Ravioli ovenschotel

13 maart 2017
77

Dat de oven hier overuren draait is geen verrassing. Met mijn bakgedrag staat die erg vaak aan, zelfs bij het koken gebruik ik de oven graag. Ook bij gerechten die je prima alleen in pannen op het fornuis kunt maken. Dat is ook het geval bij deze ravioli ovenschotel. Ik had de saus wat langer kunnen laten doorkoken om in te dikken, maar dat liet ik de oven doen. Zo hups, alles in een ovenschotel. Beetje extra kaas erover, paar cherry tomaatjes en in de oven ermee. In de tijd dat het gerecht in de oven staat, ruim ik de keuken vast helemaal op en zo hoef ik na het eten alleen nog de laatste bordjes in de vaatwasser te zetten. Ideaal. En heel erg lekker natuurlijk.

Ravioli ovenschotel

Ovenschotels zijn altijd zo fijn en lekker makkelijk. Zo ook deze ravioli ovenschotel met gehakt en een lekkere laag kaas. Dat hoort er natuurlijk ook bij.
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 250 gram (verse) ravioli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram gehakt
  • 2 paprika’s
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 gram mascarpone
  • zout, peper en Italiaanse kruiden
  • 100 gram geraspte kaas
  • handje cherry tomaatjes

Instructies

  • Kook de ravioli zoals aangegeven op de verpakking. Ondertussen snipper je de ui, pers je de knoflookteentjes uit en snijd je de paprika in blokjes.
  • Fruit de ui en knoflook met een scheutje olie in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Daarna kunnen ook de blokjes paprika erbij, bak dit 2-3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en mascarpone toe aan de pan met gehakt en roer goed door. Breng het geheel op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Laat even pruttelen op het vuur voordat je de gekookte ravioli toevoegt. Roer alles door elkaar en schep het in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de pasta en verdeel de gehalveerde cherry tomaatjes over de ovenschaal.
  • Zet de ravioli ovenschotel ongeveer 15 minuten in de oven op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • En ondertussen ruim je dus de keuken op zodat je na het eten lekker van je avond kunt genieten.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. Margot schreef:

    Heerlijk! Wj maken zoiets ook regelmatig!

  2. Lisette schreef:

    Lijkt me heerlijk en idd fijn van een ovengerecht dat je ondertussen alles kunt opruimen!

  3. Evelien schreef:

    Maaik je dit met ravioli gevuld met gehakt? Ziet er heel lekker uit!

    1. Laura Kieft schreef:

      Mijn ravioli was gevuld met kaas omdat ik er zelf ook al gehakt door heb gedaan, maar je kunt in principe elke vulling kiezen.

  4. Claudia schreef:

    Bedoel je tomatenblokjes uit zo’n blikje?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb inderdaad een blik gebruikt, maar vers kan ook 🙂

  5. Carina schreef:

    Ziet er lekker uit zeg! Ga het morgen ochtend vast klaarmaken, kan het ’s avonds uit mijn werk direct de oven in 🙂

    1. Renate schreef:

      Wat voor een ravioli moet je gebruiken voor dit gerecht?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Net welke je lekker lijkt!

  6. ingrid schreef:

    leuk en lekker. ik heb vega variant gemaakt, geen gehakt maar paddestoelen en kaas ravioli’s.
    had spijt dat ik niet ook nog wat spinazie erbij had gedaan, maa rdat is dan weer voor volgende keer.

  7. Reina schreef:

    Dit ziet er heerlijk uit! Kan ik dit ook een avond van te voren alvast klaarmaken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb het nog niet geprobeerd, maar dat moet lukken hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *