Bbq hot dog New York stijl

Gepost: 2 juni 2017 Laatst bewerkt: 8 februari 2024
Bbq hot dog New York stijl
56

Deze broodjes voor de bbq hot dogs maakte ik helemaal zelf en ik gebruikte daarvoor het hamburgerbroodjes recept dat ik eerder deelde hier op het blog. Door het deeg als smalle worstjes te rollen krijg je vanzelf hot dog broodjes. Door de gegrilde bbq worst aan te kleden en in een hot dog broodje te doen, haal je de Verenigde Staten zo in huis.

BAKTIP: Deze bbq hot dogs zijn een ideaal barbecue recept, maar met een contactgrill of grillpan kan je ze ook prima bereiden zonder de barbecue hiervoor aan te zetten.

bbq-hot-dog-nyc2
hot-dog-broodjes

 

Bbq hot dog uitgelicht

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Bbq hot dog New York stijl

Deze bbq hot dog New York stijl broodjes zijn om te smullen. Wanneer je de broodjes zelf maakt zijn ze nóg lekkerder. Ideaal voor de lekkere trek!
Porties: 8 hot dogs

Ingrediënten

 • hot dog broodjes (volgens recept)
 • 8 naturel bbq worstjes
 • Griekse koolsalade
 • yellow mustard (Amerikaanse gele mosterd)
 • ketchup
 • gebakken uitjes

Instructies

 • Je begint met het maken van de hot dog broodjes. Volg dit recept, maar draai na de eerste rijzing de broodjes in de vorm van hot dogs. Rol dunne worstjes van het brood en duw een beetje plat. Laat nogmaals voor een half uur tot 45 minuten rijzen en bak af volgens het recept. Mijn broodjes waren iets te breed, je mag ze gerust wat smaller draaien.
 • Als je broodjes zijn gebakken (zie recept hamburgerbroodjes) laat je ze afkoelen. Ondertussen staat de barbecue aan en gril je de bbq worstjes volgens de verpakking.
 • Snijd de broodjes open door een inkeping in V-vorm over de gehele lengte te maken. Je snijdt een stuk brood weg waar de worst komt te liggen. Zo vul je het broodje makkelijker. Snijd niet te diep, anders snijd je het broodje doormidden.
 • Leg een beetje Griekse koolsalade in het broodje en leg hier de bbq worst op. Verdeel nog wat extra koolsalade over de worst en knijp in sierlijke bewegingen de ketchup en de gele mosterd over je broodje. Maak af met wat gebakken uitjes.
 • Serveer de koolsalade bij je bbq hot dog.
Bewaren

De broodjes kunnen los, als deze zijn afgekoeld, net zoals gewoon brood makkelijk invriezen wanneer je ze niet gelijk wilt gebruiken.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Yummie!!! er gaat niets boven een broodje hotdog!

 2. Margot schreef:

  Dat ziet er goed uit, hier kan ik mijn man heel blij mee maken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *