Italiaanse plaattaart met courgette

Gepost: 26 september 2016 Laatst bewerkt: 23 juli 2023

italiaanse-plaattaart-met-courgette-1a

De laatste weken/maanden heb ik gemerkt dat als ik te druk ben, het avondeten er een beetje bij inschiet. Ik eet natuurlijk wel gewoon, maar de maaltijden worden makkelijker en een tikje ongezonder. Wat ik misschien nog wel het lastigst vind, is dat ik ’s avonds gewoon geen inspiratie heb omdat mijn hoofd vol zit met allerlei andere dingen. Nu mijn boek uit is (hier te koop!) merk ik dat ik wat meer rust in mijn hoofd heb, en ik ook weer meer inspiratie krijg. Gek is dat he, dat je hoofd gewoon te vol kan zitten op een of andere manier. In ieder geval, ik bedacht dus deze Italiaanse plaattaart met courgette. Ik maakte hem met allemaal ingrediënten die ik nog had liggen in de koelkast en hoefde alleen nog maar een rol bladerdeeg te kopen. Dus nee, die bodem maakt hem niet mega gezond. Maar wel erg lekker, ik heb ervan zitten smullen. En nu mijn hoofd wat leger is, is er ook weer genoeg ruimte voor andere lekkere (gezonde?) ideeën voor de avondmaaltijd.

italiaanse-plaattaart-met-courgette-2a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Italiaanse plaattaart met courgette

Deze Italiaanse plaattaart met courgette is ontzettend lekker voor het avondeten. Met de topping kun je natuurlijk prima variëren!
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl groene pesto
  • 1 tomaat
  • halve courgette
  • halve rode ui
  • halve rode paprika
  • 2-3 plakken parmaham
  • handje Parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper en zout

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit en vouw de randjes een centimeter om naar binnen. Roer de crème fraîche en pesto door elkaar en smeer dit op de bodem van de plaattaart.
  • Snij de tomaat, courgette, ui en paprika in plakjes/stukjes. Beleg hier het bladerdeeg mee. Scheur de plakjes parmaham in stukken en verdeel deze over de plaattaart. Strooi de Parmezaanse kaas er ook over, net als een beetje peper en zout.
  • Bak de plaattaart in 25-30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Snij de plaattaart in stukken en serveer gelijk, eventueel met een salade erbij.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren. In de vriezer tot 2 maanden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

  1. Als ik deze plaattaart zie, krijg ik spontaan trek. Dit staat binnenkort bij mij op het menu!

  2. Alma schreef:

    Ziet er weer heerlijk uit. Ik ben gek van bakken. 2x in de week gebruik ik mn kitchenaid om te mixen ed. Ik heb vorige week ook je boek gekocht. Grote complimenten. Ziet er goed uit. Duidelijk beschreven. Super leuk. Je Lemoncurd taart is groot favoriet in huis. Ook je chocoladebiscuit valt in de smaak.
    Hopelijk komen er nog veel meer lekkere recepten op en op naar het volgende boek!

  3. Margot schreef:

    Dat ziet er lekker uit! En elke keer bedenken wat je nu weer gaat eten blijft een uitdaging.m

  4. Nicole schreef:

    Dit ziet er heerlijk uit! Mooi met al die verschillende kleuren!

  5. Linda schreef:

    Lastig is dat hè elke dag iets te bedenken wat het liefst ook nog gezond én makkelijk is? Ben zelf diëtist en houd erg van bakken en lekker eten; niet altijd fijn om te weten waar hoeveel in zit?

  6. Daniëlle schreef:

    Lijkt mij erg lekker! Niet te zwaar, ik ga hem zeker eens maken!

  7. Ben dol op dit soort gerechten, lekker bij de borrel of als er onverwachtse visite mee blijft eten! Of gewoon als maaltijd. Heerlijk!

  8. Lenny van der Leer schreef:

    hoe groot is de plaat die je gebruikt? Alvast bedankt! groetjes, Lenny

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat weet ik niet meer precies, maar ongeveer zo groot als 1 rol bladerdeeg zoals je kunt zien. 🙂

  9. Lenny schreef:

    bedankt!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept