Pizzasticks met ricotta, courgette en tomaat

Gepost: 27 december 2018 Laatst bewerkt: 23 juli 2023
14

Ik vind het altijd grappig om te zien dat Oud en Nieuw bij ons in Nederland op het gebied van eten vooral om de hartige hapjes draait, naast de oliebollen uiteraard. In het buitenland zie je vaak ook allerlei zoete baksels en hapjes, wij zijn toch meer van het hartige. Ik heb voor jullie een hapje dat met oudjaar zeker in de smaak zal vallen: pizzasticks met ricotta, courgette en tomaat. Simpel en snel om te maken, en net zo snel zullen ze weer op zijn. Heerlijk zijn ze! En wil je toch wel iets zoets bakken voor de jaarwisseling: vorig jaar maakte ik deze gave en heerlijke champagne taart! Laat vooral weten welke recepten jij maakt dit jaar voor Oud en Nieuw.

BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie voor lekkere hapjes bij de borrel? In Het Borrelhapjes Bakboek vind je nog veel meer verassende recepten!

Recept afdrukken
5 van 1 stem

Pizzasticks met ricotta

Pizza is natuurlijk altijd een goed idee op feestjes. Deze pizzasticks met ricotta zijn een super lekkere en makkelijke variant.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg (vers)
  • 200 gram ricotta
  • 1 el citroensap
  • 1-2 tl rozemarijn
  • peper en zout
  • 0,5 courgette
  • bakje cherry tomaatjes
  • 3-4 stelen lente ui

Instructies

  • Rol het deeg uit op je werkblad, gebruik een deegroller om het nog wat dunner en groter te maken. Snijd met een mes of pizzaroller het deeg in reepjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Neem de ricotta en breng dit op smaak met citroensap, rozemarijn, peper en zout. Je kunt natuurlijk naar smaak afwijken van de genoemde hoeveelheden. Gebruik het mengsel om de pizzasticks mee in te smeren.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes, snijd ook de tomaatjes in plakjes en de lente ui fijn. Bekleed je mini pizza’s hiermee.
  • Bak de pizzasticks in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: Het lekkerst om gelijk te serveren, maar je kunt ze ook goed van tevoren maken. Bewaar ze in de koelkast en warm ze even op in zo’n 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) voor serveren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Pauline schreef:

    Als ik dit lactosevrij wil maken.
    Wat kan ik dan ipv ricotta gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou plantaardige ricotta kunnen proberen of een lactosevrije cottage cheese of kwark bijvoorbeeld. Dit heb ik zelf alleen niet getest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *