Snelle worstenbroodjes met mosterddip

Gepost: 6 juli 2018 Laatst bewerkt: 28 februari 2023

Deze zomer staan er drie thema’s centraal op Laura’s Bakery en ik mag het eerste picknick recept met jullie delen. Zoals het bij een echte picknick hoort zijn de hapjes die wij voor jullie klaar hebben staan makkelijk en snel. Laat deze snelle worstenbroodjes daar nou een ontzettend goed voorbeeld van zijn. Ze zullen zeker een favoriet zijn bij de kinderen en als je het aandurft kun je deze broodjes zelf samen met ze maken. Naast een picknick zijn deze broodjes ook gewoon lekker voor bij de lunch. Hier waren ze in in ieder geval snel op. 

Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Snelle worstenbroodjes met mosterddip

Deze snelle worstenbroodjes met mosterddip zijn ideaal voor een feestje of een picknick. Super snel te maken en zo weer op!
Porties: 8 broodjes

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 1 blik hot dogs (8 stuks)
  • 2 el mosterd
  • 2 el mayonaise
  • snufje chilipoeder

Instructies

  • Rol het pizzadeeg uit en snijd hier met een scherp gekarteld mes 8 stroken van zo’n 2 cm vanaf.
  • Haal de hot dogs uit het blik en dep droog met een stuk keukenrol. Draai om iedere hot dog een strook deeg en zorg dat je het begin en uiteinde van het deeg lichtelijk overlapt voor een strak resultaat. Bak de snelle worstenbroodjes in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) voor 15-20 minuten goudbruin.
  • Voor de dipsaus roer je de overige ingrediënten door elkaar. Deze worstenbroodjes zijn zowel warm als koud erg lekker.

Tips

  • Bewaren: Bewaar de worstenbroodjes in een afgesloten bak in de koelkast voor 2-3 dagen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. B. Zwoferink schreef:

    Is het mogelijk om de worstebroodjes te bakken van amandelmeel? Ik moet streng koolhydraatarm eten en heb coeliakie. (ik mag geen gluten).

    Hartelijk dank voor uw reactie.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan zou je een recept voor deeg moeten gebruiken dat glutenvrij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept