Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Homemade: zelf lions maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
30 januari 2013
in Brownies & Repen, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je iets lekkers koopt en denkt: ‘Dat kan ik ook!’. Ik heb het zelf regelmatig. Koekjes, cakes, taarten en zoals nu: candy bars. Schotel mij maar iets voor en in mijn hoofd heb ik al een eigen versie bedacht. Zo had ik dat een poosje terug dus ook met lions. Ik ging aan de slag en zie hier het resultaat: homemade lions. Een erg lekker resultaat als zeg ik het zelf. Ook zelf lions maken? Lees snel verder.

Recept afdrukken

Zelf Lions maken

Wist je dat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is om zelf Lions te maken? Probeer zeker eens uit!
Porties: 16 stukjes

Ingrediënten

  • 450 gram melkchocolade
  • 2 pakken Frou Frou koekjes (verkade)
  • 25 gram rice krispies
  • half recept Karamel spread (of deze karamel, komt qua smaak nóg dichter in de buurt)

Instructies

  • Gebruik een met bakpapier beklede bakvorm van (ongeveer) 20×20 centimer.
  • Smelt 250 gram van de chocolade au bain marie, schep de helft hiervan in de bakvorm en smeer dit goed uit over de bodem. Leg op dit laagje chocolade de Frou Frou koekjes, voor de randjes zul je de koekjes iets moeten bijsnijden. Schep de andere helft van de chocolade op de koekjes en verspreid dit, leg hier een tweede laag koekjes op.
  • Schep de karamelspread nu in de bakvorm en verspreid dit tot een egale laag. Zet de bakvorm in de vriezer en smelt de overige chocolade (200 gram) au bain marie. Spatel hier de rice krispies doorheen.
  • Haal de bakvorm uit de vriezer als de laag karamel er stevig uitziet. Dan kun je de chocola met rice krispies toevoegen, met een spatel smeer je dit uit over de karamel. Zet de bakvorm in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
  • Als de chocolade hard is kun je de bakvorm uit de koelkast halen. Til aan het bakpapier de lion uit de bakvorm en zet deze op een snijplank. Met een scherp en warm mes snij je de lion in 16 stukjes. Het mes kun je eenvoudig warm maken door een maatbeker met heet water te vullen. Laat het mes hier even in staan en veeg het droog met een doekje voordat je de lion snijdt. Tussendoor maak je het mes steeds even schoon in het hete water.
Bewaren

Wanneer goed luchtdicht verpakt, ongeveer een week houdbaar.

Vorige post

Volgende post

Is het een boek?
Valentijn cupcake toppers

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
19

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 56

  1. Brenda Kookt says:
    8 jaar geleden

    Deze zien er heerlijk uit Laura. Eigenlijk ben ik niet zo van de lion. Geef mij maar een snicker, maar deze zullen er wel in gaan geloof ik 😉

    Beantwoorden
  2. Brenda Kookt says:
    8 jaar geleden

    Deze zien er heerlijk uit Laura. Eigenlijk ben ik niet zo van de lion. Geef mij maar een snicker, maar deze zullen er wel in gaan geloof ik 😉

    Beantwoorden
  3. PJ - Nombelina says:
    8 jaar geleden

    Ooh zien er heerlijk uit. Ook al ben ik net als Brenda meer van de snickers. Zou je de karamel spread kunnen vervangen met gekarameliseerde gecondenseerde melk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ja dat zou zeker kunnen hoor. Als ik het nog eens maak zou ik dat denk ik ook gebruiken. Dat is toch iets steviger dan de spread. (en komt qua smaak ook meer in de buurt)

      Wie weet staat er de volgende keer snickers op het menu 🙂

      Beantwoorden
  4. Marijke says:
    8 jaar geleden

    Oooowh, laat ik deze maar niet maken. Blijft misschien maar 1 dag staan en eet ik in mijn eentje helemaal op 😉 Maar ik ga hem wel onthouden!!!

    Beantwoorden
  5. Caroline Brouwer says:
    8 jaar geleden

    Voor mij staan snickers ook bovenaan, maar mars, lion, bounty of wat dan ook het is allemaal lekker. En deze ga ik ook onthouden!

    Beantwoorden
  6. Mickey says:
    8 jaar geleden

    Heerlijk! Met pinda’s en caramel kun je misschien ook een snicker maken. Je brengt me op ideeen!

    Beantwoorden
  7. de Bakmadam! says:
    8 jaar geleden

    jummie mummie, die zien er om te smullen uit!

    Beantwoorden
  8. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Waar zou ik rice krispies kunnen kopen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ik koop rice krispies bij AH, staan in het schap bij de muesli, cornflakes etc.

      Beantwoorden
  9. Ikram says:
    8 jaar geleden

    Njam ziet er echt DE-LI-CIOUS uit! 🙂

    Beantwoorden
  10. Wilma says:
    8 jaar geleden

    Gatsie, wat ziet dát er lekker uit!!!!!!

    Beantwoorden
  11. isabella says:
    8 jaar geleden

    Ahhh, dat ziet er zo lekker uit!

    Beantwoorden
  12. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Goeiedag Laura, wat zijn die lekker zeg! Ik heb ze vandaag gemaakt om volgende week te trakteren op mijn werk en zojuist hebben wij samen even geproefd: heerlijk!!! Bij mij was de karamel alleen te dun gebleven en mijn herstelpoging baatte niet, dus het liep er tussenuit bij het snijden en eten. Maar dan nog: gewoonweg heerlijk! Heel goed bedacht van je, ik kijk heel graag op je blog. Ik wens je veel succes met je boeken.

    Tieneke

    Beantwoorden
  13. Door says:
    8 jaar geleden

    Deze zien er super uit die wil ik echt een keer zelf gaan maken!

    Beantwoorden
  14. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Waarzou je de rice krispies kunnen kopen en van welk merk ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      De rice krispies heb ik bij AH gekocht, staan in het vak bij de ontbijtgranen. Het merk weet ik niet meer helaas.

      Beantwoorden
      • Myrthe says:
        5 jaar geleden

        Ik kan ze bij de AH niet vinden.. Weet je toevallig waar ik ze anders kan halen of heb ik gewoon niet goed gekeken?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          Ik vond ze bij een AH XL, misschien is jouw AH te klein?

          Beantwoorden
        • Melissa says:
          9 maanden geleden

          Ik heb de Rice Krispies inderdaad bij de AH gevonden. Het is van het merk Kellogs. Maar niet elke winkel heeft ze. Ik ga de Lions vanmiddag maken, ben heel benieuwd!!

          Beantwoorden
      • Angel says:
        5 jaar geleden

        Waren dat van die repen of in pak van kellogs??

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Uit een pak 🙂

          Beantwoorden
  15. Maxime says:
    8 jaar geleden

    Ik ben voor het eerst op je site, maar zeker niet voor het laatst. Wat een super mooie en lekkere dingen heb je op je site staan zeg!

    Beantwoorden
  16. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Ziet er superlekker uit!
    Morgen ga ik maar meteen aan de slag! 🙂

    Beantwoorden
  17. Eline says:
    7 jaar geleden

    Ziet er erg lekker uit, ik wil het maken voor een vriendinnetje, ze is namelijk gek op lions. Maar de link van de carmel doet het bij mij niet..
    Lig het aan mijn laptop of aan de site?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Eline,
      Je hebt helemaal gelijk, de linkjes werkten inderdaad niet. Ik heb ze gelijk aangepast!
      Dankjewel voor het opmerken!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  18. Sanne says:
    7 jaar geleden

    Perfect recept!
    Dit is echt iets wat ik zocht voor ons sinterklaas/familiefeest, iedereen zal er van smullen.

    Beantwoorden
  19. Lilian says:
    7 jaar geleden

    Echt super lekker! Makkelijk en fijn recept ook, je hoeft geen oven voor te verwarmen en gebruiken.

    Ik vond het wel lastig om ze kleiner te snijden!

    Beantwoorden
  20. Lotte says:
    7 jaar geleden

    Ga het voor de vierde keer maken zo lekker!!

    Beantwoorden
  21. kim van den berge says:
    7 jaar geleden

    Laura,

    ik heb ze ook gemaakt, met de karamel(recept ook voor d e shortcake)
    nu heb je daar het halve recept voor nodig dus de andere helft destijds in de vriezer gedaan en vanmorgen eruit gezet… kan dit? of gaat de smaak/structuur verloren als het ingevroren is geweest?

    ik hoor heel graag van je 🙂

    Kim

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet weet of het goed gaat bij invriezen. Het zal bij jou inmiddels al lang ontdooit zijn, smaakte het nog goed?

      Beantwoorden
      • Kim says:
        7 jaar geleden

        Het zag er op zich ok uit, maar was voor iemand anders dus ik heb besloten het weg te gooien, ohh wat waren ze weer heerlijk!

        Beantwoorden
  22. aysu says:
    6 jaar geleden

    Waar kan je zon 20×20 cm bakvorm kopen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Bij kookwinkels en taartdecoratie winkels

      Beantwoorden
  23. iris says:
    6 jaar geleden

    Leuk recept, ging prima. Helaas viel alles uit elkaar bij het snijden, doordat de frou frou koekjes gewoon loslieten van elkaar.. jammer want zo zag het er toch niet zo mooi uit. Wel heerlijk natuurlijk ;). Heb geprobeerd herstelwerkzaamheden te verrichten met karamelspread. Tip: geen frou frou van de Jumbo kopen voor dit recept!

    Beantwoorden
  24. Cnavia says:
    5 jaar geleden

    Deze ga ik maken, klinkt super lekker. Ik kan alleen bij ons op ’t dorp geen rice krispies vinden. Zouden neutrale cornflakes kunnen werken? Krijg je wel een iets meer “crunchy” bite aan de lion vermoed ik…… Jij nog een leuke / makkelijk verkrijgbaar alternatief voor rice krispies?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als ik een alternatief zou moeten noemen zijn cornflakes ook het eerste wat in mij opkomt, moet zeker lukken!

      Beantwoorden
      • Ingeborg says:
        5 jaar geleden

        Ik heb het met manna gedaan. Gaat ook prima.
        En een top recept!

        Beantwoorden
      • Truus says:
        3 jaar geleden

        Ik heb een zak gepofte rijst gekocht, 200 gram, merk Smaakt voor € 1.79 (Heb deze bij AH gekocht)

        Beantwoorden
  25. Bianca says:
    5 jaar geleden

    Ik heb deze lions nu al een paar x gemaakt, maar dan met 1 laag frou frou ipv 2.
    Hapt net iets makkelijker weg…

    Ook heb ik de karamel zelf gemaakt, ik kreeg alleen maar complimenten ?

    Beantwoorden
  26. Djana Postma says:
    4 jaar geleden

    Weer een heerlijk recept!

    Beantwoorden
  27. Milicia says:
    4 jaar geleden

    Bij mij lekt de karamel eruit, heb ik iets teveel gebruikt? Heb namelijk wel alles volgens het recept gedaan. Of moet het nog wat langer in de koelkast? Hij smaakt iig wel erg lekker.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kan zijn dat het iets te veel is, of nog niet hard genoeg of misschien was de karamel te dun. Kan verschillende oorzaken hebben 🙂

      Beantwoorden
  28. Catherine says:
    4 jaar geleden

    Kan het ook met pure chocolade of worden ze dan te stevig??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kan ook hoor.

      Beantwoorden
  29. Liesbeth says:
    3 jaar geleden

    Oeh lekker vandaag gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar! In plaats van de Rice crispies hebben we rijstewafels verkruimelen en erdoor heen gedaan.
    Bedankt.

    Beantwoorden
  30. Soraya says:
    3 jaar geleden

    Ik heb geen vierkante bakvorm kan het ook eventueel met een vierkante ovenschaal?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  31. Claudia says:
    3 jaar geleden

    Oe wat smaakt dit goed zeg! Hoe lang is het ongeveer houdbaar? En hoe kan het het beste bewaard worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      een week ongeveer als je ze goed luchtdicht verpakt.

      Beantwoorden
  32. Claudia says:
    3 jaar geleden

    Lekker! Hoe lang is het houdbaar?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou een weekje aanhouden.

      Beantwoorden
  33. Rita says:
    1 jaar geleden

    Goedemiddag,
    Gebruiken jullie hiervoor gewoon repen chocola of speciale smelt chocola?
    Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Gewone chocolade werkt prima.

      Beantwoorden
  34. Marijke says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Zou je hier ook een blikje gecondenseerde melk voor kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Daar kun je zeker ook karamelspread van maken. https://www.laurasbakery.nl/dulce-de-leche/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Valentijn cupcake toppers

Valentijn cupcake toppers

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-19

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan