Pizzasticks met ricotta, courgette en tomaat

27 december 2018
9

Ik vind het altijd grappig om te zien dat Oud en Nieuw bij ons in Nederland op het gebied van eten vooral om de hartige hapjes draait, naast de oliebollen uiteraard. In het buitenland zie je vaak ook allerlei zoete baksels en hapjes, wij zijn toch meer van het hartige. Ik heb voor jullie een hapje dat met oudjaar zeker in de smaak zal vallen: pizzasticks met ricotta, courgette en tomaat. Simpel en snel om te maken, en net zo snel zullen ze weer op zijn. Heerlijk zijn ze! En wil je toch wel iets zoets bakken voor de jaarwisseling: vorig jaar maakte ik deze gave en heerlijke champagne taart! Laat vooral weten welke recepten jij maakt dit jaar voor Oud en Nieuw.

Pizzasticks met ricotta

Pizza is natuurlijk altijd een goed idee op feestjes. Deze pizzasticks met ricotta zijn een super lekkere en makkelijke variant.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg (vers)
  • 200 gram ricotta
  • 1 el citroensap
  • 1-2 tl rozemarijn
  • peper en zout
  • 0,5 courgette
  • bakje cherry tomaatjes
  • 3-4 stelen lente ui

Instructies

  • Rol het deeg uit op je werkblad, gebruik een deegroller om het nog wat dunner en groter te maken. Snijd met een mes of pizzaroller het deeg in reepjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Neem de ricotta en breng dit op smaak met citroensap, rozemarijn, peper en zout. Je kunt natuurlijk naar smaak afwijken van de genoemde hoeveelheden. Gebruik het mengsel om de pizzasticks mee in te smeren.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes, snijd ook de tomaatjes in plakjes en de lente ui fijn. Bekleed je mini pizza’s hiermee.
  • Bak de pizzasticks in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: Het lekkerst om gelijk te serveren, maar je kunt ze ook goed van tevoren maken. Bewaar ze in de koelkast en warm ze even op in zo’n 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) voor serveren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *