Advent 20: Rudolph the rednosed cookie!

20 december 2012
4

Van alle koekjes die ik voor de advent heb gemaakt hoort deze voor mij toch wel bij de leukste twee. Mijn andere pronkstuk bewaar ik voor de laatste dag. Deze schattige rendieren vond ik gewoon zonde om op te eten, ik werd er steeds weer vrolijk van als ik ze zag. Ik ben dan ook benieuwd wat jullie ervan vinden! Voor jullie heb ik veel stap voor stap foto’s gemaakt zodat jullie ook aan de slag kunnen!

Rudolph the rednosed cookie

Deze schattige Rudolph the rednosed cookie is één van mijn favorieten van deze advent. Ik vertel je precies hoe jij ze ook kunt maken.
Porties: 3 koekjes

Ingrediënten

  • 3 Gingerbread koekjes (peperkoekman vorm)
  • Royal icing
  • Lichtbruin (Americolor chocolate brown)
  • Donkerbruin (Americolor chocolate brown + drupje Americolor super black)
  • Rood (Sugarflair Christmas red + Americolor Maroon)
  • Groen (Sugarflair holly green)
  • Wit
  • Zwarte suikerparels
  • Glitter (Rainbow dust cinnamon)

Instructies

  • Voor de kleuren bruin, rood en wit kun je een spuitzak maken met spuitmondje 2 (wilton) van de 20-seconden icing. Voor de groene blaadjes heb je een dikkere icing nodig (basis recept niet verdunnen) en spuitmondje PME ST51. Voor de besjes kun je het best het spuitmondje vervangen voor een kleinere als je deze hebt (bijvoorbeeld 1 of 1,5)
  • Draai je peperkoekmannetjes ondersteboven om te beginnen. Ben je niet zo zeker om zelf de lijntjes te bepalen? Dan kun je met een eetbare stift deze eerst aangeven op het koekje. Zo is het eenvoudiger om een mooie vorm te krijgen. Omlijn het hoofd van het rendier met de lichtbruine icing en vul deze ook gelijk op.
  • Laat de icing even drogen voordat je verder gaat. Met de rode icing maak je een mooie rode neus. Met de witte twee ogen waar je gelijk zwarte parels in laat vallen voor de pupillen.
  • Als ook dit droog is kun je de geweien gaan maken. Het is echt belangrijk dat alles goed droog is. Anders blijven de glitters overal aan zitten, alleen op het gewei is genoeg. Maak met de donkerbruine icing de geweien. Ook hier geldt, teken met een stift de lijnen als je dit prettiger vindt. Leg het koekje dan op een velletje papier voordat je de glitters er overheen strooit. Als je het papiertje ook nog even dubbel vouwt van te voren kun je na afloop de glitters weer makkelijk terug gieten in het potje.
  • Ook de geweitjes weer even laten drogen voordat je de blaadjes aanbrengt. De groene icing zal sneller droog zijn omdat deze dikker is, je kunt dus iets sneller verder met het maken van de besjes. Als je ook de besjes hebt gemaakt ben je klaar!
  • Nog even geduld tot de laatste onderdelen droog zijn en je kunt de koekjes uitdelen aan al je vrienden en familie! Leuk in een zakje met een klein kaartje als alternatief voor de originele kerstkaart!
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!

Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

16 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Dit is en gaaf idee. Had nooit een rendier in een peperkoekmannetje gezien. Ook deze ga ik toch een keer proberen te maken.
    zou de fotos van de kerstboompjes mailen

    bak groeten matilde

  2. Sweetstuff schreef:

    Wow echt super mooi gemaakt!

  3. anouk schreef:

    Wat een mooie koekjes! Ik heb me nog nooit aan de icing gewaagd, ik weet niet of ik dat wel kan 😛 Misschien toch maar eens proberen volgend jaar..

  4. annemarie schreef:

    geweldig jouw advernt snoeperijen. deze is ook weer erg leuk! fijne feestdagen groetjes Annemarie

  5. Daphne schreef:

    Ach ach, wat een schatjes!!
    Ik vind jou “advent kalender” echt te gek, geniet er elke dag van.
    Groetjes, ook aan je moeder, Daphne

  6. Sunnysandra schreef:

    geweldige vondst! Elke dag met plezier kijk ik naar je creaties.
    Groetjes, Sandra

  7. Joke schreef:

    Geweldig leuk zijn ze en wat was het leuk om ze samen te maken. Ik heb ze vandaag ook op mijn blog gezet 😉

    Liefs, mam ♥

  8. Lian schreef:

    Hier wordt iedereen toch vrolijk van! Zo zonde om ze dan op te eten 😉 hihi.

  9. Laura's Bakery schreef:

    Bedankt voor al jullie leuke reacties! Ze waren echt zó leuk om te maken!

  10. Anonymous schreef:

    Erg knap gedaan!!!!
    Xus,
    MrsP

  11. Daan schreef:

    *Smelt!* Ik vind ze echt superleuk!

  12. Claudia schreef:

    Hoi Laura

    Wat een geweldige site zeg!!!
    Ik vindt alles echt super mooi!
    Ik heb deze mooie rendieren geprobeerd na te maken waren de eerste koekjes die ik heb gemaakt maar ik vroeg me af hoe je de icing zo mooi egaal krijgt?
    Ik heb Royal icing gebruikt maar krijg ze niet mooi egaal en m’n glitters zitten ook niet zo mooi verdeeld?..

    En hoe lang kun je zulke koekjes goed houden als ze klaar zijn?

    Gr. Claudia

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je de icing niet mooi egaal krijgt is hij waarschijnlijk te dik geweest. Ik tik ook altijd even met mijn koekjes op het werkoppervlak, dan vloeit de icing ook nog wat uit en wordt het wat gladder. Om de glitters te verdelen kun je het best met een kwastje werken, tik de meeste glitter al boven het potje er uit voordat je dit boven het koekje doet.
      als de koekjes klaar zijn kun je ze in een luchtdichte trommel gemakkelijk 2 weken bewaren.
      Liefs, Laura

  13. Cindy schreef:

    Hoe groot zijn de suikerparels op het koekje?

    1. Laura schreef:

      Het meest standaard maatje, 4mm denk ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *