Meer kokos?
Voor een extra intense kokossmaak kun je wat kokosextract (dit kun je online bestellen of je haalt het bij natuurwinkels of toko’s) of Malibu door het beslag mengen.
Op zoek naar een cheesecake met kokos? Zoek niet verder, ik bakte voor jullie de ultieme kokos cheesecake met kokosslagroom en geroosterde kokosvlokken.
Binnen het Laura’s Bakery team heb ik een enorme kokosliefhebber: Mariette. Ik krijg bijna elke bakdag te horen dat er te weinig recepten met kokos op het blog staan en dat we daar meer mee moeten doen. Omdat ik er zelf nu eenmaal echt niet van hou, is zij vol enthousiasme voor jullie aan de slag gegaan om een ultieme kokos cheesecake te creëren.
Ze is helemaal fan van het eindresultaat. Een plaatje is het geworden! En grappig genoeg vond ik de cheesecake zelf ook écht lekker. De kokossmaak was niet overheersend, je proeft met name de structuur van de kokosrasp terug. En daarnaast kon ik de smaak van de kokosroom bovenop ook goed waarderen.
Mocht je al meteen trappelen om meer zoete inspiratie met kokos, dan is dat geen probleem. Hier en daar had ik er zelf ook heus al wel eens mee geëxperimenteerd en Mariette heeft al eens eerder een kokosbaksel in een Laura’s Bakery jasje voor jullie gemaakt. Kijk maar:
Uiteraard staan er nog meer recepten met kokos op onze bakplanning. Heb je een verzoek? Laat ‘m dan achter in de reacties onder dit recept!
Voor een extra intense kokossmaak kun je wat kokosextract (dit kun je online bestellen of je haalt het bij natuurwinkels of toko’s) of Malibu door het beslag mengen.
Je kunt de koekjesbodem van de cheesecake ook tegen de zijkanten van de bakvorm aan plakken, zoals ik bij mijn confetti cheesecake deed. Doe dit tot ongeveer 3 cm hoog.
De cheesecake laat je in de oven afkoelen, met de deur dicht of op een kier. Dit voorkomt grote temperatuursverschillen en daarmee kan het ook een scheur in je cheesecake voorkomen. Kan jouw ovendeur niet op een kier blijven staan, steek er dan een houten pollepel tussen.
In plaats van het gebruik van een blik kokosmelk voor de slagroom, kun je natuurlijk ook gewone slagroom gebruiken en hier wat kokosextract doorheen mengen.
Voor een variatie op deze cheesecake kun je ook wat lemon curd of passievruchten curd over de taart verdelen en daarna pas de slagroom aanbrengen. Of ook lekker, smeer een lekkere laag chocolade ganache over de cheesecake voor een heuse bounty cheesecake.
Tips voor het bakken van de perfecte cheesecake vind je hier.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Ziet er heerlijk uit, ga hem zeker proberen!! Had eens een algemeen vraagje over cheesecake, ik maak de mijne steeds met Philadelphia, maar zou ik hem ook met de light versie hiervan kunnen maken? Of zou die dan mislukken?
Dat durf ik niet te zeggen, die gebruik ik nooit.
Wat moet ik nu doen met die blikken kokosmelk… hoeveel ‘room’ moet er nu in?
En waarom staat bij de ene een sterretje en bij de andere niet?
Bij de voorbereiding staat wat je moet doen met de blikken kokosmelk: Zet de blikken kokosmelk een dag van tevoren in de koelkast. De kokosroom en het kokoswater scheiden zich op deze manier van elkaar en voor dit recept heb je enkel de room nodig. Je schept de room er de volgende dag gemakkelijk met een lepel vanaf en het overgebleven kokoswater kun je bewaren voor een smoothie bijvoorbeeld. Bij de tweede staat een sterretje ivm de opmerking bij de tips: In plaats van het gebruik van een blik kokosmelk voor de slagroom, kun je natuurlijk ook gewone slagroom gebruiken en hier wat kokosextract doorheen mengen.
ik vond een heerlijk dessert om bij groot bezoek te geven
Kan ik ‘stap 5’ ook alvast een dag van tevoren maken en op de dag van serveren uitsmeren over de taart?
Dat heb ik zelf niet getest, ik vermoed dat het wel kan, maar durf niet te zeggen of het dan goed stijf/luchtig blijft.
Hallo, kan je hiervoor ook gewoon kokosroom gebruiken? En hoeveel heb je dan nodig? Ik heb nog staan van een vorig baksel en dit moet op.
Voor zover ik weet kun je dat niet 1 op 1 vervangen. Wellicht in een andere verhouding of aanvullen met water. Dat heb ik alleen zelf dus niet getest.