Kan het ook gemaakt worden met diepvries mango?
Nee, het wordt afgeraden om producten die ingevroren zijn geweest, na het ontdooien opnieuw in te vriezen.
Je hoeft slechts vijf ingrediënten in huis te halen om dit ontzettend makkelijke mango ijs zelf te maken. En een ijsmaker heb je niet per se nodig.
Dit recept heb ik ontwikkeld met mijn populaire vanille roomijs als basis. Dit roomijs bevat maar drie ingrediënten en door enkel mango en citroen toe te voegen blijft het recept simpel, romig en met een volle mangosmaak. Dit mango roomijs smaakte precies zoals ik hoopte: zacht en fris, perfect op een zonnige dag.
Aangezien de meeste thuisbakkers geen ijsmachine in huis hebben, vind ik het van belang dat mijn recepten hier op afgestemd zijn. Je kunt dit mango ijs dus zonder ijsmachine maken, maar uiteraard kun je het recept ook in een ijsmaker verwerken. Op die manier is het ijs sneller klaar en kun je er sneller van genieten.
BAKTIP: Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie. Zonder ijsmaker kan je het mengsel in de vriezer zetten, maar heb je iets meer geduld nodig.
Zodra de mango’s in de aanbieding zijn, zorg ik dat ik direct een voorraad van dit mango ijs aanleg. Je kunt het gelukkig lang genoeg bewaren, als dat je lukt. Ik gebruik hiervoor graag glazen diepvriesbakjes, die zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Zo kun je het in grotere hoeveelheden of in kleinere porties invriezen.
Het mango ijs is maximaal drie maanden in de vriezer te bewaren, mits luchtdicht verpakt. Laat het ijs voor het serveren 10 tot 15 minuten buiten de vriezer op temperatuur komen, zo kun je er makkelijker bolletjes van scheppen.
Er zijn veel soorten ijs om te maken, maar roomijs behoort tot mijn absolute favorieten. Het is zacht, koud en romig tegelijk, én je kunt een bolletje ijs op allerlei manieren opleuken. Steek er een koekje in, strooi er nootjes overheen of voeg er een sausje aan toe. Enkele variaties:
Met ruim 150 recepten is dit dé Laura’s Bakery bakbijbel die iedere thuisbakker in huis wil hebben. Je leert de basis van het bakken aan de hand van 40 basisrecepten, met op elk basisrecept twee zalige variaties. Ook de nodige baktips komen aan bod en je wordt voorzien van de lekkerste recepten voor vullingen en toppings.
Nee, het wordt afgeraden om producten die ingevroren zijn geweest, na het ontdooien opnieuw in te vriezen.
Dat kan! Passievrucht gaat bijvoorbeeld heel goed samen met mango. Probeer het gewicht dat aan fruit toevoegt, af te trekken van de hoeveelheid mango. Op deze manier blijven de textuur en romigheid van het ijs bewaard.
Dat kan zeker. Het is net zo sterk als vanille-extract, dus dat kun je ook gebruiken. Ik koos nu voor pasta, omdat ik graag de ‘puntjes’ van de vanille in het ijs wilde zien.
Lees hier meer over de verschillende vanille smaakstoffen.
Je kunt jouw zelfgemaakte mango ijs tot drie maanden in de vriezer bewaren.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Als ik op lijstje AH druk gooit hij bevroren mango in mijn mandje, echter raadt je dit in bovenstaand artikel af.
Hoi Edna, je kunt het aanpassen. De boodschappenlijstfunctie heb ik geen controle over, maar hij kiest vaak de goedkoopste optie. En dat is dan diepvries. Maar als je op het ingredient klikt kun je het aanpassen!
Toffe receptjes , zeker te proberen !
Dankjewel Greet!
Toch één vraagje: gebruik je hiervoor gezoete of ongezoete gecondenseerde melk?
Gezoete gecondenseerde melk!
Lekker wij hebben een ijsmachine tuisn