Dit lekkere recept komt uit het boek Appeltaart waar ik vorige week al een review over schreef (nee, ik heb echt geen aandelen in dit boek). Ik had grote moeite om een recept uit te kiezen, het zag er namelijk allemaal overheerlijk uit! Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op appel-yoghurt muffins met havermout. Klinkt gezond nietwaar? Alhoewel ik nooit zo enthousiast wordt van havermout wilde ik deze muffins toch graag proberen. De muffins zijn ontzettend makkelijk om te maken, na 20 minuutjes stonden ze al in de oven.
BAKTIP: House of Marie heeft ontzettend leuke cupcakevormpjes. Genoeg keuze in kleuren en patronen en kwalitatief ook prettig om mee te werken.
Hmm die zien er lekker uit zeg 😉 Tot morgen! XX
zeker het proberen waard , zo lekker ziet het er uit…
Ziet er heerlijk uit! De blauwe “hoesjes” er omheen maken het extra speciaal.
Het wachten voordat er gegeten kan worden is zeer herkenbaar, zelf ben ik sinds kort ook in het bezit van een DSLR (Nikon 3100)!
Die ga ik zeker eens proberen en wat heb je het weer mooi op de foto gezet!
Heeyy! Het ziet er super lekker uit. Ik ga ze zondag maken voor moederdag. Ik had alleen nog een vraagje: heb je magere yoghurt gebruikt of volle yoghurt?
Hoi Kristi, ik heb magere yoghurt gebruikt voor de muffins. Veel plezier met bakken!
Ik ben erg nieuwsgierig naar deze muffins. Mijn vraag is wel of je ze bv ook met volkorenmeel en bv losse bakpoeder zou kunnen maken?
groetjes Ilse
Hoi Ilse, je zou zeker volkorenmeel kunnen gebruiken. De verhouding is ongeveer 16 gram bakpoeder (1 zakje) op 500 gram bloem. Ik ben erg benieuwd hoe ze zullen smaken! Laat je dat nog weten? Groetjes Laura
Ik heb ze nu in de oven staan, het beslag smaakte al lekker dus ben benieuwd naar het eindproduct 🙂
Heb deze net gemaakt (half recept en met halfvolle vanille yoghurt want die had ik in huis), en ze zijn goed gelukt!! Heel mooi gerezen en lekker. Ik was bang dat de onderkant te ‘nat’ zou zijn vanwege de appel maar ze waren echt perfect! Bedankt voor dit recept, is een keeper.
Deze muffins zijn top! Ik maak ze meestal als half recept voor 6 muffins. Ik heb het ook geprobeerd met 125g mango uit d friezer, wel wat kleiner gesneden, ook heel goed!
Ze zijn heerlijk!! Al een wat ouder recept zag ik maar van de week voor het eerst gemaakt… dit is een blijvertje! 🙂
Kun je in deze muffin de suiker ook vervangen voor appelmoes?
zou ik niet doen, dan voeg je teveel vocht toe.
beste laura,
kan je de havermout ook vervangen door wat anders?
Je zou wat meer bloem kunnen gebruiken.
Dertig minuten op 200 graden? Ik weet dat elke oven anders is, maar bij mij zijn ze na 20 minuten al iets te hard gegaan. Kan er een typefoutje in zitten?
Hier klopte het precies. Misschien heb je een heteluchtoven? Dan moet je de oven 10-20% lager zetten qua temperatuur.
Ook bij mij zijn ze na 20 minuten goed, en op onder en bovenwarmte!
Hoeveel kcal zitten er ongeveer in 1 muffin?
Geen idee, dat zou je zelf even moeten uitrekenen.