Borrelbrood met cheddar

16 augustus 2019
82

Mij maak je heel erg blij met een borrelbrood. Om te maken, maar vooral om te eten. Het maken is echt zo gedaan. Kwestie van een goed brood kopen, dat kruislings insnijden en vervolgens vullen met ingrediënten naar keuze. In mijn geval betekent dit meestal dat er kaas in zit, zo ook bij dit brood. Ik ging voor een borrelbrood met cheddar en verse peterselie. Zo geplukt in de tuin (voordat mijn konijn Lot het allemaal had opgegeten…). In principe kun je alle kruiden gebruiken die je maar lekker vindt. Rozemarijn is ook heerlijk, maar dat zou ik dan wel zo fijn mogelijk snijden. Als het brood eenmaal gesneden en gevuld is zet je het een kwartiertje in de oven en daarna kun je gelijk aan tafel, ideaal toch?

Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Borrelbrood met cheddar

Een borrelbrood is zo gemaakt en erg smakelijk. Deze variant met cheddar en peterselie is helemaal een aanrader!

Ingrediënten

 • 1 vloerbrood
 • 200 gram geraspte cheddar
 • handjevol verse peterselie (fijngehakt)

Instructies

 • Snij het brood met een scherp mes zowel horizontaal als verticaal in, zodat er blokjes ontstaan. Zorg dat je het brood niet helemaal doorsnijdt, laat ongeveer de onderste centimeter heel. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Duw de geraspte kaas in de kieren van het brood. Wees wel voorzichtig, je wilt het brood niet stuk maken. Herhaal dit proces met de fijngehakte peterselie.
 • Bak het borrelbrood in ongeveer 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

 • Bewaren: Serveer direct.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. lieve Nackaerts schreef:

  geachte mevrouw,
  hoe eet je eigenlijk een borrelbrood,
  al dank voor antwoord
  Lieve

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hi Lieve, al die stukjes die je ziet op de foto kun je eruit trekken en lekker opsmullen 😉 Dat eet makkelijker dan dat je het brood na het bakken nog moet snijden. Nu kun je meteen aanvallen doordat je er al hapklare stukjes uit kunt plukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *