Sweet 18

Gepost: 29 maart 2011 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Afgelopen weekend hadden we een groot feest, mijn zusje werd namelijk 18 jaar. Ook ik vond dat erg leuk, er mocht weer een leuke taart gemaakt worden. Al tijdenlang liep ik met allerlei ideetjes rond, het begon met een zebraprint en een roze strik. Toen wilde de jarige graag turquoise, ook prima natuurlijk. Het uiteindelijke resultaat is totaal anders geworden zoals je ziet 🙂 alleen de kleuren zijn terug te vinden. De taart was echt ontzettend leuk om te maken en ook de eerste keer dat ik een stapel van drie taarten heb gemaakt. Van deze taart hebben 40 mensen kunnen snoepen.

Deze rozet heb ik gemaakt met de Pointy Five uitsteker, eerder heb ik deze ook al gebruikt voor het mini taartje en nu heb ik er weer wat anders mee gemaakt. Een erg leuke en veelzijdige uitsteker! De zijkant heb ik gestencild, dat is trouwens nog best lastig op de zijkant van een taart. Na wat frustratie gaf het gelukkig wel een leuk resultaat. Ook op het bovenste taartje heb ik weer dankbaar gebruik gemaakt van mijn stencils, op de groene stroken is dit te zien. Voor de roze stroken heb ik gebruik gemaakt van mijn impressie matjes.

De topper voor op de taart was ook erg leuk om te maken. Door het fondant had ik flink wat tylose gekneed zodat het mooi rechtop bleef staan en niet gelijk weer inzakte. Ook heb ik de basis (het witte vlak) extra dik uitgerold. Hier 2 cocktailprikkertjes ingestoken (helaas nog een beetje te zien) zodat ik hem in de taart kon steken.

Drie lagen taart vraagt om flink wat vulling. De onderste laag is gevuld met witte chocolade crème (mét stukjes witte chocola) en koekjes crème (met stukjes bastognekoek). De bovenste twee lagen zijn gevuld met dezelfde witte chocolade crème en aardbeiencrème. Wat een heerlijke vullingen zeg, de witte chocolade vulling is mijn favoriet. Ik snoep eigenlijk nooit van vullingen maar van deze kon ik toch moeilijk afblijven. Wat een pech dat er nog wat van over is gebleven 😉

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. dat noem ik nou een geslaagde taart! mooi. ik vind het altijd knap als mensen zoveel tijd en aandacht hebben om met fondant te werken. ik hoop dat je zusje jou heel dankbaar is geweest.

 2. KARIN schreef:

  Hoi Laura.
  Wow, wat een prachtige stapeltaart!!!
  En zo fijn om te lezen hoe je alles hebt gemaakt.
  Alle tips zijn nog steeds van hart welkom.
  Daarom heb ik ook nog een vraag: Hoe maak jij die parelsnoer-rand?

  Groetjes Karin van Karin’s Taarten.

 3. Joke schreef:

  Geweldig mooi gemaakt meid en wat was hij lekker !!!

  Liefs, mam ♥

 4. francis schreef:

  Complimenten voor deze schitterende creatie.
  Lijkt me best eng om voor familie te maken .
  Dat je dit allemaal kan zeg en dan ook nog vervoeren …… Je zusje is een bofferd .
  Dank voor het laten zien . Ga zo door en vooral veel succes .
  Ik zou zeggen hang foto’s van de taart op waar maar kan …..

 5. Emmy schreef:

  Wat een super leuke taart!

 6. Harriet schreef:

  Geweldige taart! Erg mooie blog met leuke en duidelijk how-to’s. Ik heb je blog aan mijn lijst met favoriete blogs toegevoegd.

 7. blogvanfem schreef:

  Wat ziet dat er super mooi uit zeg.

 8. Evelien schreef:

  Hoi Laura,

  mag ik vragen wat de afmetingen van de taart zijn? van elke laag. en hoeveel lagen dat je hebt gevuld?

  1. Laura schreef:

   Weet ik niet meer precies, ik denk 25-20-15 centimeter. Ik vul elke taart altijd 2 keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *