Rudolph het rendier cupcakes

4 december 2013 Laatst bewerkt: 23 november 2023
18

rudolph cupcakes 1a

Deze leuke Rudolph het rendier cupcakes maakte ik al een hele poos geleden maar dit blijft toch wel één van mijn favorieten deze advent. Eentje staat zelfs nog steeds mooi onder een kleine stolp te pronken. Ik heb iets met dit schattige rendier. Vorig jaar maakte ik ook al verschillende versies van Ruldolph het rendier, ik kon het niet laten om ook dit jaar weer met Rudolph aan de slag te gaan. Dit jaar in de vorm van een cupcake, het resultaat vind ik geslaagd. Met deze handige how to heb jij deze feestdagen ook zo’n gezellig rendier op tafel staan!

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

rudolph cupcakes 2a

rudolph cupcakes 3a

rudolph cupcakes 4a

rudolph cupcakes 5a

rudolph cupcakes 6a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Rudolph het rendier cupcakes

een handige how to om Rudolph het rendier cupcakes te maken. Leuk voor de Kerst.
Porties: 4 cupcakes

Ingrediënten

 • 4 cupcakes
 • Fondant (donkerbruin, lichtbruin, rood, lichtblauw,  zwart, wit)
 • Ronde uitstekers (basis van de cupcake en voor het snoetje)
 • Ovalen uitsteker (oren)
 • Ball tool
 • Mesje
 • Eetbare lijm
 • Kleurpoeder chocolate brown (Sugarflair)
 • Rode glitters (jewel fire red – Rainbow Dust)
 • Cocktailprikkers

Instructies

 • Begin met het gewei, dit moet namelijk een beetje drogen zodat het niet gelijk inzakt. Om een stevige basis te hebben gebruikte ik cocktailprikkers. Wikkel hier een sliertje donkerbruine fondant omheen en rol tot de prikker helemaal bedekt is. Van de onderkant mag een klein stukje vrij blijven. Van kleine sliertjes fondant maak je ‘vertakkingen’. Vorm deze en plak aan de prikker. Dust het gewei donkerbruin met de kleurpoeder. Laat plat drogen.
 • Bekleed de cupcakes met een laag donkerbruine fondant. Geef gelijk aan met de ball tool waar de oren en ogen moeten komen. Met een prikker maak je vast gaten voor het gewei. Maak de ogen van Rudolph volgens de how to. Van lichtbruine fondant maak je een snoetje. Door met dezelfde ronde uitsteker voorzichtig nog wat van beide randen weg te steken wordt hij iets ovaler. Plak dit op de cupcake.
 • Maak van rode fondant een balletje en druk deze en beetje plat. Dit wordt de neus, dus kijk gelijk even of de maat zo goed is bij je cupcake. Als de vorm en maat goed zijn smeer je hem dun in met eetbare lijm en bestrooi je hem rijkelijk met glitters. Laat goed drogen. Maak ondertussen vast de oren bijvoorbeeld. Als de lijm droog is haal je de neuzen voorzichtig tussen alle glitters vandaan, schud overtollige glitters van de neus af. Plak dan op de cupcake. Maak dan met de kleine ronde uitsteker een inkeping voor de mond van Rudolph.
 • Voor de oren steek je twee ovalen uit licht- en donkerbruin fondant. Leg deze op elkaar, halveer en vorm tot een oor. Plaat het oor in de kuiltjes die je in het begin al in de cupcake maakte. Kijk of de geweien stevig zijn en prik deze in het hoofd van Rudolph.
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

rudolph cupcakes 7a

Op en top Kerst deze cupcake! Je kunt ook een hele groep rendieren maken en slechts één een rode neus geven, dan is het helemaal duidelijk wie Rudolph is :).

Kom je morgen weer terug voor de vijfde adventsdag?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

 1. Kimberly schreef:

  Dit ziet er echt zo leuk uit! Ik ben dol op Rudolph en heb vorig jaar veel hapjes gemaakt in zijn vorm hihi! Deze wil ik nog wel eens proberen!

 2. denise schreef:

  ooo heel erg leuk!
  liefs,
  denise

 3. Severine J schreef:

  Ziet er super uit! Ik heb zo’n zin in kerst!
  Was precies op zoek naar zo’n how to. Bedankt voor het delen!

  Heb je de fondant zelf gekleurd? En hoe krijg je dan deze mooie bruine kleur?

  1. Laura's Bakery schreef:

   De lichtbruine fondant heb ik gekleurd met chocolate brown en warm brown van Americolor. De donkerbruine kun je ook zelf kleuren (stipje zwart erbij) of je kunt modelling chocolate gebruiken. Die is al heel donker en dat scheelt heel wat kleuren.

 4. Margot schreef:

  Dit is té schattig! 🙂 Ik wou dat ik ook zo goed was ik bakken, ooh, misschien toch eens proberen maar dit gaat me echt zoooveel tijd kosten haha! ^^

 5. Brenda schreef:

  Wat zijn ze mega schattig Laura. Zonde om op te eten..

 6. Kim schreef:

  Superleuk!

 7. Joke schreef:

  Heel erg mooi gemaakt en de zijn ook nog eens super schattig 🙂

  Liefs, Mam xxx

 8. Daphne schreef:

  Jezus, ik ga een bakfestijn houden met kerst. Al je adventcreaties zijn zo leuk!

 9. Ikram schreef:

  Cuuuuuteeeeee <3

 10. prachtig gemaakt!! complimenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *