Limonade

Gepost: 19 augustus 2015 Laatst bewerkt: 21 juni 2023

Limonade boek

Het weer zit de afgelopen dagen niet echt mee. Geen weer waarbij je denkt aan een grote kan met verfrissende limonade in ieder geval. Maar aangezien de zomer nog terug schijnt te komen, wil ik je wat meer vertellen over het boek Limonade. De titel zegt het al, dit boek staat vol limonade recepten, meer dan 50 om precies te zijn. Ik drink veel water, maar met warm weer ben ik daar op een gegeven moment wel op uitgekeken en kies ik voor limo. En wat is er nu leuker dan het zelf maken van limonade. Het lijkt mij al tijden superleuk om eens te proberen en ik ben dan ook benieuwd naar dit boek, ik vertel je er alles over!

Limonade boek

De inhoudsopgave is lekker duidelijk. Het boek begint met het maken van siropen, in totaal 11 verschillende vormen. Daarna komen de limonade recepten. Deze zijn opgedeeld in limonade, ijsthee en water met een smaakje. Dat laatste ken ik al wel en is niet ingewikkeld, maar ik zie zo in de inhoudsopgave al wat verrassende combinaties staan.

Goed, die siropen. Volgens de auteur Marta zit het geheim van een perfecte limonade in de siroop. De basis van zo’n beetje alle limonade recepten is dus zo’n siroop. Die hoef je niet elke keer weer opnieuw te maken. Je kunt in één keer een grotere hoeveelheid maken zodat je wat op voorraad hebt. De siropen worden gemaakt met verschillende soorten suikers, op basis van kruiden of bijvoorbeeld vanille.

Limonade boek

Als de siropen eenmaal gemaakt zijn kun je naar hartelust experimenteren met de recepten in het boek. Dat zijn geen ingewikkelde recepten, meestal is het niet meer dan siroop, water en sap van vruchten. Daarmee maak je heerlijke limonades. Citroen- en rabarberlimonade bijvoorbeeld, maar er zijn ook meer bijzondere smaken als pittige limonade met cayennepeper, druiven limonade of mango limonade.

Na de limonades leer je om zelf ijsthee te maken. Dat doe je natuurlijk met theezakjes, maar ook hier kun je weer de siropen aan toevoegen samen met vers fruit. En de recepten gaan verder dan de standaard smaken. Ik ben wel benieuwd naar de ijsthee van groene thee en blauwe bessen en de ijsthee van witte thee en watermeloen.

Het boek eindigt met verschillende soorten water met een smaakje. Dat smaakje geef je aan het water door fruit toe te voegen. Waar je misschien niet snel veel verder zult denken dan fruit, zitten hier ook een paar combinaties met kruiden tussen. Sinaasappel met rozemarijn bijvoorbeeld. Ik mag graag mijn water opfleuren met wat fruit en hier staan erg lekkere combinaties tussen!

Limonade boek

Wat vind ik van het boek?

Als liefhebber van verfrissende drankjes als limonade en ijsthee ben ik erg blij met dit boek. Het laat zien hoe makkelijk het eigenlijk is om te maken en geeft je bergen inspiratie. Want er is meer dan alleen citroenlimonade en perzik ijsthee. Ik heb inmiddels genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan. Met de recepten uit het boek, maar ik wil ook zelf wel eens het één en ander gaan uitproberen. Met alle tips en uitleg in het boek moet dat vast lukken!

Dit boek telt 144 pagina’s en is inmiddels niet meer bij de bekendere online winkels verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Margot schreef:

    Het klinkt alsof er goede combinaties in staan!

  2. Gonnie Blokland schreef:

    Zou het boek graag kopen, maar via link bij bol.com kost het boek, tweedehands, zelfs 69,95 wel heel duur en géén 19,99. Jammer, had het graag gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *