Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Advent 20: Rudolph the rednosed cookie!

Laura Kieftdoor Laura Kieft
20 december 2012
in Feestdagen, Handige Baktips, How To, Kerst, Koekjes
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Van alle koekjes die ik voor de advent heb gemaakt hoort deze voor mij toch wel bij de leukste twee. Mijn andere pronkstuk bewaar ik voor de laatste dag. Deze schattige rendieren vond ik gewoon zonde om op te eten, ik werd er steeds weer vrolijk van als ik ze zag. Ik ben dan ook benieuwd wat jullie ervan vinden! Voor jullie heb ik veel stap voor stap foto’s gemaakt zodat jullie ook aan de slag kunnen!

Recept afdrukken

Rudolph the rednosed cookie

Deze schattige Rudolph the rednosed cookie is één van mijn favorieten van deze advent. Ik vertel je precies hoe jij ze ook kunt maken.
Porties: 3 koekjes

Ingrediënten

  • 3 Gingerbread koekjes (peperkoekman vorm)
  • Royal icing
  • Lichtbruin (Americolor chocolate brown)
  • Donkerbruin (Americolor chocolate brown + drupje Americolor super black)
  • Rood (Sugarflair Christmas red + Americolor Maroon)
  • Groen (Sugarflair holly green)
  • Wit
  • Zwarte suikerparels
  • Glitter (Rainbow dust cinnamon)

Instructies

  • Voor de kleuren bruin, rood en wit kun je een spuitzak maken met spuitmondje 2 (wilton) van de 20-seconden icing. Voor de groene blaadjes heb je een dikkere icing nodig (basis recept niet verdunnen) en spuitmondje PME ST51. Voor de besjes kun je het best het spuitmondje vervangen voor een kleinere als je deze hebt (bijvoorbeeld 1 of 1,5)
  • Draai je peperkoekmannetjes ondersteboven om te beginnen. Ben je niet zo zeker om zelf de lijntjes te bepalen? Dan kun je met een eetbare stift deze eerst aangeven op het koekje. Zo is het eenvoudiger om een mooie vorm te krijgen. Omlijn het hoofd van het rendier met de lichtbruine icing en vul deze ook gelijk op.
  • Laat de icing even drogen voordat je verder gaat. Met de rode icing maak je een mooie rode neus. Met de witte twee ogen waar je gelijk zwarte parels in laat vallen voor de pupillen.
  • Als ook dit droog is kun je de geweien gaan maken. Het is echt belangrijk dat alles goed droog is. Anders blijven de glitters overal aan zitten, alleen op het gewei is genoeg. Maak met de donkerbruine icing de geweien. Ook hier geldt, teken met een stift de lijnen als je dit prettiger vindt. Leg het koekje dan op een velletje papier voordat je de glitters er overheen strooit. Als je het papiertje ook nog even dubbel vouwt van te voren kun je na afloop de glitters weer makkelijk terug gieten in het potje.
  • Ook de geweitjes weer even laten drogen voordat je de blaadjes aanbrengt. De groene icing zal sneller droog zijn omdat deze dikker is, je kunt dus iets sneller verder met het maken van de besjes. Als je ook de besjes hebt gemaakt ben je klaar!
  • Nog even geduld tot de laatste onderdelen droog zijn en je kunt de koekjes uitdelen aan al je vrienden en familie! Leuk in een zakje met een klein kaartje als alternatief voor de originele kerstkaart!
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!

Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Vorige post

Volgende post

Advent 19: Kerstkransjes van schuim (recept)
Advent 21: Sneeuwvlokken kerstboom

Related Posts

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
16

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft
02 januari 2021
9

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 16

  1. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Dit is en gaaf idee. Had nooit een rendier in een peperkoekmannetje gezien. Ook deze ga ik toch een keer proberen te maken.
    zou de fotos van de kerstboompjes mailen

    bak groeten matilde

    Beantwoorden
  2. Sweetstuff says:
    8 jaar geleden

    Wow echt super mooi gemaakt!

    Beantwoorden
  3. anouk says:
    8 jaar geleden

    Wat een mooie koekjes! Ik heb me nog nooit aan de icing gewaagd, ik weet niet of ik dat wel kan 😛 Misschien toch maar eens proberen volgend jaar..

    Beantwoorden
  4. annemarie says:
    8 jaar geleden

    geweldig jouw advernt snoeperijen. deze is ook weer erg leuk! fijne feestdagen groetjes Annemarie

    Beantwoorden
  5. Daphne says:
    8 jaar geleden

    Ach ach, wat een schatjes!!
    Ik vind jou “advent kalender” echt te gek, geniet er elke dag van.
    Groetjes, ook aan je moeder, Daphne

    Beantwoorden
  6. Sunnysandra says:
    8 jaar geleden

    geweldige vondst! Elke dag met plezier kijk ik naar je creaties.
    Groetjes, Sandra

    Beantwoorden
  7. Joke says:
    8 jaar geleden

    Geweldig leuk zijn ze en wat was het leuk om ze samen te maken. Ik heb ze vandaag ook op mijn blog gezet 😉

    Liefs, mam ♥

    Beantwoorden
  8. Lian says:
    8 jaar geleden

    Hier wordt iedereen toch vrolijk van! Zo zonde om ze dan op te eten 😉 hihi.

    Beantwoorden
  9. Laura's Bakery says:
    8 jaar geleden

    Bedankt voor al jullie leuke reacties! Ze waren echt zó leuk om te maken!

    Beantwoorden
  10. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Erg knap gedaan!!!!
    Xus,
    MrsP

    Beantwoorden
  11. Daan says:
    8 jaar geleden

    *Smelt!* Ik vind ze echt superleuk!

    Beantwoorden
  12. Claudia says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura

    Wat een geweldige site zeg!!!
    Ik vindt alles echt super mooi!
    Ik heb deze mooie rendieren geprobeerd na te maken waren de eerste koekjes die ik heb gemaakt maar ik vroeg me af hoe je de icing zo mooi egaal krijgt?
    Ik heb Royal icing gebruikt maar krijg ze niet mooi egaal en m’n glitters zitten ook niet zo mooi verdeeld?..

    En hoe lang kun je zulke koekjes goed houden als ze klaar zijn?

    Gr. Claudia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Als je de icing niet mooi egaal krijgt is hij waarschijnlijk te dik geweest. Ik tik ook altijd even met mijn koekjes op het werkoppervlak, dan vloeit de icing ook nog wat uit en wordt het wat gladder. Om de glitters te verdelen kun je het best met een kwastje werken, tik de meeste glitter al boven het potje er uit voordat je dit boven het koekje doet.
      als de koekjes klaar zijn kun je ze in een luchtdichte trommel gemakkelijk 2 weken bewaren.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  13. Pingback: Rudolfot mindenkinek! | Négy Évszak Blog
  14. Cindy says:
    4 jaar geleden

    Hoe groot zijn de suikerparels op het koekje?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het meest standaard maatje, 4mm denk ik?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Advent 21: Sneeuwvlokken kerstboom

Advent 21: Sneeuwvlokken kerstboom

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-3

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-16

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-15

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-7

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-3

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan