De plukbroden kennen jullie inmiddels wel denk ik? Ze worden ook wel een borrelbrood genoemd. Zelf heb ik een keer een zoete wentelteefjes variant gemaakt wat ontzettend lekker is. Toen ik een tijdje terug een stapel food magazines aan het opruimen was, bladerde ik een paar door om nog wat inspiratie uit te halen. In een van die bladen vond ik een borrel stokbrood. Leuk idee, dus ging ik al snel aan de slag met een eigen pizza borrel stokbrood. Leuk voor bij een borrel dus, maar ook erg lekker voor bij een soepje of andere maaltijd.
Pizza borrel stokbrood
Ingrediënten
- 1 stokbrood (afbak of vers)
- tomatensaus
- plakjes salami
- geraspte kaas
Instructies
-
Ik gebruikte een afbak stokbrood, maar je kunt ook prima een vers stokbrood gebruiken. Ik denk zelfs dat dit nog iets makkelijker werkt omdat het iets soepeler is.
-
Leg het stokbrood op een snijplank en met een scherp mes snij je hem gedeeltelijk in plakjes. Met gedeeltelijk bedoel ik dat je niet helemaal doorsnijdt, maar de onderkant heel laat. Snij op deze manier het hele stokbrood.
-
Met een theelepel schep je een beetje tomatensaus tussen de gesneden plakjes, smeer het een beetje uit. Scheur dan salami plakjes in kleine stukjes en steek deze ook tussen de plakjes. Als laatst doe je er ook wat geraspte kaas tussen, ik strooide hiervan ook nog wat over het brood zelf.
-
Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het borrel stokbrood in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
-
Serveer gelijk zodra het uit de oven komt, laat de gasten zelf hun plakjes brood afscheuren.
Wij maken dit regelmatig met kruidenboter en kaas…
Heerlijk om daarna te plukken ?