TUC borrelplank + insiders inspiratie & winnaar

14

Het is alweer tijd voor mijn laatste TUC topping: de TUC oude kaas. Of eigenlijk vooral de laatste in deze serie rondom mijn TUC borrelplank en de insiders actie, want ik ben nog lang niet klaar met variëren in de verschillende soorten toppings. Om de borrelplank met Griekse en Italiaanse TUC compleet te maken nam ik als basis een lekker Hollands ingrediënt: kaas. En dan mijn favoriete smaak, namelijk oude kaas. Hoe ouder hoe beter als je het mij vraagt. Ik deel niet alleen mijn eigen TUC topping met jullie, het is ook tijd voor nog meer inspiratie van mijn insiders. Die hebben namelijk de ene na de andere lekkere topping bedacht. Ik maak tot slot ook bekend wie van mijn insiders heeft gewonnen, dus lees snel verder!

BENODIGDHEDEN TUC oude kaas

  • TUC Original
  • oude kaas
  • vijgenjam
TOP YOUR TUC

Elke TUC beleg je met een stukje oude kaas. Daar bovenop een beetje vijgenjam en je bent klaar. De meest simpele TUC van de borrelplank die ik heb gecreëerd, maar zeker niet minder lekker.

Hier vind je mijn andere TUC toppings: Griekse TUC en Italiaanse TUC.

LEUK WEETJE: De receptuur van TUC is vernieuwd voor een nog beter resultaat. Ze worden nu met zonnebloemolie gebakken.

Tijd voor lekkere toppings van mijn insiders! Vorige keer liet ik al een aantal creaties van mijn insiders zien en sinds die tijd is er nog veel meer inspiratie bijgekomen. Van snelle en simpele toppings die in een handomdraai op tafel staan, tot toppings die nog steeds niet moeilijk zijn, maar wel ontzettend verrassend en origineel. Kijk maar eens mee naar wat mijn insiders maakten.

Anouk maakte een berenhapsalade die je zowel warm als koud kunt eten. Katja koos voor een verfrissende tomatensalsa op een TUC Paprika.

Linsey belegde een TUC Original met brie, balsamico crème en amandelschaafsel.

Linda ging aan de slag met de TUC Zaden & Bieslook, de topping bestaat uit roomkaas, salami en rucola. Met dezelfde basis bedacht Leontien een geheel andere topping; camembert en appel. Even kort onder de grill zodat de kaas smelt en je kunt aanvallen.

De TUC Zaden & Bieslook bleken populair! Renata koos voor een mango dip als topping. Hier voegde ze ook nog gerookte kipfilet en sweet chilisaus aan toe.

Emmy ging op de Mexicaanse tour met een topping van onder andere avocado, gehakt, ui, paprika en maïs. Annemiek koos voor een bietencarpaccio met Hüttenkäse en basilicum.

Fleur maakte een frisse yoghurtdip met citroen en peterselie voor de TUC Original met daarbij nog wat zalm.

De winnaar

Zoveel lekkere toppings en dan slechts eentje uitkiezen die de absolute TUC TOP is. Dat is best lastig kan ik je vertellen, maar de uiteindelijke winnaar is: Adriënne met haar TUC pizza! Zoals TUC zo mooi zei: “In een handomdraai een warm hapje waar iedereen warm voor loopt!”. Adriënne, van harte gefeliciteerd! Het TUC XL Borrelpakket komt binnenkort jouw kant op!

Welke TUC staat er bij jou op de planning om te maken deze paasdagen? De TUC Original met zalm past natuurlijk perfect. Ik zit zelf vol met inspiratie en ga sowieso de pizza TUC snel proberen! Oh, en van de TUC Paprika kan ik de laatste tijd echt niet afblijven, daar gaan dus ook nog wat lekkere toppings voor gemaakt worden 🙂 . Alle ideeën kun je terugvinden (en delen!) via #TOPYOURTUC op social media.

Dit is een samenwerking met TUC, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Adrienne schreef:

    Heb ik gewonnen? O…. Wat gaaf! Super leuk. Dankjewel Laura en TUC. Ik zag zoveel andere goede en lekkere ideeën langs komen dat ik het echt niet verwacht had

    1. Laura Kieft schreef:

      Jazeker, jij bent de winnaar!! Gefeliciteerd 😀

  2. Carmen schreef:

    Gefeliciteerd!! Wel jammer dat er geen tuc topping van mij gedeeld is 🙁

  3. Gerda schreef:

    Kun je de tuc van te voren klaar maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar houd er wel rekening mee dat het vocht van toppings in de TUC trekt en dit ze zachter maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *