Honing kipspiesjes

Gepost: 28 december 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

honing kipspiesjes 1a

Tweede kerstdag werd bij mij thuis gevierd. Ik zou dus ook voor het eten zorgen en die plannen zijn volgens mij wel tien keer gewijzigd. Het wisselde steeds tussen een buffet van allemaal kleine hapjes tot een uitgebreid diner. Het werd uiteindelijk een buffet van hapjes. Ten eerste omdat mijn keukentafel er nog niet is en ik nu een tijdelijk een kleine campingtafel met tuinstoelen van mijn ouders ter beschikking heb. Ten tweede omdat ik eigenlijk niet zo lang in de keuken wilde staan als mijn ouders en zwager er waren. Ik heb gewoon alle hapjes van tevoren gemaakt, sommige zelfs al een paar dagen eerder. Deze honing kipspiesjes maakte ik ’s ochtends pas. Ik bewaarde ze in de koelkast en toen we wilden eten hoefde ik ze alleen nog maar op te warmen in de oven. Ideaal! Ik heb maar een kwartiertje in de keuken gestaan ’s avonds. Het is dat ik geen hapjes voor Oud en Nieuw hoef te regelen, maar anders hadden deze spiesje zeker op tafel gestaan.

honing kipspiesjes 2a

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Honing kipspiesjes

Deze malse honing kipspiesjes zijn een simpel maar ontzettend lekker gerechtje voor bij de borrel, een feestje of een dinertje met vrienden en familie.
Porties: 10 spiesjes

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 centimeter. In een kommetje doe je de olie, honing, mosterd en peper en zout. Roer dit door elkaar.
  • Voeg de blokjes kipfilet toe en meng tot elk stukje bedekt is met een laagje van de honing marinade. Zet de kom afgedekt in de koelkast. Laat het hier minimaal een half uur staan, langer mag natuurlijk ook.
  • Rijg de blokjes kipfilet aan de spiesjes en bak ze in een pan met een beetje olie rondom gaar en goudbruin.
Tips

Hou je van een pittige smaak? Gebruik dan gerust wat meer mosterd.
Bewaren

Serveer de spiesjes direct, of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot je ze wel wilt serveren. In de oven warm je ze eenvoudig op, maar ook koud zijn ze heerlijk!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Margot schreef:

    Leuk juist allemaal hapjes en deze spiesjes zien er goed uit!

  2. Kirsten schreef:

    Kom vandaag voor het eerst op je site via mijn moeder. Echt super leuke en lekkere recepten staan er op! Voor oud en nieuw ga ik lekker wat hapjes maken en ga zeker wat recepten van jou proberen, dankjewel!

  3. Nicole schreef:

    Deze spiesjes lijken me heerlijk! Leuk idee voor een buffet.

  4. Desiree schreef:

    Hoi Laura, wat een leuk idee. Ik wil ze graag morgen maken samen met de carpacciowraps.
    Hoe lang moeten de spiesjes ongeveer in de oven om op te warmen zonder dat de kip taai wordt?

    1. Laura schreef:

      Ze hebben er bij mij zo’n 5 minuutjes in gezeten.

      1. laura schreef:

        Hoi,

        Op hoeveel graden?
        Zien er weer super lekker uit!

        gr Laura

        1. Laura schreef:

          Bij mij stond hij op 200, maar iets lager kan ook

  5. Je hebt wel in de gaten dat ik even terug zit te kijken op jouw site en wat waren deze ook lekker.
    Leuk om bij de borrel te serveren en ideaal om het van te voren klaar te maken 🙂

    Liefs, Mam

  6. Ohmydish schreef:

    Ha Laura,

    dit recept kwam zojuist voorbij via Pinterest en krijg er spontaan trek van ! Lekker als tapas hapje!

  7. Carina schreef:

    Wat heerlijk! Deze gaan we zeker maken!

  8. Mieke schreef:

    Deze ga ik maken voor het kerstdiner van mijn kleinzoon van 7 jaar

  9. Stef schreef:

    Ziet er lekker uit! Serveer je er ook een sausje bij of niet nodig vanwege de marinade?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik doe het zelf niet, maar het kan wel hoor.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept