Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Overheerlijke karamelspread

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 januari 2013
in Allergenen, Glutenvrij, Vullingen en Toppings, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Een heerlijke karamelspread die je verwerkt in desserts, gebak, ijs of misschien juist lekker op een broodje. Klinkt heerlijk nietwaar? Bespaar je de zoektocht naar deze spread, je maakt hem namelijk gewoon zelf! Helemaal niet zo ingewikkeld als het misschien klinkt. Ik had zelf nog nooit karamel gemaakt, maar stiekem verwachtte ik dat het nog best ingewikkeld was. Gelukkig bleek dat niet zo te zijn en had ik binnen de kortste keren een potje karamelspread staan. Geen excuus meer om geen karamel te maken, met dit ontzettend makkelijke recept kun jij het ook!

Recept afdrukken

Karamelspread

Deze overheerlijke karamelspread kun je verwerken in verschillende desserts en gebakjes, maar ook op een broodje of cracker!
Porties: 600 ml pot

Ingrediënten

  • 275 gram fijne kristalsuiker
  • 75 ml water
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 200 ml slagroom

Instructies

  • Breng de suiker met het water aan de kook. Roer tot alle suiker is opgelost tot een heldere siroop. Veeg nu met een nat bakkwastje langs de rand van de pan om suikerkristallen op te lossen. Let op: je mag nu niet meer roeren. Karamelliseer de suikersiroop tot het een mooie egale goudbruine kleur heeft. Tijdens het karamelliseren beweeg je de pan heen en weer (maar niet roeren!). Hoe donkerder de kleur, hoe sterker de smaak. Kijk uit dat je de karamel niet laat verbranden (te donker), dan is de smaak niet meer lekker.
  • Klinkt het nog wat ingewikkeld? Bekijk dan dit filmpje eens. Zelf vond ik het handig om te zien hoe de karamel ontstaat en wanneer het goed is.
  • Draai het vuur nu laag en voeg de blokjes boter toe. Verwarm intussen de room en roer in het pannetje met karamel tot de boter geheel is gesmolten. Als dit het geval is haal je de pan van het vuur en voeg je de warme room toe. Het zal nu even flink gaan schuimen als reactie. Blijf roeren tot je een mooie egale karamel hebt.
  • Neem een schone pot waar je de karamel in giet. Sluit de pot en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Tips

Variatie tip: voeg 8 gram fleur de sel toe voor een gezouten karamelspread.

Bewaren

In de koelkast ongeveer een week houdbaar.

De karamelspread is heerlijk op een cracker of een stukje brood. Je kunt het ook heerlijk in een dessert verwerken of bij een bolletje ijs. Binnenkort heb ik leuke recepten voor jullie waarbij je deze spread kunt gebruiken.

Vorige post

Volgende post

(P)inspiration: macarons
Appelgalettes met karamel

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
8

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 34

  1. Sabien says:
    8 jaar geleden

    Hmm, lijkt me heerlijk! xoxo

    Beantwoorden
  2. Uit Paulines keuken says:
    8 jaar geleden

    Oh wat ziet dat er lekker uit zeg 🙂

    Beantwoorden
  3. Esther says:
    8 jaar geleden

    Dit ziet er heerlijk uit zeg, dat ga ik snel een keer maken. Ik kende alleen de manier dat je een blikje gecondenseerde melk kookt.

    Beantwoorden
  4. Mickey says:
    8 jaar geleden

    Klinkt heerlijk! Ben benieuwd waar je het allemaal bij kunt gebruiken!

    Beantwoorden
  5. danmaardik says:
    8 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit, en wat een mooie foto’s!

    Beantwoorden
  6. Inge says:
    8 jaar geleden

    Binnenkort ben ik zeker van plan dit te maken. Mijn vraag was of je dit in de koelkast moet bewaren of gewoon op kamertemperatuur?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Inge, je kunt deze spread gewoon in de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  7. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    hee Laura

    Ik heb het vandaag geprobeerd te maken maar zijn suiker wordt steeds weer hard en het wordt niet echt bruin. Ik snap er niets van waarom het niet wil lukken!

    gr merel

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Merel, heb je het filmpje bekeken wat ik in de post noem? Daarin wordt het heel goed uitgelegd en je kan ook zien hoe het veranderd. Het duurt wel een paar minuten voordat de suiker bruin wordt hoor. En bij het afkoelen wordt het inderdaad hard, je moet het daarom zo snel mogelijk verwerken nadat je het van het vuur haalt.

      Beantwoorden
  8. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Jaaaaaa!! In één keer gelukt deze heerlijke spread! 🙂
    Zodra deze op kamertemperatuur is afgekoeld is het moeilijk om je vinger er niet in te dippen. JAMMIE!
    Ikzelf heb de caramel iets donkerder dan die van jou, het smaakt naar heerlijke toffee waar je niet genoeg van kan krijgen 🙂
    Morgen ga ik de appelgalletes maken voor bij onze paasbrunch, met deze spread worden ze overheerlijk! 🙂

    Dank je en…
    Fijne paasdagen allemaal!

    Groetjes Jennie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Leuk om te horen dat de spread zo goed gelukt is. Volgende keer maak ik hem zelf ook wat donkerder, dan zit er nog meer smaak aan! De galettes zullen je zeker smaken, ik vond ze zelf heeerlijk!

      Beantwoorden
  9. Maschenka Kloekke says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb de appelgalletes met karamelspread gemaakt en ow wat is dit heerlijk!
    Die karamelspread is geweldig!

    Liefs Maschenka

    Beantwoorden
  10. princess pink says:
    7 jaar geleden

    Beetje late reactie maar toch. Het lijkt me heerlijk, kun je dit ook maken zonder de slagroom of wordt het dan toch hard. Ik probeer het wel uit hoor haha, maar dacht het toch even te vragen. groetjes….

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Zonder slagroom wordt het inderdaad veel dikker maar het zal niet keihard worden.

      Beantwoorden
  11. vienneke says:
    7 jaar geleden

    Hoi! Ik heb enkele maanden geleden deze heerlijke spread ook gemaakt! Echt lekker! Ik had die gebruikt als vulling voor zelfgemaakte pralines. Nu zou ik graag cupcakes maken dit weekend en werken met deze karamel. Zou ik best gewoon cupcakes bakken en dan achteraf beetje uithollen en vullen met de karamel? Misschien dat die wel wat te lopend is? Bedankt voor reactie! groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je kunt ze inderdaad het best een beetje uithollen met bijvoorbeeld een appelboor en daarna vullen. Om de saus wat dikker te maken kun je het iets langer doorkoken, dan wordt het wat donkerder (nog meer de karamelsmaak) en dikt het iets meer in. Kijk wel uit dat het niet té donker wordt.

      Beantwoorden
  12. Kitty says:
    6 jaar geleden

    Oh jee…. ik heb me hieraan gewaagd en het ging in 1x goed! Net iets te makkelijk en zeker net iets te lekker 😉 Dit wordt verslavend….!!
    Ik lees hierboven dat de spread in de koelkast te bewaren is. Hoe lang kan ik dit bewaren (ervan uitgaande dat ik het niet allemaal meteen opsnoep….)?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      een week ongeveer blijft het zeker wel goed.

      Beantwoorden
  13. Vera says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura! Gisteren heb ik dit als taart vulling gebruikt. Mmmm lekker! Ik had best nog veel over, en mijn moeder wilde het weggooien. Ik zei, nee! Laten we het op pannenkoeken eten, zoals in Frankrijk in restaurants wordt geserveerd! Dus dat eten we vandaag?. Ik kwam op dat idee omdat het echt zo smaakt. Heerlijk! Mijn complimenten Laura!?

    Beantwoorden
  14. Mvs says:
    5 jaar geleden

    Hoe lang kun je het bewaren? En hoe lang is de lioncaramel te bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      ongeveer een week in de koelkast

      Beantwoorden
  15. Brenda de Jongste says:
    4 jaar geleden

    Ik heb het net gemaakt, klopt het dat het heel vloeibaar is als het in de pot gaat?? Of heb ik iets verkeerd gedaan??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het is nog redelijk vloeibaar inderdaad, tijdens het afkoelen dikt het verder in. Maar hoe langer je het mengsel op het vuur laat doorkoken, hoe dikker het wordt.

      Beantwoorden
  16. Lola says:
    4 jaar geleden

    Weer een toprecept. Ik zou heel graag zout willen toevoegen maar kan dit ook met gewoon keuken/tafelzout en zo ja, moet dit dan ook 8 gr zijn? Of kan dit( jouw variatietip) alleen met fleur de sel? Groetjes 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het kan ook met keukenzout, alleen smaakt het wel anders dan wanneer je fleur de sel gebruikt. Zou gewoon naar smaak toevoegen 🙂

      Beantwoorden
  17. Lola says:
    4 jaar geleden

    Toch maar een potje fleur de sel gekocht….wat een wereld van verschil. Dat is nu het leuke van jouw site om ingredienten te gebruiken waarvan je niet wist hoe ze zouden smaken. Ik wist helemaal niet van het bestaan van dit zout af, het maakt de karamel helemaal af. Blij 🙂 Bedankt Laura

    Beantwoorden
  18. Sanne says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,

    Ziet er lekker uit! Zou je dit ook kunnen gebruiken als vulling voor eclairs? Evt met mascarpone in plaats van room, voor de stevigheid? Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je het vermengt met mascarpone zou dat zeker moeten lukken.

      Beantwoorden
      • Sanne says:
        3 jaar geleden

        Moet de mascarpone dan gewoon koud toegevoegd worden? En room is niet nodig dan he?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Kan koud, maar zou het wel een beetje op temperatuur laten komen om schiften te voorkomen. Room hoeft niet, maar kan wel. Net wat je lekker vindt.

          Beantwoorden
  19. Sandra says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura.

    Zojuist de caramel spread gemaakt.
    Echter een klein vraagje.

    Heb het mengsel in de schone pot gegooid, een glazen gesteriliseerde pot .
    Ik zie nu echter bij het deksel erop doen dat ik zwarte puntjes heb in het mengsel.

    Heb geen vanillestokje ofzo gebruikt maar het lijkt wel enorm op zulke “stipjes”.

    Kan het zijn dat het van mijn steelpannetje komt met anti aanbak laag?
    Zoja, kan het kwaad om het dan nog te gebruiken?

    Fijne jaarwisseling alvast!

    Groet, Sandra

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Of het van je pan is durf ik niet te zeggen, kijk even goed naar je pan zou ik zeggen. Als de bodem niet meer goed is zou dat kunnen. Ik zou het zelf dan niet eten. Het zou ook suiker kunnen zijn die een beetje is verbrand, al lijkt mij dat stug.

      Beantwoorden
  20. Alette says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Kun je deze spread ook gebruiken in karamel shortbread?
    Groetjes,
    Alette

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ik weet het niet zeker, maar check mijn recept daarvoor hier: https://www.laurasbakery.nl/caramel-shortcake/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Appelgalettes met karamel

Appelgalettes met karamel

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-8

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-11

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan