Review: Appeltaart

Gepost: 15 april 2012 Laatst bewerkt: 28 juni 2023
0

Dit boek heb ik al vaker genoemd: Appeltaart van Janneke Philippi. Ik ben gek op zelfgemaakte appeltaart, appelcakes en dergelijke. Toen ik op internet dit boek zag staan wist ik gelijk dat die op mijn boekenplank moesten komen. Jammer genoeg heb ik het goede voornemen om eerst uit al mijn boeken iets gebakken/gemaakt te hebben voordat ik weer nieuwe mocht aanschaffen van mijzelf. Gelukkig was daar Pauline van Uit eigen streek die wist dat dit boek hoog op mijn verlanglijstje staat, bovenaan zelfs! Ik mocht het boek van haar lenen om er iets lekkers uit te maken en een review over te schrijven. Daar zeg ik geen nee tegen natuurlijk. Het boek nam ik mee naar huis en ik ben echt super enthousiast, ik wil alles wel maken!

Het boek begint met verschillende soorten appeltaarten, als eerst natuurlijk de oer Hollandse appeltaart. Het leuke is dat er appeltaarten uit verschillende landen in staan, de Franse appeltaart bijvoorbeeld (die met de  toevoeging van crème fraîche overigens heerlijk klinkt) of de Griekse appeltaart ‘Milopita’. Ook het hoofdstuk met appelcake specialiteiten is om je vingers bij af te likken! De appel-perzikplaatcake met frisse roomyoghurt vind ik bijvoorbeeld absoluut niet verkeerd klinken! Een heerlijke trifle en tiramisu zijn  te vinden bij de desserts, gevolgd door broodrecepten. Het hoofdstuk met klein appelgebak en koekjes is ook super! Ooit gedacht over spritsen met appel? Ik niet, maar ik wil ze wel graag eens maken! Het concept van de appelwafels vind ik ook ontzettend leuk, je hebt binnen no-time een heerlijke wafel die je zo kunt samenstellen als je zelf wilt. Voor degenen die te veel hebben gesnoept van alle voorgaande recepten, er zijn zelfs appeldieettaarten. Een vetarme appelmoes cake bijvoorbeeld, nooit gedacht dat vetarm zo lekker kon zijn! Ook is er gedacht aan de gebaksliefhebbers met een gluten allergie of die op zoek zijn naar koolhydraat arme recepten.

Het allergrootste pluspunt van dit boek: de foto’s! Naast dat de foto’s absoluut prachtig zijn (ik heb weer leuke ideetjes opgedaan) heeft elk recept een foto. Ik heb nu eenmaal wat beeldvorming nodig voordat ik begin met bakken. Dit is een boek waaruit ik haast elk recept wel zou willen maken! De recepten zijn heel erg duidelijk uitgelegd, er kan weinig mis gaan. Ik kan iedereen die van appelgebak houdt dit boek aanraden, ik had nooit gedacht dat er zoveel soorten waren. Sommige combinaties zou ik niet bedacht hebben en toch klinkt het een nog lekkerder dan het ander. Ik heb al iets gebakken uit dit boek, dat zullen jullie in mijn volgende post zien.

Dit boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de bekendere online winkels.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Leuk Laura! Ik ben benieuwd wat je gemaakt hebt! Fijn dat je zo enthousiast bent over het boek 🙂

  2. Joke schreef:

    Het is echt een geweldig leuk boek en wat een lekkere dingen staan er in. Wat Laura gemaakt heeft was super Pauline ;-).

    Liefs, Mam ♥

  3. Imke Vorselman schreef:

    Dit boek heb ik gekocht na jouw review en het is inderdaad een super mooi boek! Niet alleen maar standaard appeltaart, maar veel variatie en toch niet al te ingewikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *