Prosecco cocktail met granaatappel

Gepost: 30 december 2019 Laatst bewerkt: 17 juni 2023
Prosecco cocktail met granaatappel

Voor iemand die maar weinig alcohol drinkt heb ik, al zeg ik het zelf, inmiddels toch een prima collectie aan sterke dranken in de kast staan. Shotjes van de pure drank zelf is voor mij wat teveel van het goede, maar ik verwerk het wel graag in cocktails. Mijn favoriet (de mojito) wordt hier het meest gemaakt, maar deze prosecco cocktail met granaatappel is er ook eentje die voor herhaling vatbaar is. De combinatie met de granaatappelpitjes maakt het lekker fris. En nee, die drink je niet tegelijk met de rest op, maar kun je wel prima oplepelen. Ze smaken extra lekker door het drankje. Serveer deze cocktail voor Oud en Nieuw dus met een mooi lepeltje in het glas, eventueel met een gezellig rietje ernaast. Cocktail in de ene hand, oliebol in de ander, zo ga je prima het nieuwe jaar in!

BAKTIP: Ik heb de prosecco cocktail in een mooi drinkglas geserveerd, maar een mooi champagneglas of een chique champagnecoupe is ook erg feestelijk natuurlijk!

Prosecco cocktail-1a

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.45 van 9 stemmen

Prosecco cocktail met granaatappel

Bij Oud en Nieuw hoort Prosecco. Het perfecte moment om deze prosecco cocktail met granaatappel te drinken.
Per glas

Ingrediënten

  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 verse frambozen
  • 25 ml vodka
  • 100 ml prosecco
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • crushed ijs
  • 1 takje rozemarijn

Instructies

  • Schep de granaatappelpitjes in het glas, voeg ook de frambozen toe. 
  • Giet vodka en prosecco erbij en voeg het schepje suiker toe. Roer even door.
  • Vul het glas aan met crushed ijs en steek er een takje rozemarijn in.
Tips

Wil je een alcoholvrije cocktail maken? Vervang dan vodka, prosecco en suiker door 125 ml alcoholvrije (kinder)champagne.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept