Een pizza capricciosa hoort rijkelijk belegd te zijn met champignons, artisjokharten, olijven en ham, maar je kunt ook prima één van deze ingrediënten weglaten. Met dit makkelijke recept maak je deze pizza gewoon zelf in je eigen keuken!
Pizza capricciosa maken
Toen ik aan mijn team vroeg wat hun favoriete smaak pizza is, noemde Mariette meteen de pizza capricciosa. Die stond nog niet online en ik weet precies waarom. Deze pizza hoort namelijk rijkelijk belegd te zijn met ham, olijven, artisjok(harten) en champignons. En laat ik nou net griezelen van dit laatste ingrediënt. Daarom offerde Mariette zich op om aan de bak te gaan met haar favoriete pizza capricciosa.
Je kunt trouwens ook heel goed één van de ingrediënten van de topping weglaten als je deze niet lekker vindt. Zoals champignons, of misschien juist ham voor een vegetarische pizza capricciosa. Gebruik het pizzadeeg recept om jouw favoriete pizza te beleggen!
Judith noemde trouwens als favoriet de vier kazen pizza en mijn eigen favo is de pizza parmaham. Welke pizza bestel jij standaard in een Italiaans restaurant?
BAKTIP! Hou je net zoals ik van een knapperige pizza? Gebruik dan een pizzasteen om jouw zelfgemaakte pizza op te bakken! Zo’n steen imiteert het effect van een Italiaanse steenoven, met een extra krokant effect.


