Je hoeft slechts vijf ingrediënten in huis te halen om dit ontzettend makkelijke mango ijs zelf te maken. En een ijsmaker heb je niet per se nodig.

Het lekkerste mango roomijs

Dit recept heb ik ontwikkeld met mijn populaire vanille roomijs als basis. Dit roomijs bevat maar drie ingrediënten en door enkel mango en citroen toe te voegen blijft het recept simpel, romig en met een volle mangosmaak. Dit mango roomijs smaakte precies zoals ik hoopte: zacht en fris, perfect op een zonnige dag.

Mango ijs zonder ijsmachine maken

Aangezien de meeste thuisbakkers geen ijsmachine in huis hebben, vind ik het van belang dat mijn recepten hier op afgestemd zijn. Je kunt dit mango ijs dus zonder ijsmachine maken, maar uiteraard kun je het recept ook in een ijsmaker verwerken. Op die manier is het ijs sneller klaar en kun je er sneller van genieten.

Dit heb je nodig

  • Mango. Kies voor lekker rijpe mango’s, die zorgen voor de meeste smaak.
  • Citroen. Citroen zorgt ervoor dat de mangosmaak nog beter naar voren komt en zorgt voor een subtiele, frisse tegenhanger van de andere ingrediënten.
  • Gecondenseerde melk. Dit is ingedikte, zoete melk en zorgt o.a. voor de zoete smaak en juiste textuur van het ijs.
  • Vanillepasta. Vanille maakt nu eenmaal (bijna) elk zoet gerecht lekkerder. Je maakt vanillepasta gemakkelijk zelf.
  • Slagroom. De room die ervoor zorgt dat het mango ijs heerlijk romig smaakt en dat er geen ijskristallen zullen ontstaan.

BAKTIP: Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie. Zonder ijsmaker kan je het mengsel in de vriezer zetten, maar heb je iets meer geduld nodig.

Mango ijs

Mango ijs bewaren

Zodra de mango’s in de aanbieding zijn, zorg ik dat ik direct een voorraad van dit mango ijs aanleg. Je kunt het gelukkig lang genoeg bewaren, als dat je lukt. Ik gebruik hiervoor graag glazen diepvriesbakjes, die zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Zo kun je het in grotere hoeveelheden of in kleinere porties invriezen.

Hoe lang blijft mango ijs goed?

Het mango ijs is maximaal drie maanden in de vriezer te bewaren, mits luchtdicht verpakt. Laat het ijs voor het serveren 10 tot 15 minuten buiten de vriezer op temperatuur komen, zo kun je er makkelijker bolletjes van scheppen.

Meer roomijsrecepten

Er zijn veel soorten ijs om te maken, maar roomijs behoort tot mijn absolute favorieten. Het is zacht, koud en romig tegelijk, én je kunt een bolletje ijs op allerlei manieren opleuken. Steek er een koekje in, strooi er nootjes overheen of voeg er een sausje aan toe. Enkele variaties:

Mango ijsjes op een hoorntje

Het complete basisbakboek

Met ruim 150 recepten is dit dé Laura’s Bakery bakbijbel die iedere thuisbakker in huis wil hebben. Je leert de basis van het bakken aan de hand van 40 basisrecepten, met op elk basisrecept twee zalige variaties. Ook de nodige baktips komen aan bod en je wordt voorzien van de lekkerste recepten voor vullingen en toppings.

Bestel hier!

Afbeelding

Tips: mango ijs maken

Kan het ook gemaakt worden met diepvries mango?

Nee, het wordt afgeraden om producten die ingevroren zijn geweest, na het ontdooien opnieuw in te vriezen.

Kan ik andere soorten fruit aan het ijs toevoegen?

Dat kan! Passievrucht gaat bijvoorbeeld heel goed samen met mango. Probeer het gewicht dat aan fruit toevoegt, af te trekken van de hoeveelheid mango. Op deze manier blijven de textuur en romigheid van het ijs bewaard.

Kan ik de vanillepasta ook vervangen?

Dat kan zeker. Het is net zo sterk als vanille-extract, dus dat kun je ook gebruiken. Ik koos nu voor pasta, omdat ik graag de ‘puntjes’ van de vanille in het ijs wilde zien.

Lees hier meer over de verschillende vanille smaakstoffen.

Mango ijs bewaren

Je kunt jouw zelfgemaakte mango ijs tot drie maanden in de vriezer bewaren.

ijshoorntjes ijs met mango

 

Mango ijs recept

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Mango ijs recept

Voor dit recept voor mango roomijs met slechts vijf ingrediënten heb je niet eens een ijsmaker nodig. Ongelofelijk lekker!
Bereiding10 minuten
Koeltijd6 uur
Porties: bak vol

Ingrediënten

  • 500 gram mango in stukjes gesneden
  • 1 citroen sap
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 tl vanillepasta
  • 500 ml slagroom
Direct in je mandje bij:

Instructies

  • Pureer de mango samen met het sap van de citroen fijn in een blender. Meng de gecondenseerde melk en vanillepasta hierdoorheen.
  • Klop de slagroom stijf in een kom. Spatel vervolgens de slagroom door het mangomengsel tot het volledig gemengd is.
  • Giet het ijs in een afsluitbare bak, plaats de deksel erop en zet deze minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Dat is het! Nu is het alleen nog wachten tot het ijs hard genoeg is. Haal het ijs 10 tot 15 minuten voor serveren uit de vriezer, zodat je er makkelijker bolletjes van kunt scheppen.
Bewaren

Tot 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Edna Wicherts schreef:

    Als ik op lijstje AH druk gooit hij bevroren mango in mijn mandje, echter raadt je dit in bovenstaand artikel af.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Edna, je kunt het aanpassen. De boodschappenlijstfunctie heb ik geen controle over, maar hij kiest vaak de goedkoopste optie. En dat is dan diepvries. Maar als je op het ingredient klikt kun je het aanpassen!

  2. Greet Chombaere schreef:

    5 sterren
    Toffe receptjes , zeker te proberen !

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel Greet!

  3. Ghislain Meyers schreef:

    5 sterren
    Toch één vraagje: gebruik je hiervoor gezoete of ongezoete gecondenseerde melk?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gezoete gecondenseerde melk!

  4. Hanna schreef:

    5 sterren
    Lekker wij hebben een ijsmachine tuisn

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept