Caprese borrel stokbrood

28 december 2016
44

caprese-borrel-stokbrood-1a

Na het pizza borrel stokbrood dat hier goed in de smaak viel, wilde ik aan de slag met een variatie. Ik besloot te kiezen voor mijn favoriete combinatie van ingrediënten en maakte dit caprese borrel stokbrood. Ik ben er nog niet helemaal uit welke versie ik nu lekkerder vind, dus ik raad je gewoon aan om ze beide eens te maken. Verder is het ook een ideaal hapje voor bij de borrel dat je snel op tafel kunt zetten. Je zou het zelfs al kunnen voorbereiden en afdekken met folie tot je ze nodig hebt. Dan hoef je ze alleen nog maar in de oven te zetten.

caprese-borrel-stokbrood-2a

Caprese borrel stokbrood

Dit caprese borrel stokbrood is perfect als borrelhapje, maar ook heerlijk bij de soep. Eenvoudig te maken met slechts een paar ingrediënten!
Porties: 1 stokbrood

Ingrediënten

 • 1 stokbrood (afbak of vers)
 • groene pesto
 • bol mozzarella
 • zongedroogde tomaatjes

Instructies

 • Ik gebruikte een afbak stokbrood, maar je kunt ook prima een vers stokbrood gebruiken. Ik denk zelfs dat dit nog iets makkelijker werkt omdat het iets soepeler is.
 • Leg het stokbrood op een snijplank en met een scherp mes snij je hem gedeeltelijk in plakjes. Met gedeeltelijk bedoel ik dat je niet helemaal doorsnijdt, maar de onderkant heel laat. Snij op deze manier het hele stokbrood.
 • Met een theelepel schep je een beetje pesto tussen de gesneden plakjes, smeer het een beetje uit. Snij de mozzarella in dunne plakjes en steek deze ook tussen de plakjes. Als laatst neem je een stukje zongedroogde tomaat wat je ertussen doet.
 • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het borrel stokbrood in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
 • Het brood zet je vanuit de oven gelijk op tafel, zo kan iedereen zijn eigen stukje afscheuren.
Bewaren

Dit borrel stokbrood is het lekkerst als je hem gelijk serveert, maar ook afgekoeld is hij heerlijk. Je kunt hem ook prima van tevoren insnijden en vullen, bewaren in de koelkast en bakken vlak voor je hem wilt serveren. Rechtstreeks uit de koelkast heeft het brood wellicht iets langer nodig in de oven.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

 1. Dit recept ga ik zeker een keertje maken! Lekker bij de borrel 🙂

 2. Merel schreef:

  Heel leuk idee! Super simpel, maar iedereen vindt dit denk ik wel lekker! 😉
  Liefs, Merel

 3. Roos schreef:

  Ik krijg meteen honger als ik dit zie, haha. Klinkt super lekker! X

 4. Elize schreef:

  Wat ziet dat er super leuk en lekker uit, en zo gemaakt! Leuk, dankjewel! 🙂

 5. Yvonne schreef:

  Ik heb dit recept gisteren gemaakt en het viel enorm in de smaak! Dankjewel 🙂

 6. Juudith schreef:

  Dit klink jummie!!

 7. Annemarie schreef:

  Hoi Laura,

  Ik wil dit stokbrood graag maken met een vers stokbrood. Moet ik het brood dan ook 10-12 minuten in de oven doen?

  Veel liefs Annemarie

  1. Laura schreef:

   Ik zou beginnen met 8-10 minuten, je kan er beter een paar minuten bij doen dan dat hij te donker wordt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *