Kokos cheesecake bonbons

Gepost: 20 mei 2022 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
Kokos cheesecake bonbons

In maart deelde ik mijn recept voor kokos cheesecake (zie onderstaande foto) met jullie, en oh jongens, wat viel deze in de smaak! Een lekkere variatie op het succes van de kokos cheesecake kon niet achterblijven en dus maakte ik deze zalige kokos cheesecake bites.

Kokos cheesecake bonbons maken

Om deze kokos cheesecake bonbons te maken, ga je eerst de kokos cheesecake maken. Vervolgens ga je kleine blokjes cheesecake dippen in gesmolten chocolade. Omdat ik daar regelmatig de nodige vragen over ontvang, heb ik een simpele video gemaakt om uit te leggen hoe je cheesecake bonbons het beste in de chocolade kunt dippen! Piece of (cheese)cake, toch? 😉

Stel je eens een bonbon voor gemaakt van melkchocolade, gevuld met een romige kokos cheesecake. Eigenlijk een soort bounty cheesecake bonbon! Daar loopt het water je toch bij in de mond? En ze zijn heus niet lastig om te maken, vandaag deel ik het recept.

Kokos cheesecake recept

MEER CHEESECAKE BONBONS MAKEN?

Ook in Het Feestdagen Bakboek vind je een za-lig recept voor cheesecake bonbons terug, een variant met witte chocolade en frambozen. Dit recept staat in het Moederdaghoofdstuk, maar kan natuurlijk voor heel veel gelegenheden gemaakt worden. Dat geldt trouwens voor de meeste recepten in Het Feestdagen Bakboek.

Bestel via Bol.com

Afbeelding
Kokos cheesecake bites-1a (1)

Veelgestelde vragen: kokos cheesecake bites

Kan ik ook een kleinere portie maken?

Vind je 36 stuks te veel? Je kunt ook de helft van de cheesecake invriezen voor een ander moment. Halveer dan ook de chocolade die je smelt voor het dippen.

Hoe geef ik een sterkere kokossmaak aan de cheesecake bites?

Voor een extra intense kokossmaak kun je wat kokosextract (dit kun je online bestellen of je haalt het bij natuurwinkels of toko’s) of Malibu door het beslag mengen.

Mijn cheesecake had een scheur, hoe kan ik dit voorkomen?

Een cheesecake bakken is niet moeilijk, toch kunnen er wel kleine dingen misgaan. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven waarin ik beschrijf hoe je scheuren in een cheesecake kunt voorkomen, hoe je een cheesecake het beste kunt laten afkoelen, welke toppings lekker zijn op een cheesecake en ga zo maar door. Deze tips voor het bakken van de perfecte cheesecake vind je hier.

 

Kokos cheesecake bonbons

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Kokos cheesecake bonbons

Deze kokos cheesecake bonbons wil je echt eens maken! Dankzij het laagje melkchocolade zou je ze ook wel bounty cheesecake bonbons kunnen noemen, hoe dan ook heerlijk.
Porties: 36 bonbons
20 x 20 cm bakvorm

Ingrediënten

Bodem

  • 180 gram kokos biscuitjes
  • 75 gram ongezouten roomboter

Cheesecake

  • 450 gram roomkaas
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 400 ml kokosmelk 1 blik, volvet
  • 1,5 tl vanille-extract
  • 75 gram gedroogde kokosrasp

Bonbons

  • 400 gram melkchocolade
  • gedroogde kokosrasp ter decoratie

Instructies

VOORBEREIDING

  • Zet het blik kokosmelk een dag van tevoren in de koelkast. De kokosroom en het kokoswater scheiden zich op deze manier van elkaar en voor dit recept heb je enkel de room nodig. Je schept de room er de volgende dag gemakkelijk met een lepel vanaf en het overgebleven kokoswater kun je bewaren voor een smoothie bijvoorbeeld.

BEREIDING

  • Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en roer de koekkruimels door de gesmolten boter tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede bakvorm en druk stevig aan op de bodem.
  • Maak de vulling, oftewel het beslag, voor de cheesecake. Klop de roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix kort tot deze zijn opgenomen. Roer vanille-extract samen met 90 gram kokosroom (van 1 blik) los en voeg al mixend toe. Voeg 75 gram geraspte kokos toe en klop tot en glad geheel, maar niet te lang.
  • Voeg nu eventuele smaakmakers toe aan het basisbeslag, zoals een tl kokos aroma voor een extra intense kokossmaak. Giet het beslag op de koekbodem en strijk glad met een spatel. Bak de cheesecake in 60 minuten gaar op 150 °C in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte).
  • Zet na het bakken de oven uit. Laat de cheesecake in de oven (met de deur op een kiertje) afkoelen en zet daarna een nacht in de koelkast. Snijd de opgesteven cheesecake in 4 gelijke stukken. Elk stuk snijd je weer in 9 blokjes, je hebt nu 36 blokjes in totaal.
  • Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie en voeg hierna de rest toe, blijf roeren tot alles is gesmolten. Dip de cheesecake bonbons in de chocolade en verplaats daarna naar een vel bakpapier. Strooi wat gedroogde kokosrasp over de bonbon en laat de chocolade uitharden. Herhaal dit voor alle bonbons.
Bewaren

Goed verpakt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar. Lees hier alles over het bewaren van cheesecake.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept