Pizza borrel stokbrood

28 oktober 2016
48

pizza-borrel-stokbrood-1a

De plukbroden kennen jullie inmiddels wel denk ik? Ze worden ook wel een borrelbrood genoemd. Zelf heb ik een keer een zoete wentelteefjes variant gemaakt wat ontzettend lekker is. Toen ik een tijdje terug een stapel food magazines aan het opruimen was, bladerde ik een paar door om nog wat inspiratie uit te halen. In een van die bladen vond ik een borrel stokbrood. Leuk idee, dus ging ik al snel aan de slag met een eigen pizza borrel stokbrood. Leuk voor bij een borrel dus, maar ook erg lekker voor bij een soepje of andere maaltijd. 

pizza-borrel-stokbrood-2a

Pizza borrel stokbrood

Het idee van een pizza, maar dan in een stokbrood. En dat is hartstikke lekker kan ik je vertellen! Met slechts een paar ingrediënten tover jij dit heerlijke pizza borrel stokbrood op tafel.
Porties: 1 stokbrood

Ingrediënten

 • 1 stokbrood (afbak of vers)
 • tomatensaus
 • plakjes salami
 • geraspte kaas

Instructies

 • Ik gebruikte een afbak stokbrood, maar je kunt ook prima een vers stokbrood gebruiken. Ik denk zelfs dat dit nog iets makkelijker werkt omdat het iets soepeler is.
 • Leg het stokbrood op een snijplank en met een scherp mes snij je hem gedeeltelijk in plakjes. Met gedeeltelijk bedoel ik dat je niet helemaal doorsnijdt, maar de onderkant heel laat. Snij op deze manier het hele stokbrood.
 • Met een theelepel schep je een beetje tomatensaus tussen de gesneden plakjes, smeer het een beetje uit. Scheur dan salami plakjes in kleine stukjes en steek deze ook tussen de plakjes. Als laatst doe je er ook wat geraspte kaas tussen, ik strooide hiervan ook nog wat over het brood zelf.
 • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het borrel stokbrood in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
 • Serveer gelijk zodra het uit de oven komt, laat de gasten zelf hun plakjes brood afscheuren.
Bewaren

Dit borrel stokbrood is het lekkerst als je hem gelijk serveert, maar ook afgekoeld is hij heerlijk. Je kunt hem ook prima van tevoren insnijden en vullen, bewaren in de koelkast en bakken vlak voor je hem wilt serveren. Rechtstreeks uit de koelkast heeft het brood wellicht iets langer nodig in de oven.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

 1. Bianca Nieuwdorp schreef:

  Wij maken dit regelmatig met kruidenboter en kaas…
  Heerlijk om daarna te plukken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *