Bbq hot dog New York stijl

41

Door Lian – Wie mij kent, weet dat ik veel reizen naar en door de Verenigde Staten heb gemaakt. Mijn laatste reis was in oktober 2016 terwijl ik zo’n 12 weken zwanger was. Stiekem zitten we nu alweer te fantaseren over een reis die we volgend jaar zomer met de kleine erbij kunnen maken. Maar in de tussentijd houden we het reizen een beetje rustig en moet ik andere manieren bedenken om die Amerikaanse sfeer te proeven. Gelukkig kan dat op vele manier, zoals door het maken van deze bbq hot dog New York stijl.

De broodjes voor de bbq hot dog maakte ik helemaal zelf en ik gebruikte daarvoor het hamburgerbroodjes recept dat ik eerder deelde hier op het blog. Door het deeg als smalle worstjes te rollen krijg je vanzelf hot dog broodjes. Door de gegrilde bbq worst aan te kleden in een hot dog broodje haal je de Verenigde Staten zo in huis.

Bbq hot dog New York stijl

Deze bbq hot dog New York stijl broodjes zijn om te smullen. Wanneer je de broodjes zelf maakt zijn ze nóg lekkerder. Ideaal voor de lekkere trek!
Porties: 8 hot dogs

Ingrediënten

 • hot dog broodjes (volgens recept)
 • 8 naturel bbq worstjes
 • Griekse koolsalade
 • yellow mustard (Amerikaanse gele mosterd)
 • ketchup
 • gebakken uitjes

Instructies

 • Je begint met het maken van de hot dog broodjes. Volg dit recept, maar draai na de eerste rijzing de broodjes in de vorm van hot dogs. Rol dunne worstjes van het brood en duw een beetje plat. Laat nogmaals voor een half uur tot 45 minuten rijzen en bak af volgens het recept. Mijn broodjes waren iets te breed, je mag ze gerust wat smaller draaien.
 • Als je broodjes zijn gebakken (zie recept hamburgerbroodjes) laat je ze afkoelen. Ondertussen staat de barbecue aan en gril je de bbq worstjes volgens de verpakking.
 • Snijd de broodjes open door een inkeping in V-vorm over de gehele lengte te maken. Je snijdt een stuk brood weg waar de worst komt te liggen. Zo vul je het broodje makkelijker. Snijd niet te diep, anders snijd je het broodje doormidden.
 • Leg een beetje Griekse koolsalade in het broodje en leg hier de bbq worst op. Verdeel nog wat extra koolsalade over de worst en knijp in sierlijke bewegingen de ketchup en de gele mosterd over je broodje. Maak af met wat gebakken uitjes.
 • Serveer de koolsalade bij je bbq hot dog.
Bewaren

De broodjes kunnen los, als deze zijn afgekoeld, net zoals gewoon brood makkelijk invriezen wanneer je ze niet gelijk wilt gebruiken.

Je bbq hot dog New York stijl is klaar en je zult de smaak van Amerika proeven. Ik krijg echt zin in een Amerikaans geïnspireerde barbecue door deze hot dog. Laat de zomer maar lekker komen!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

3 reacties

 1. Yummie!!! er gaat niets boven een broodje hotdog!

 2. Margot schreef:

  Dat ziet er goed uit, hier kan ik mijn man heel blij mee maken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *