op school tijdens het kerstdiner trakteren. Ik ben er mee bezig en ze worden erg leuk! ik heb je geweien template iets groter gemaakt, zo wordt het gewei wat sterker voor de kindertraktatie ipv gliterstof heb ik een gouden sterretje (eetbaar) er op geplakt. Ze zijn erg leuk wel iets minder mooi afgewerkt dan die van jou maarja dat is ook erg moeilijk 🙂
    bedankt voor dit leuke idee

  26. Annelies schreef:

    Ehhh….mijn geweitjes smelten weer door de warme chocolade van de marshmallow…..

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan moet je de chocola om te dippen nog wat verder laten afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *