Normaal gesproken denk ik niet echt na over hoe ik mijn plaattaart beleg. Ik verdeel de toppings gewoon een beetje gelijkmatig over de bodem. Bij deze plaattaart met courgette en geitenkaas dacht ik er echter wel over na. Ik sneed de groentes in mooie plakjes die ik -in banen- dakpansgewijs op de bodem van bladerdeeg legde. Nog steeds niet moeilijk, maar zo ziet het er wel net even wat leuker uit.
Zoals je ziet speelt courgette de hoofdrol bij deze plaattaart, afgewisseld met tomaat, rode ui en gegrilde paprika. Als topping koos ik voor geraspte kaas en geitenkaas, die laatste geeft het geheel net even wat meer pit. Maar mocht je er niet van houden kun je die natuurlijk ook gewoon achterwege laten.
BAKTIP: Als je het lastig vindt om de courgette met een mes in dunne plakjes te snijden, kun je ook gebruik maken van een mandoline.
Ziet er lekker uit Lau deze plaattaart.
Mooi ook de kleuren van de groentes zo netjes neergelegd.
Liefs, mam ♥
Ziet er lekker uit!
Kan je het bladerdeeg, zoals bij een appeltaart, ook óp de plaattaart te garneren?
Of verbrand het dan of wordt de rest niet gaar?
Ziet er heerlijk uit! Deze taart is toch ook goed koud te eten?
Deze kun je prima koud eten hoor 🙂
Ja hoor, dat kan 🙂
Wat ziet dat er feestelijk uit!!!! Chapeau!
Allen zou ik idd voor gewone kaas gaan en iets van gehakt onder de groenten leggen voor het in de oven gaat. Dan heb je een taart als avondmaal!
Xus,
Car
Zoals omschreven (met een salade) kan het ook prima als avondmaal hoor, dan is het gewoon vegetarisch 🙂
Ziet er lekker uit! Kan het ook met filodeeg?
Onmogelijk is het niet, maar vind het zelf niet echt geschikt om plaattaarten mee te maken.
Vanmiddag gemaakt en hij was zo op! Ik had iets teveel pesto gedaan naar mijn smaak, volgende keer wat minder. Echt een aanrader!