Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zwarte kersen chocolade tartelette

Laura Kieftdoor Laura Kieft
27 mei 2016
in Klein Gebak, Samenwerking, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Zwarte kersen chocolade tartelette 1a

Als je voor een nieuwe campagne een workshop bij Petit Gateau mag volgen ben ik gelijk enthousiast. Vorige week ging ik naar Amsterdam waar ik zelf deze kleine taartjes leerde maken. Hero heeft mij en een paar andere bloggers benoemd tot ambassadeur ter ere van de Hero Jam Studio. Dit is een platform waarop allerlei recepten met jam staan. Van ontbijt en diner tot gebak. Wij gingen met het gebak aan de slag en kregen voor deze eerste ‘opdracht’ allemaal een eigen smaak, hoe leuk is dat? Ik mocht met de zwarte kersenjam aan de slag en die combineerde ik met een ganache van pure chocolade. Zien er chique uit hè deze petit hero’s? Zo chique, dat je misschien niet zult geloven dat jij deze taartjes in een handomdraai zelf gemaakt kunt hebben. Ik geef je het recept!

Zwarte kersen chocolade tartelette 2a

Zwarte kersen chocolade tartelette 3a

petitgateau-herojamstudio-60

Recept afdrukken

Zwarte kersen chocolade tartelette

Met deze zwarte kersen chocolade tartelette zul jij zeker je gasten versteld laten staan. Zien ze er niet chique uit? Het recept is eigenlijk helemaal niet moeilijk.
Porties: 5 taartjes van 8 cm doorsnede

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 15 gram amandelmeel
  • 40 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram losgeklopt ei (ongeveer 1/3 ei)

Vulling en topping

  • 6-8 flinke eetlepels Hero zwarte kersenjam
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram pure chocola
  • 5 gram ongezouten roomboter
  • 5 gedroogde of verse kersen

Instructies

  • Doe de bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan het ei toe en kneed tot een mooi deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
  • Rol het deeg zo’n 4-5 mm dik uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek cirkels uit die een flinke slag groter zijn dan je bakringen. Als je geen bakringen hebt zou je ook andere taartvormpjes of zelfs een cupcake vorm kunnen gebruiken.
  • Leg het deeg in de ringen en duw de zijkanten aan zodat je een mooi bakje krijgt. Met een mes snij je het overtollige deeg weg. Zet de ringen met deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik wat gaatjes in de bodem.
  • Bak de taartbodempjes in 12-15 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de taartjes helemaal afkoelen voordat je verder gaat met de vulling.
  • Wanneer de tartelettes zijn afgekoeld verdeel je de jam over de bodem. Zorg dat je ze niet te vol doet, er komt straks ook nog ganache bij.
  • Voor de ganache doe je de chocola in een hittebestendige kom. In een pan verhit je de slagroom. Wanneer dit aan de randen begint te borrelen giet je het over de chocola. Roer door tot alle chocola is gesmolten, voeg dan de boter toe. Roer ook nu door tot de boter is gesmolten.
  • Giet de ganache over de kersenjam zodat dit helemaal bedekt is. Als decoratie kun je een gedroogde of verse kers bovenop het taartje leggen. Gedroogde kersen vind je bij notenwinkels of een notenkraam op de markt.
Bewaren

Bewaar de zwarte kersen chocolade tartelettes in de koelkast in een afgesloten trommel, hier blijven ze een paar dagen goed.

Zwarte kersen chocolade tartelette 4a

In onderstaande video krijg je een kleine impressie van de toffe workshop die wij volgden!

Op zoek naar meer recepten met deze smaak jam, of juist een hele andere smaak? Kijk dan zeker even op Hero Jam Studio voor een lading aan inspiratie. Je kunt ook zelf een recept insturen, dan maak je kans om een KitchenAid Artisan mixer of Magnetic Drive blender te winnen!

Dit artikel is een samenwerking met Hero, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige post

Volgende post

Hazelnoot chocolade truffels
Aardbeien lemon curd croissants

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 41

  1. chantal says:
    5 jaar geleden

    Kersen en chocola smaakt echt zo goed samen! Ik heb dit laatst voor een verjaardag gemaakt, maar dan met kant en klare gebaksschelpen (ik ben lui haha)

    Beantwoorden
  2. Marjolein says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept weer!!

    Ik wil deze graag maken voor aanstaande woensdag. Door tijdgebrek moet ik ze echter zondag al bakken. Blijven ze zo lang goed? Of kan ik ze in de vriezer bewaren? En is het dan verstandiger om ze pas later te vullen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt de bodempjes prima maken van tevoren, dan zou ik ze van tevoren vullen inderdaad. Je kunt ze ook invriezen, maar de ganachelaag kan scheurtjes krijgen dan.

      Beantwoorden
  3. Ria says:
    5 jaar geleden

    Ga het zeker een keer proberen.

    Beantwoorden
  4. Mariska says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er erg lekker uit!
    Kun je de bloem vervangen door meer amandelmeel te gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt iets spelen met de verhoudingen, maar je krijgt wel een wat ander resultaat.

      Beantwoorden
  5. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Ze zien er echt heerlijk uit! Het lijkt mij leuk om hier te experimenteren met verschillende smaak-combinaties

    Beantwoorden
  6. Roos says:
    5 jaar geleden

    Ziet er superlekker uit, Laura! Ik ga ze binnenkort proberen zonder de kersen 🙂
    Waar kan ik die tartelette vormpjes vinden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Die van mij zijn van bouwhuis.com

      Beantwoorden
  7. Fleur says:
    5 jaar geleden

    Wow ze zien er echt prachtig uit! En ze lijken me inderdaad goed te doen, ik ga ze pinnen!

    Beantwoorden
  8. Anneke says:
    5 jaar geleden

    Als je geen amandelmeel tot je beschikking hebt, waarmee kun je dit dan het beste vervangen? Gewoon tarwemeel?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima.

      Beantwoorden
  9. Rowan says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heel mooi, lekker en indrukwekkend uit! Leuk om eens uit te proberen!

    Beantwoorden
  10. Annarina says:
    5 jaar geleden

    Jammer dat de gaatjes prikken in de bodem voordat ze de oven in moeten niet in de beschrijving staat. Zag het nu pas achteraf op de foto, maar nu staan de vormpjes al in de oven ……
    Ik ga ze vullen met aardbeienjam en doe er daarna gesmolten chocola over. Lijkt me lekker. En volgende keer als ik meer tijd heb doe ik er caramel in en dan chocola erover.
    Die ringen van Bouwhuis zijn superhandig!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Oh jee, zie nu inderdaad dat ik dat vergeten ben, ik zal het nog even toevoegen!

      Beantwoorden
      • Annarina says:
        5 jaar geleden

        Top!

        Beantwoorden
  11. Lisa says:
    5 jaar geleden

    Ooooh, wat ziet dat er heerlijk uit, kersen met chocola, wow. En makkelijk met jam! Ik ga deze zeker maken. Ik gebruik ook weleens de Hero vlaaivulling kersen voor mini kruimeltaartjes.

    Beantwoorden
  12. Laura | liefdevoorbakken says:
    5 jaar geleden

    Dit ziet er echt fantastisch uit !

    Beantwoorden
  13. Ans says:
    5 jaar geleden

    Taartjes zien er geweldig uit! Ben ook eens bij Petit Gateau geweest, verrukkelijke taartjes.
    Ik wil meer dan 5 taartjes maken, kan ik het basis recept gewoon verdubbelen?
    Dank voor je reactie
    Ans

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima 🙂

      Beantwoorden
  14. Rianne says:
    4 jaar geleden

    Kan je het deeg ook met je handen kneden of moet het met een mixer?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kan ook met je handen, ik vind persoonlijk een mixer wel prettiger en sneller werken.

      Beantwoorden
  15. Rianne says:
    4 jaar geleden

    Ik heb alleen een handmixer vandaar:-( vindt t zo spannend ik heb tartelette vormpjes van bouwhuis voor mn verjaardag gekregen maar ik durf ze niet uit te proberen haha die van jouw zien er zo mooi uit:-)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Oh, maar met de handmixer gaat het prima hoor. Ik dacht dat je letterlijk met je handen in het deeg bedoelde (al werkt dat ook goed). Gewoon beginnen, het is echt niet moeilijk 🙂

      Beantwoorden
  16. rianne says:
    4 jaar geleden

    ik bedoelde eerst ook met mijn handen hoor haha. en ik bedoel dat ik alleen een handmixer heb en geen kitchenaid oid:-)

    Ik ga het gewoon proberen. ga nu het deeg maken en dan morgen bakken. Weet alleen niet of boter en ei op kamertemperatuur moeten…oh oh begint goed:-)

    Beantwoorden
  17. rianne says:
    4 jaar geleden

    Ik bedoelde eerst ook met mijn handen hoor haha! Daarna dat ik een handmixer heb en geen kitchenaid oid:-) (misschien wat minder krachtig)

    Ik ga het deeg nu maken en morgen bakken. Staat alleen niet bij of boter en ei op kamertemperatuur moeten? oh oh begint goed;-)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Bij bakken moeten alle ingrediënten altijd op kamertemperatuur zijn (tenzij anders vermeld)

      Beantwoorden
  18. Rianne says:
    4 jaar geleden

    Hmm mn deeg was totaal niet uit te rollen. Scheurde helemaal kapot.
    Uiteindelijk toch met heel veel bloem waar de smaak niet van op vooruit gaat denk ik haha in de vormpjes gekregen (geduwd) en gebakken en gevuld.
    Waar kan het aan liggen? Ik heb gister het deeg gemaakt en een nacht in de koelkast laten liggen.koude boter en ei gebruikt helaas. Zou dat echt t punt zijn? Want ik ga gewoon op voor ronde 2.

    Ik hoor graag je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kan dat het deeg nog te koud was om uit te rollen. In dat geval kun je het even doorkneden om het wat soepeler te krijgen.

      Beantwoorden
    • Habundia says:
      3 jaar geleden

      Bij mij scheurt het ook steeds kapot, ook na nacht in koelkast en na een tijdje buiten de koelkast…..ik plak alles gewoon aan elkaar zie je niks meer van als de vulling erin zit, maar ik maak er een grote taart mee ipv kleine, gevyld met witte chocolade / vanille ganache en aardbeien er boven op

      Beantwoorden
  19. Henk says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Wat is de hoogte van deze taartringen ?
    Het zijn echt prachtige taartjes. Niets gaat boven simpele en tijdloze elegantie (wat mij betreft).

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ze zijn zo’n 3 centimeter hoog 🙂

      Beantwoorden
  20. Bertine says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ligt het aan mij(n computer)? Ik wil heel heel graag deze tartelettes weer maken morgen, maar het recept is verdwenen, alleen de reacties zijn zichtbaar.

    Kun je ‘m weer zichtbaar maken? Mijn dank is groot!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die kun je zelf zichtbaar maken door je adblocker uit te schakelen voor Laura’s Bakery 🙂

      Beantwoorden
  21. lisa says:
    3 jaar geleden

    begrijp ik het goed dat als ik ze wil invriezen, alvast de vormpjes maak en ze vul met de jam, en nadat ik ze intdooid heb pas vul met de ganache? en zo ja, hoelang moeten de taartjes dan ontdooid zijn?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Je kunt de bodem alvast maken en invriezen als je liever niet alles in een keer doet. Je kunt ook de taartjes volledig maken en dan invriezen, allen kan de ganache dan gaan scheuren. Mijn tip is om de het vullen met het fruit en de ganache apart te doen, zodat dit het lekkerste blijft. De bodempjes zijn vrij snel al ontdooid en je kunt ze eigenlijk vrijwel direct vullen. Ik zou alleen wachten met eten tot ze volledig ontdooid zijn. Hoop dat dit helpt.

      Beantwoorden
  22. lisa says:
    3 jaar geleden

    hoi, ik heb gister de taartjes gemaakt, alleen was de bodem best hard geworden en de onderkant was helemaal omhoog gekomen waardoor er ook weinig vulling in paste..wat kan hier het probleem van zijn geweest? en wat is het verschil tussen dit recept en dat van het standaard tartelettes recept die op de site staat?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Misschien de oven te heet en te weinig gaatjes erin geprikt. Dit is de helft van het basisrecept dat je op het blog vind.

      Beantwoorden
  23. Laura says:
    2 jaar geleden

    Ik heb deze vandaag gemaakt in een mini cupcakevorm van siliconen.
    Dat zorgde ervoor dat de randen van het deeg iets ingezakt waren maar toch waren de deegbakjes nog goed te vullen. Erg leuke kleine hapjes om te serveren.
    Bedankt voor de tip!

    Beantwoorden
  24. Gerrie says:
    2 jaar geleden

    kan ik voor de vulling ook lactosevrije slagroom gebruiken? zijn hier mensen met dieet…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat moet lukken.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Aardbeien lemon curd croissants

Aardbeien lemon curd croissants

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan